27.06.2017

Arabulucu Sayısı Artacak



Yakın zaman da Mecliste kabul edilen tasarı ile birlikte yaklaşık 50 Bin Arabulucu,istihdam imkanı bulacak.Aynı zaman da bu kişilerin hizmet vereceği büroların sayısı da artacak.
Günümüz de özellikle İş mahkemelerin de süren ve bitmek bilmeyen İşçi/İşveren davalarının,yargıya hayli ağır bir yük olduğu bilinmekte.Dava süreçleri,haklı veya haksız işçiyi de,işvereni de zorluyordu ki,Hükümet yargının üzerin de adeta kambur olan bu meseleyi hafifletmek için,Arabulucu sayısını ve bürolarının arttırılması kararı aldı.

ARABULUCU NEDİR?

Arabulucu,işçi ve işveren arasında var olan anlaşmazlığı orta yolu bularak giderecek kişidir.Bu kişiler devlet tarafından özel yetiştirilmiş personellerdir,ve yine devlet denetimin de ofisler de hizmet vermektedirler.

ARABULUCULARIN ÇALIŞMA SÜRESİ?

Arabulucuların,arabuluculuk yaptıkları kişiler ile toplamda çalışma süresi 21 gündür.Bu 21 gün için de herhangi bir sonuç alınamaz ise,her iki tarafta konuyu/sorunu yargıya taşımakta özgürdür.

ARABULUCULARIN MAAŞI NEDİR?

Maaş konusun da net bir bilgi olmamasına karşın,söz konusu kişiler Arabuluculuk faaliyetini yürüten ve Bakanlıkça düzenlenen arabulucular siciline kaydedilmiş bulunan gerçek kişiyi ifade eder.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda