4.10.2016

Anka Gross Geliyor



Altunbilek Ailesi'nin Altunbilekler mağazaları, Altunbilekler AVM, Altunbilek Sofrası , Mirabelle, Binbir ve Miss Home markalarından sonra sektördeki en yeni yatırımı olan Anka Gross'un hizmete giriş tarihi açıklandı.
İlk Anka Gross, 5 Ekim 2016 tarihinde Nato Yolu’nda açılıyor. Mağaza, 3 bin 200 metrekaresi gıda, bin 800 metrekaresi gıda dışı ürünlere ayrılacak şekilde 5 bin metrekare alana konumlandırıldı. Sabah 09.00 aksam 21:00 saatleri arasında misafirlerine hizmet verecek mağazadan sadece Ankagross Kart sahipleri alışveriş edebilecek.
18 kasası bulunan mağazada 200 kişi istihdam edildi. Mağaza içinde 5 adet fiyat gör ünitesi, iki farklı mal kabul alanı ve üç ayrı soğuk hava deposu bulunuyor. Ayrıca mağazanın kendine ait 100 araçlık otoparkı mevcut.

Bu büyük yatırımın açıklanmasının ardından konuyla ilgili Altunbilekler Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek'ten bilgi aldık. Altunbilek Ortakalan'a şunları anlattı:
"Gross Market konseptini denemek adına bir süredir düşüncemiz vardı. Bu konuyla ilgili gerekli lojistik hazırlığı yaptık ve uygun yerimiz de olunca bu düşüncemizi hayata geçirdik. Anka Gross bizim bu yöndeki ilk yatırımımız. Başarısını değerlendireceğiz, olumlu yönde ilerlerse bu konseptte yeni yatırımları 2017'de hayata geçirmeyi düşüneceğiz.

Anka Gross tam olarak bir toptancı market değil. Buradan son kullanıcılar yani normal tüketiciler de alışveriş yapacak. Ancak ürün yapısı olarak endüstriyel gramajlara yakın, büyük ambalajları ürünler, restoranların ve otellerin de yararlanabileceği ürünler diğer marketlerimize göre daha fazla olacak. Yani hem toptancı marketlerin müşteri kitlesi olan restoran, otel, catering grubunu hem de tüketicileri hedefledik.
Anka Gross'tan alışveriş yapmak için Ankagross Kart sahibi olmak şart. Kart alma prosedürü son derece kolay ve hızlı. Mağazaya gelenlerin kartı hemen çıkartılacak, daha sonrasında da mağazaya geldiklerinde kart eğer yanlarında yoksa isimlerini söylemeleri yeterli. Anka Gross Kart ile yapılan alışverişlerle ilgili etkin bir yazılım ve CRM altyapısı oluşturduk. Kartla yapılan alışverişler biriktikçe müşterilerin alışveriş tercihlerine göre öneriler sunacağız, özel fırsatlar sunacağız. Özellikle farklı gramajlardaki ürün gruplarında Anka Gross'a özel çok etkin kampanyalar planlıyoruz.

Bu konseptte kasaya gelindiğinde kasiyerlerimiz Anka Gross Kart ile alışveriş veren müşterilerimize şirket veya şahıs adına fatura verebilecek. Ayrıca işletmelerin ofis ihtiyaçları için toplu sipariş alıp teslim hizmeti de sunacağız. Meyve ve sebze reyonunda iyi tarım uygulamalı, taze ve günlük ürünler ve şarküteri reyonunda seçkin markalar, ithal peynir çeşitleri ve günlük süt ve süt ürünleri bulunacak. Bu ayrı bir konsept olduğu için yönetimi, lojistiği her şeyini ayrı yapılandırdık, Altunbilekler'in süpermarket operasyonundan ayrı olarak yönetilecek. Hem işletmelerin, restoranların ve otellerin hem de son kullanıcıların ilgi göstereceğini düşünüyoruz. Bu konsept için belli bir büyüme hedefi şimdiden söyleyemem ancak dediğim gibi bu mağaza hedeflerini tutturursa yenilerini açmayı düşünüyoruz".

Ortakalan

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda