13.07.2016

Metro Market’ten Dev Yatırım



Dünyanın lider toptancı marketi Metro, toplam 20 milyon avroluk yatırımla hayata geçirdiği 3 yeni mağazasını geçtiğimiz günlerde hizmete soktu. Metro Toptancı Market sahil şeridi olarak adlandırılan turizmin yoğun olduğu Ayvalık ve Fethiye’de açılan mağazaların yanı sıra turizmin başkenti sayılan Antalya’daki ikinci mağazasını profesyonellerin hizmetine sundu.
Ayağa sevkiyat hizmeti ile mağazalarının bulunduğu bölgelerden yakın çevrelere de ulaşan Metro,
Ayvalık mağazasında Gömeç’ten Soma’ya kadar müşterilerine ulaşırken, Fethiye mağazasından ise ayağa yat sevkiyatı ile gerek tur gerekse özel yatlar olmak üzere bölgede yer alan tüm yatlara hizmet götürüyor. Antalya Konyaaltı’nda mağazasının altında hizmete giren ve Türkiye’de bir ilk olan Food Service Delivery (Horeca Dağıtım) deposundan ise Antalya ve çevresinde yer alan tüm profesyonellere ayağa teslim hizmet sunuyor.

Özerkan Türkiye’nin potansiyeline güveniyor
Metro Türkiye’nin Metro Group’un odak olarak belirlediği ilk 8 ülke içerisinde yer aldığını belirten Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan: “Metro olarak Türkiye’nin mevcut ve gelecekteki potansiyeline inancımız tam.26 yıldır olduğu gibi önümüzdeki dönemde de yatırımlarımız aralıksız devam edecek. Her ne kadar 2016 yılı turizm açısından düşüşle başlasa da, Metro olarak Türk turizmine güveniyor ve bu olumsuz tablonun önümüzdeki dönemde düzeleceğine inanıyoruz.” dedi.

Metro Toptancı Market olarak Türkiye’de faaliyet göstermeye başladıkları 1990 yılından itibaren anlamlı bir ‘iz’ bırakma hedefiyle çalıştıklarını ifade eden Özerkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “18 ilde 35 satış noktasından 38 kentteki müşterilerimize ulaşırken, yerelliğe verdiğimiz değer ve bu ülkeden kazandığımızı yine bu ülkeye yatırma içgüdüsüyle ticareti güçlendirmek, ülkemizin eşi bulunmaz değerlerini hak ettiği yere ulaştırmak için çalışıyoruz. Bugün, yaklaşık 5.000 kişiye istihdam sağlıyor, toplam 1 milyondan fazla müşteriye hizmet sunuyor, 3 binin üzerinde tedarikçiyle işbirliğimizi büyük verimle devam ettiriyoruz.”

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda