14.07.2016

Unilever Tam Puan Aldı



Unilever, uluslararası danışma ve araştırma şirketi Gartner tarafından “Küresel Tedarik Zincirinde En İyi 25” şirket arasından 1 numara oldu. Dünyanın en büyük tedarik zinciri şirketlerinin ve stratejilerinin kapsamlı ve derinlemesine değerlendirildiği Gartner 2015 araştırma listesinde 3’üncü olan Unilever, bu defa listenin en tepesine yerleşti. Unilever ayrıca, Gartner'in yeni 10 Kurumsal Sosyal Sorumluluk kriterinden tam puan aldı.

Unilever 2030 hedefine adım adım yaklaşıyor
Unilever, geçtiğimiz sene 2030 yılına kadar tüm operasyonlarında karbon pozitif olma hedefini açıklamıştı. Gartner Raporu’nda, Unilever'in sıfır atık başarısı ve karbon pozitif olma hedefi takdir ediliyor ve operasyon merkezlerinden oluşan ağı ve order-to-cash sürecine yapılan yatırımlar ile ürün yaşam döngüsü yönetimindeki gelişmeler vurgulanıyor. 

Unilever, Sürdürülebilir Yaşam Planının 5’inci yılında, hedeflerinin büyük çoğunluğunu karşılama yolunda ilerlediğini doğruluyor. Sürdürülebilir Yaşam Planı, şirketin bir yandan işi büyütürken, diğer yandan bu büyüme ile çevresel ayak izini ayırmak ve pozitif sosyal etkisini artırmak yönündeki vizyonuna ulaşmak için kendine çizdiği bir yol haritası görevi görüyor. Sürdürülebilirlik, daha fazla büyüme ve daha düşük maliyet anlamına geliyor ve böylece risk azaltılarak güven artırılıyor.

Unilever 2008 yılından bu yana şirket enerji kaynaklı üretim tonu başına CO2 emisyonlarını yüzde 39, üretim tonu başına su tüketimini yüzde 37 ve üretim tonu başına atıklarını yüzde 97 oranında azalttı.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda