22.06.2016

Kutup Soğutma Çalışma Şartları/Maaşları



Kutup Soğutma/teknoloji mağazaları LG,Samsung ve Bosh gibi kendi alanın da lider firmaların ağırlıklı olarak soğutucu dolaplarını satan bir perakende zinciridir.Daha çok genç personel tercih eden ve neredeyse her Avm'de bir satış mağazası olan firmanın çalışma şartları aşağıdadır.
KUTUP SOĞUTMA/TEKNOLOJİ ÇALIŞMA ŞARTLARI

Günlük çalışma saatleri diğer firmalardan biraz daha farklıdır.Sabah 09:30 da iş başı yapıp akşam,22:00 da mesainizi tamamlarsınız.Çay ve yemek molanız mağaza da bulunduğunuz süreye dahildir.Bu çalışma saatine karşın hafta da 2 gün izin kullanma hakkına sahip olursunuz.Ayrıca yılınızı doldurmanız durumun da yıllık izin kullanma imkanınız bulunmaktadır.

Firma fazla çalışmalarınız,veya izin günleriniz de çalışmanız durumun da mesai ödemesi yapmaktadır.Nitekim resmi tatillerde de maaşınıza ek bir ödeme alırsınız.

MAAŞ-LAR-

Eski ve tecrübeli personellerin maaşı farklı olsa da,firma da asgari ücret ile personel çalıştırılmaktadır.Maaşa ek olarak 300 TL değerin de yemek çeki de verilmektedir.Ayrıca prim sistemi vardır,personel verilen kotayı geçmesi durumun da prim ödemesi almayı hak eder.Firma da servis uygulaması yoktur.

Kısaca: MAAŞ + YEMEK ÇEKİ + PRİM şeklin de bir tablo çıkmaktadır karşımıza.

NOT: Yöneticilerin maaşı farklıdır.

8 yorum :

  1. Teşekkürler, bende bunu arıyordum

    YanıtlaSil
  2. Buradan hiçbir ürün alınmasını tavsiye etmiyorum. Her türlü pislik döner bu şirkette. Teşhir cihazını sıfır diye satmaktan tut açık kutu cihaza, garanti dolandırıcılığından tut da CepKask saçmalığına hiçbirine inanmayın, ürün satın almayın. Elemanları, yöneticileri, mağaza müdürleri hepsi saygısız, müşteriyi sadece aylık satış hedefine ulaşmak için araç olarak gören tiplerdir. Bu dediğime inanmıyorsanız alışverişinizi biraz uzatmayı deneyin, ürünü almayacakmış gibi yaparak bir iki ekstra zaman alıcı sorular sormayı deneyin satıcının tavrının nasıl değiştiğini göreceksiniz bir an önce sizi göndermek için elinden geleni yapacaktır. Veya bulunduğunuz mevkideki farklı bir mağazadan aynı ürünü sorduğunuzu söyleyin. Hemen o mağaza ile ilgili size kırk tane yalan söylerler. Teşhir cihazı sattıklarını, ellerindeki ürünün orijinal olmadığını vs... Oysa bunların birçoğunu kendileri yaparlar. Bunları söyleseniz size yalan olduğunu ve müşteri memnuniyetinde bir numara olduklarını söyleyeceklerdir. O mevzu ise apayrı bir dolandırıcılık! Şirket personellerine müşteri memnuniyeti mailleri için aylık hedef ve primler verir. Personeller bunun için her müşterinin telefonunu rica edip veya farklı bir bahaneyle alıp kendi adına teşekkür maili atar veya müşteriye ısrarcı olup attırır. Müşterilerin yarısından fazlasının mail atıldığından bile haberi olmaz.
    Ayrıca size satış sonrasında Garanti Plus veya CepKask gibi garanti süresi uzatma veya kasko ürünleri satmak isteyeceklerdir. Ve bu konuda epey ısrarcı olurlar. Asla ve asla personelin söylediklerine inanmayın. Size bir problem durumunda yeni ürün geleceği, ücretsiz tamir olacağı gibi şeyler söylerler. Kesinlikle yalandır! Personel bunu önerdiğinde poliçeyi okumak istediğinizi söyleyin ve 10 dakikanızı ayırıp 3-4 sayfalık metni okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız. Size poliçeyi okutmak istemezler çünkü hepsi içeriğini bilir ama siz ısrarcı olun lütfen! Bu ürünler için de her personelin aylık hedefi vardır ve size satmak için her yalanı söylerler! Poliçeyi okuyun!
    Bizzat içinde bir insan olarak söylüyorum. Ben de bu saygısız tavra fazla dayanamayıp istifa ettim. Uzak durulması gereken bir firmadır.
    Bilgilerinize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanki bi kuyruk acısı sezdim. Ben bu firmanın bir çalışanıyım. Yaklaşık 20 yıldır ticaret sektöründeyim. Daha farklı yönetilen bir sektör yada firmadan bahsedin. Biz müşteriye asla yalan söylemiyoruz. 2 yıl garantisi olan bi cihazı ekstra garanti tabsiye ederek satmak yanlışmı. Yada seni aşağılayan tavır sergileyen müşterilerle diyaloğu kısa tutmak yanlışmı. Vs vs firmamızı şütfen kötüleme. Mıhakkak bi sorunun olmuş. Ama yanlış yorum ve yönlendirmenizden ötürü sizi kınıyorum

      Sil
    2. Bende alış veriş yaptım. Aksine çok ilgililer. Merkezlerine gittim, Ercan bey sağolsun çok ilgilendi sorunumu çözdü.

      Sil
  3. Yonetim bicimleri asagilama uzerine kurulu calisma saatleri berbat corap degisir gibi personel degisirler. Kendilerine has bir prim sistemleri var kendileri disinda kimse prim hesaplamayi bilmez. Canlari sikildikca bir yerlerden prim kesintisi yaparlar 5 ay gibi kisa bir surede beni yildirdilar. Mobbing yapma gibi karaktersizlikleride var allah dusmanimi dusurmesin. Cepkask Garanti Plus gibi sistemleri musteriyi yolmak uzerine kuruludur. Personellerine baskiyla musterilerine zorla memnuniyet maili attirirlar. Merak edenler buyurup calissinlar. Akli olan uzam dursun!

    YanıtlaSil
  4. Aç kalın ama burada işe girmeyin. Mutsuzluk yaymak üzerine kurulu bir çalışma ortamı, herkes mutsuz.
    Primleri 2 ay geriden alıyorsunuz, amaç çıkarken iki ay eksik prim ödemek.
    İlk maaşı almanız 1,5 ay sürüyor.
    Siz işe başlamadan önce mağazada hasar gören ürün varsa kimin zamanında olduğu önemli değil hemen sizden de keserler parasını.
    Hiç bir zaman kaç kira prim alacağınızı hesaplayamazsınız zaten kendileri de hesaplıyamıyorlar. Her şey kara düzen

    YanıtlaSil
  5. Ben burdayım çalışıyorum hatta size şubemide veriyim arcadiumdayım ben çok menmunum yukarıdakilerin hepsi yalancıdır 3 kuruş prim kesmek için takla atıyolar filan yalan dolan maaşınız priminin size denilen sürede yatıyor yukarıda kötülüyenler omzumdaki türk bayranı bile çekemiyolardır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba herkesin çalışma şekli farklıdır kimi çalışan memnun olur kimisi memnun olmaz.

      Sil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda