29.07.2016

VakıfBank'a Yeni Kredi Limiti



VakıfBank Genel Müdürü Halil AYDOĞAN: "15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sonrasında tahsis edilen bu yeni kredi limiti, siyasi saiklerle alelacele not indirimine giden kredi derecelendirme kuruluşu S&P’ye verilebilecek en güzel cevap niteliğindedir."
EBRDden VakıfBank’a 150 milyon euro tutarında yeni kredi limiti
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), VakıfBank’a 150 milyon euro tutarında yeni bir kredi limiti onayladığını duyurdu. Söz konusu yeni kredi farklı para birimlerinde üç farklı program altında reel sektöre kullandırılacak.
Söz konusu yeni kredi limiti ile ilgili duyduğu memnuniyeti ifade eden VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, “15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sonrasında tahsis edilen 150 milyon euro tutarındaki bu yeni kredi limiti bazı kredi derecelendirme kuruluşlarının vurguladığı endişelerin haklı endişeler olmadığını ispatlamakla birlikte, siyasi saiklerle alelacele not indirimine giden kredi derecelendirme kuruluşu S&P'ye verilebilecek en güzel cevap niteliğindedir. VakıfBank olarak, yurt dışından uzun vadeli, uygun maliyetli kaynaklar getirerek ülkemizin büyümesine katkı sağlamaya ve reel sektörümüzü desteklemeye kesintisiz bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

“Türkiye ekonomisine, Türk bankacılık sektörüne ve VakıfBank’a güvenin yansıması”

Bu vesile ile EBRD yetkililerine teşekkürlerini sunduğunu belirten Genel Müdür Aydoğan, “Bu kredi paketi, EBRD’nin hem Türkiye ekonomisine ve Türk bankacılık sektörüne, hem de VakıfBank’a duyduğu güveni bir kez daha teyit etmiştir. 2009 yılından beri değişik programlar altında çok önemli iş birliklerine imza attığımız EBRD ile ilişkilerimizin önümüzdeki dönemlerde daha da güçleneceğini ümit ediyorum” diye konuştu.

EBRD’den tek seferde alınan en büyük kredi limiti”

Bu kredinin kendileri için ayrı bir anlam daha taşıdığını belirten Genel Müdür Aydoğan sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “150 milyon euro tutarındaki kredi tespiti, VakıfBank olarak EBRD’den tek seferde aldığımız en büyük kredi limiti olma özelliği taşıdığı için ayrıca çok önemlidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm varlık ve gücümüzle ülkemizin ve aziz milletimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz.”

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda