21.05.2016

Başkanların Binali Yıldırım Yorumu


sektor-baskanlarindan-binali-yildirim-yorumu
“Türkiye olarak zor bir süreçten geçiyoruz”
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi: Türkiye olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Sayın Binali Yıldırım’ın bakanlık yıllarında gösterdiği performans, ülkemizin üretken ve birikimli bir liderin yönetimine geçtiğinin önemli bir göstergesi. Türkiye hedeflerini gerçekleştirme yolunda hızla ilerlerken, Başbakan değişiminin büyük bir olgunluk içinde tamamlanmış olmasını ülkemiz adına bir kazanım olarak değerlendiriyorum. Güçlü bir kenetlenme ve dayanışma ile istikrarın devam edeceği beklentisi içindeyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yeni Başbakanımız Binali Yıldırım’ın Türkiye’nin ekonomi ve siyasal geleceğini belirlemede uyumlu bir çalışma dönemi geçireceklerine inanıyoruz.

Beklenti başarılı bir ekonomik performans
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo: Ülkemizde siyasi istikrar ve güvenin devamı, ekonomik performansımız açısından büyük önem ifade ediyor. Sayın Binali Yıldırım’ın Başbakanlığında kurulacak olan yeni hükümetin başarılı bir ekonomik performans sürdüreceğine inanıyoruz. Son 10 yılda markalarımızın elde ettiği başarılarda, ekonomik ve siyasal istikrarın kesintisiz devam etmesinin önemli bir payı var. Önümüzdeki dönemde de ülkemizde marka ekonomisine dönüşümü önceleyen politikalarla, markalarımız gerek Türkiye, gerek dünyadaki gelişimini artırarak sürdürecektir.


Yerli üretimi destekleyen hükümet ile yan yana çalışacağız
Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin: Türkiye siyasal ve ekonomik açıdan yeni bir döneme girdi. Ülkemiz tarihinde ilk kez yaşadığımız bu dönüşüm sürecinin ekonomiye pozitif etkileri olacaktır. Ekonomi yönetiminin yerli üretimi destekleyen ve ithalata karşı tavrının devam edeceğine inanıyoruz. Bölgesel bir güç olma yolunda güçlü adımlar atan Türkiye’nin, ekonomisinin de içeriden veya dışarıdan gelebilecek darbelere karşı son derece dayanıklı olması gerekiyor. Ayakkabı sanayicileri olarak daha fazla üretim, istihdam ve ihracat için yeni hükümetimiz ile de yan yana çalışmaya devam edeceğiz.


“Biran önce reformları hayata geçirmesini bekliyoruz”
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat: Geride bıraktığımız yıllarda seçimlerle çok zaman kaybettik. Gecikmeden ekonomiye odaklanmamız gerekiyor. Daha önce hazırlanan eylem planlarının uygulamaya geçirilmesini istiyoruz. Ekonominin  çözüm bekleyen pek çok sorunu var. Bu sorunları çözecek olan hükümetlerdir. Sayın Binali Yıldırım’ın kuracağı hükümetin, Türkiye’nin ulusal, bölgesel ve ekonomik sorunlarına çözüm üretip, biran önce reformları hayata geçirmesini bekliyoruz.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda