22.04.2017

Çaykovski’nin Operası EO İstanbul da


Bir Peter İlyiç Çaykovski bestesi olan ve lirik operanın en bilinen örneği sayılan Eugene Onegin operası, 22 Nisan Cumartesi günü saat 19.55’te New York Metropolitan operasından canlı yayınla Akmerkez CinemaPink’te izleyici karşısına çıkacak.

İstanbullu opera severleri birbirinden değerli opera gösterileriyle buluşturmaya devam eden Metropolitan gecelerinde bu kez Eugene Onegin izleyici karşısına çıkıyor. Peter İlyiç Çaykovski'nin bestelediği, Konstantin Schilowski'nin librettosunu yazdığı 3 perdelik opera eseri New York’tan canlı yayını ile 22 Nisan Cumartesi günü saat 19.55’de izleyiciyle buluşacak.
Puşkin’in tam sekiz yılda yazdığı Yevgeni Onegin kitabından ilham alınarak bestelenen opera, 19. Yüzyılda St. Petersburg’da geçiyor. Ana karakterlerden Tatiana ve Onegin arasındaki karmaşık aşk hikâyesi çevresinde kurgulanan opera, gençlik döneminde Tatiana’nın Onegin’e olan karşılıksız aşkı ve yıllar sonra pişmanlık duygularıyla Tatiana’ya geri dönen Onegin’in öyküsünü anlatıyor.
Lirik operanın büyüleyici eserlerinden olan Eugene Onegin’e Peter Mattei hayat verirken, Tatiana ise Anna Netrebko oluyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda