22.04.2017

Ahmet Lütfi AKAR



Türk Kızılayı Genel Başkanı

29 Temmuz 1951 tarihinde Erzincan’da doğdu. 8 yaşında ailesinin İstanbul’a göç etmesi nedeniyle öğrenim hayatına İstanbul’da devam etti. İlk, orta ve lise eğitimini Pendik’te tamamladı. 1974 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu.

Meslek hayatına proje mimarlığı ile başladı. Yedek subaylığını tamamladıktan sonra, Başbakanlık Toprak ve Tarım Reformu Müsteşarlığı’nda uzman mimar olarak görev yaptı. 1978 yılında Akar Mimarlık Mühendislik İnşaat Limitet Şirketi'ni kurdu. Bu şirket bünyesinde barındırdığı dört şirketle mesleki faaliyetlerini devam etmekte.

Türk Kızılayı Düzce Bölgesel Kan Merkezi’nin mimari projelerini çizdi.

2004 yılı Nisan ayında Türk Kızılayı Genel Merkez Kurulu üyeliğine seçildi. Genel Sekreterlik görevini yürüttü. Uluslararası ilişkiler alanında da çalışmalar yürüttü.

2005 yılında Türk Kızılayı Genel Başkan Vekilliği’ne getirildi. Özellikle sorumluluk alanları olan uluslararası ilişkiler, afet yönetimi ve gayrımenkul yönetiminde büyük başarılara imza attı. Akar 2012 yılı itibariyle de kurumun başkanlığını üstlendi ve halen görevine devam etmektedir. 

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda