23.05.2017

Teknosa Çalışma Şartları/Maaşları 2017



Teknosa ülkemiz de hizmet veren en büyük Teknoloji marketlerinden biridir.Firmanın Sabancı grubuna ait olması hizmetinin istikrarlı devam etmesini sağlamaktadır.Teknosa her ne kadar 2016 ve 2017 yılın da bir çok mağazasını kapatıp küçülmeyi tercih etmiş olsa da,istihdam açısından hala büyük bir dev olduğunu söylemek gerekiyor.
TEKNOSA ÇALIŞMA ŞARTLARI 2017

Teknosa da günlük çalışma saati 8 saat olarak belirlenmiştir.Bu 8 saate yemek molanız dahildir.Hafta da bir gün haftalık izin ve yılınızı doldurmanız durumun da,14+2 gün şeklin de yıllık izin kullanma hakkınız bulunmaktadır.Zaman zaman fazla çalışmanız söz konusu olan firma da,bu çalışmalarınız için denkleştirme yaparak,fazla çalıştığınız saat kadar işten erken çıkar/geç gelirsiniz.

Resmi tatiller de hizmet veren firma da,bu tatiller de çalışmanız durumun da maaşınıza ek bir mesai alırsınız.Bu ücret her resmi tatil günü,bir günlük ücretinize denk gelmektedir.Firma da sabah/akşam vardiyalı olmak üzere,her hafta değişkenlik göstermesi kaydıyla iki vardiya halin de çalışılmaktadır.

Genel de Üniversite mezunlarını çalıştırmayı tercih eden firma,zaman zaman lise mezunu personel de almaktadır.

TEKNOSA MAAŞLARI 2017

Teknosa maaşları kişinin çalıştığı kıdeme ve tecrübesine göre farklılık göstermektedir.Bu radde de kişiyi aldığı maaştan çok memnun eden,satış üzerinden aldığı primdir.

Teknosa'ya başlayan her Satış Danışmanının maaşı hemen hemen aynıdır.Bu ücret Asgari Ücretin %10'undan daha fazladır.Buna ek olarak 400 TL'ye yakın bir yemek ücretiniz vardır.Bu ücret Sodexo/Multinet vb. gibi bir kart ile size verilmektedir.Dilerseniz bu karta yatan para ile alışverişte yapabilirsiniz.Ayrıca firma da hem mağaza bazın da,hem bireysel baz da Prim sistemi uygulanmaktadır.Söz konusu hedefleri aşmanız durumun da,mevcut maaşınız kadar da Prim almanız olası.Firma personelin yol ücretini karşılamamaktadır.

Teknosa,kariyer yapabileceğiniz ender firmalardan bir tanesidir.Zira şirkette yılınız ve tecrübeniz arttıkça,aldığınız ücrette artmaktadır.

Kısaca Özetlemek gerekirse: MAAŞ+YEMEK ÜCRETİ+PRİM şeklin de bir denklem çıkmaktadır kaşımıza.

NOT: Mağaza yöneticilerinin maaşı farklıdır.Personel maaşlarının 3 katına kadar çıkabilmektedir.

9 yorum :

  1. yol parası veriliyor eksik bilgi var. çalışanın aldıgı maaş yıla göre değil yaptıgı satış rakamlarına göre belirlenir. yoneticinin çalışandan 3 kat maaş aldıgı bilgiside yanlıştır. kimi zaman tersi olmaktadır.

    YanıtlaSil
  2. Daha yeni liseden mezun oldum. Teknosa'da Satış Danışmanı pozisyonunda daha yeni işe girdim. Asgari Ücret+Prim+Yol+Yemek şeklinde bir ödemeleri var. Yıllar veya aylar geçtikçe ona göre maaşın artacağını düşünüyorum. Umarım öyle olur.

    YanıtlaSil
  3. Teknosa'da kasiyer maaşlarında oynama oluyormu prim vs falan?
    Birde kasiyerlik sizce çokmu zor Teknosa'da? Alışınca kolay diyende var, çok zor diyende var.

    Birde maaş sistemi nasıl hangi günlerde yatıyor maaşları?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle zor bir meslek değil.Hatta en kolay ve rahat işlerden biridir.Evet prim var.

      Maaş günleri değişmediyse her ayın 1'i ve 5'i arasında yatıyor.

      Sil
  4. Merhaba şuan lise 2 de Bilişim Teknolojileri öğrencisiyim acaba bu lisedeki pc deneyimim işe başvurursam alınmamı etkileyen bi faktörmü acaba cevaplarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde üniversite mezunu almaya özen gösteriyorlar.Lise de bilgisayar deneyminizin olması pek bir fayda vermeyecektir size.Zira Teknosa işe alımdan sonra zaten bir çok eğitim vermektedir personeline.

      Sil
  5. Teknosa personellerinin maaşlarını hangi banka aracılıyla ödüyor yani maaşlar hangi bankaya yatıyor ?

    YanıtlaSil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda