26.06.2017

Mehmet ALTINOK



Unilever Türkiye CEO

TED Ankara Koleji ve ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü mezunu olan Mehmet Altınok, aynı üniversitede İşletme Bölümü MBA eğitimini tamamladıktan sonra West England Üniversitesi’nden Lisansüstü Pazarlama Diploması aldı.

Kariyerine 1989 yılında Unilever Türkiye’de Ürün Müdürü olarak başlayan Mehmet Altınok, 1991 yılında Unilever Hollanda’ya Grup Ürün Müdürü olarak atandı. Türkiye’ye 1994 yılında geri dönen ve 2000 yılına kadar Unilever Türkiye’de Pazarlama Müdürü olarak görev yapan Altınok, 2000–2003 arasında Unilever Macaristan, Hırvatistan ve Slovenya’dan sorumlu Kategori Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı. Altınok eş zamanlı olarak Orta ve Doğu Avrupa ile Türkiye Ev Bakım ve Temizlik İnovasyon Merkezi’nin yönetimini üstlendi.

2004 yılında tekrar Türkiye’ye dönen Altınok, Ev ve Kişisel Bakım Kategorisinden Sorumlu Başkan Yardımcısı görevine ek olarak, NAMET (Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Türkiye) bölgesi için Ev ve Saç Bakımından Sorumlu Marka Direktörlüğünü yürüttü.  Bu görevinin ardından Unilever Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atanan Altınok ayrıca Unilever Türkiye kurumsal sözcülüğünü de üstlendi, Çin’deki görevinin öncesinde Unilever Türkiye Müşteri Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Altınok, 2009 Mayıs ayından bu yana Unilever’in Çin’de Operasyondan Sorumlu Başkan olarak görev yapıyordu.

Mehmet Altınok evli ve bir erkek çocuk babasıdır.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda