28.06.2017

İşkur Üzerinden Marketler de Çalışmak



Devlet işsizlik oranının azalması için var gücü ile mücadele etmeye başladı,neredeyse her sektör de personel ihtiyacı karşılamak için farklı farklı düzenlemeler ile hem işçiyi hem de işvereni memnun ediyor.Tam da bu raddede tamamen İnsan odaklı sektörlerden biri olan Perakende devletin personel takviyesi konusun da,sunduğu neredeyse her avantajdan faydalanmaya çalışıyor.

En Çok Personel İhtiyacı Perakende de

Dünya üzerin de geleceğin en iyi 10 mesleğinden biri olarak görülen Perakende,hem küresel olarak hem de ülkemiz de hızlı bir şekil de büyüyor.Bu büyüme ve gelişme beraberin de personel ihtiyacı ve sıkıntısını da getiriyor.İşte bu sorunun büyümesi noktasın da Devlet konuya el atıyor ve Perakendeciyi memnun edecek son derece cazip fırsatlar sunuyor.
İşkur Üzerinden Personel Alımı Yapan Avantajlı

Ulusal ve Yerel Perakendeciler son zamanlar da Kasiyer-Kuruyemiş-Temizlikçi-Reyon Personeli ve hatta zaman zaman,Şarküteri ve Manav alımlarını dahi İşkur üzerinden yapmaktadır.Neden kendileri değil de İşkur üzerinden yapıyor sorusunun,cevabı ise çok basit.Zira Devlet İşkur üzerinden işbaşı yapan ve istihdam edilen işçinin 6 ay ile 1 yıl arası maaşının bir kısmını karşılıyor ve işverene daha bunun gibi bir çok olanak sağlamaktadır.

İşkurlu Personel/İşçi Maaşları-Çalışma Şartları

İşkur üzerinden işe başlayan bir kişi,yasal olarak kendisine tanınmış olan tüm haklardan faydalanır.Günlük 7,5 saat ve toplam da haftalık 45 saat çalışır,buna ek olarak hafta da 1 gün olmak üzere haftalık izin hakkı vardır.Resmi tatiller de İşkur'lu personel İzinli sayılmaktadır,zira çalışmış olsa bile mesai ödemesi alamaz.O yüzden Dini ve Resmi Bayramlar/Tatil günleri çalışmaması gerekmektedir.Ayrıca eklemekte yarar var,bir çok firma İşkur üzerinden işbaşı yapan personele,ilk 6 ay prim/yol parası vb. ödemeleri yapmamaktadır.Tekrar yazmakta yarar var,bu ödemeleri 6 ay sonra almaya başlarsınız.

İşkur üzerinden işe başladıysanız maaşınız 1404 TL yani o dönemin Asgari ücretidir.Şayet firma ile konuşmada daha fazla bir maaş ile başladıysanız,asgari ücret kadar olan kısmı İşkur'un belirlediği bankaya,kalan kısım ise çalışmaya başladığınız firmanın anlaşmalı bankasına yatacaktır.

İşkur Hangi Bankaya/Ne Zaman Yatırıyor Maaşı

İşkur maaş ödemelerini her ayın 15'i-20'si arası yapmaktadır.Maaşlar Ziraat ve Halk bankası üzerinden ödenmektedir.Maaşınızı almadan önce size hangi bankadan maaş alacağınız söylenecektir.




2 yorum :

  1. İskurla a101 e başladım 12 saat çalıştırdılar buna itiraz etme hakkım var mı

    YanıtlaSil
  2. Bende işkurlu a101 e başladim 2 ay olucak benide 12 saat çalıştırmışlardı ben hakkımı savundum işkura telefon açtım artık saatimden çıkıyorum

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda