14.05.2016

Perakendenin Dinamikleri Konuşuldu



1999 yılında Türkiye’nin perakende alanına odaklanan ilk üniversite-iş dünyası işbirliği örneği olarak Migros’un desteğiyle Koç Üniversitesi’nde kurulan KÜMPEM, perakende dünyasını bir kez daha bir araya getirdi. İki gün süren konferansın bu yılki teması “Yeni Cesur Dijital Dünyada Operasyon Yönetimi” olarak belirlendi. Odakta ise moda perakendesi vardı. Moda operasyonlarında gelişimi etkileyen temel dinamiklerin ele alındığı konferansa alanında ün sahibi 18 akademisyen, girişimci ve üst düzey profesyonel konuşmacı olarak katıldı.

“Günde bin 100 iş başvurusu alıyoruz”
Migros Ticaret AŞ Genel Müdür Yardımcısı Demir Aytaç, ilk üniversite-iş dünyası modeli olan Koç Üniversitesi-Migros Perakende Eğitim Merkezi’nin (KÜMPEM) sektöre katkılarını aktardı. Günde bin 100 adet iş başvurusu aldıklarını belirten Aytaç, her iş saatinde 6 kişiye iş başı verdiklerini, şirketin stratejik hedeflerini hayata geçirecek insan kaynağını, kişisel ve sektörel ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirdiklerini ifade etti. Migros Perakende Akademisi’nin verdiği eğitim gün sayısınınstandartların çok üzerinde olduğunu belirten Aytaç, “Türkiye’deki şirketlerde kişi başına verilen eğitim ortalaması 5,5 gün, ABD’de eğitim ortalaması 8,5 gün iken Migros Perakende Akademisi’nde bu rakam 18 gün.” dedi.

2 gün boyunca perakendenin kalbi bu konferansta attı
İki gün süren KÜMPEM Forum Perakende Konferansı’nda perakende ve moda sektörünün etkili isimleri ile yerli ve yabancı akademisyenler katılımcılarla buluştu. Konferansın ilk gününde Duke Üniversitesi’nden Dr. Fernando Bernstein kişiselleştirilmiş data yönetimi hakkında bir sunum yaparken, Hepsiburada.com Veri Yöneticisi İsmail Parsa da müşteri segmentasyonu konusunu ele aldı. Migros Ar-Ge Merkezi Yazılım Mimarı Dr. Zeynep Turgay, ‘Tüketici Verisini Kullanan Akıllı Perakende’ oturumunda şirketin TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli yaptığı çalışmaları anlatarak, Dağıtım Merkezi’nde hayata geçirmekte oldukları ürün yerleşim düzeni ve toplayıcı yürüme mesafesi optimizasyonu ile yüzde 35’lik kaynak ve zaman tasarrufu sağladıklarına dikkat çekti.
Özyeğin Üniversitesi’nden Dr. Koen Powels’ın ‘Yeni Dünyada Akıllı Perakende’ başlıklı sunumunun ardından, Konferansın ilk gününde Retailcake.com Kurucusu Barış Çakar’ın “Moda Perakendesinde Rekabetçi Akıl” sunumunun ardından, Texas Üniversitesi’nden Dr. Dorothee Honhon “Büyük Datadan Öğrenmek”, John Hopkins Üniversitesi’nden Dr. Özge Şahin de “Tüketici Araştırmalarının Planlama ve Fiyatlamaya Etkisi” başlıklı konuşmaları gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını Koç Üniversitesi’nden Dr. Meltem Kayhan ve Prof. Dr. Gürhan Kök’ün yaptığı ikinci gün oturumlarında ‘Omni-Kanal Perakendede Bilgi ve Tedarik Yönetimi’ başlıklı sunumu yapan Dr. Santiago Gallino’nun ardından öğleden sonraki oturumda ise Türk perakende sektörünün önemli isimleri ‘Müşterinin Yeni Gerçekliği Ne?’ sorusuna yanıt aradı.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda