26.05.2017

Faruk ÇELİK



Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı

Faruk Çelik, 1956 yılında Artvin’in Yusufeli ilçesinde doğdu. İlkokulu Artvin’de orta öğrenimini Bursa’da tamamladı. Bursa Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirdi. Daha sonra Yıldız Üniversitesine bağlı Kocaeli İşletme Enstitüsünde iki yıl işletme eğitimi gördü. Dört yıl Lise öğretmenliği yapan Bakan Çelik, çeşitli dallarda ticaretle meşgul oldu.

Bakan Çelik, iki yıl süreyle yerel bir gazetenin sahipliğini ve köşe yazarlığını da yaptı.
Erken yaşlarda başladığı siyasette, Bursa İl Başkanlığı ve Fazilet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

18 Nisan 1999 yılında yapılan seçimlerde 21. dönem Bursa Milletvekili seçildi. İçişleri Komisyonu ve Dilekçe Komisyonu üyeliklerinde bulundu.
2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Kuruc
uları arasında yer alan Faruk Çelik 22. dönem Bursa Milletvekili olarak ikinci defa seçildi. 5 yıl süre ile AK Parti Grup Başkan Vekilliği yaptı.
23 Temmuz 2007 yılında yapılan seçimlerde 23. dönem Bursa Milletvekili olarak 3.defa seçilen Faruk Çelik 60. Hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

12 Haziran 2011 yılında yapılan 24. dönem Milletvekili seçimlerinde Şanlıurfa’dan Milletvekili seçilen ve 61. Hükümette 2. kez Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atanan Faruk Çelik, 7 Haziran Genel Seçimleri sonrasında kurulan geçici hükümette de bakanlığa devam etti. 1 Kasım seçimlerinin ardından kurulan yeni hükümette Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevini üstlenen Faruk Çelik, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda