20.06.2017

Sbarro Çalışma Şartları/Maaşları



Yabancı sermayeli gıda perakendecilerden olan Sbarro neredeyse 20 yıldır ülkemiz de faaliyet göstermektedir.İş olarak hayli yoğun bir tempo da çalışmanızı gerektiren,Burger King ülke istihdamına olumlu mana da katkı sağlamaktadır.Sbarro Çalışma Şartları/saatleri ve Maaşları aşağıdaki gibidir.
SBARRO ÇALIŞMA ŞARTLARI

Günlük çalışma saati 8 saat olarak belirlenmiştir.Yemek ve çay molanız bu saatlere dahildir.Hafta bir gün izin ve yılınızı doldurmanız durumun da 14+2 gün şeklin de yıllık izin kullanma hakkınız vardır.Personel her hafta değişen,iki vardiya şeklin de çalışmaktadır.

SBARRO  MAAŞ VE RÜTBE SİSTEMİ

İlk işe giren her personel,Asgari ücret ile iş başı yapmaktadır.Yani siz ekip üyesi olarak işe başlayacaksınız ve daha sonraki zamanlar maaşınız ve rütbeniz kademe kademe artacak.

Rütbe ve maaş:
-İlk İşe Girdiginizde Ekip Üyesi Olarak Başlarsınız
Ekip Üyesi Maaşı = Asgari Ücrettir. Ancak Üstünü Değiştirme, V.S Gibi 10-15 Dk Fazla Çalıştığınız İçin Mesai İşler Buda Ay Sonuna  %10 daha fazla ücret demektir.

-Expert ( Servis Uzmanı) Rütbesi ; 
- 3. Ayınızı Doldurduğunuzda Gramajlar,Hamburger Yapımı ( Burger İçin Örnek ) V.B Konulardan Sınava Girersiniz. 100 Soruda 80 Net Yapan Sınavı Geçer. Maaşınız %5 Artar.

-Servis Supervisor Rütbesi ; 
Bu Rütbe Müdürlükten Önceki Son Seviyedir. Artiı Vardıya Tutmaya,Müdürün Size Restoranı Emanet Etmesi,Ayak İşlerinden Tamamen Kurtulduğunuz Rütbedir.6. Ayınızı Doldurduğunuz da Yine Sınavla Bu Rütbeye Hak Kazanacaksınız. Maaş asgari ücretten %25 daha fazladır.

- Vardiya Müdürü Rütbesi 
1.Yınılınız Bittikten Sonra Bu Rütbe İçin Tekrar Sınava Girersiniz. Sınavı Kazanan Vardiya Müdürü Olur. Maaş asgari ücretten %80 daha fazladır.

Vardiya Müdürü<Asistan Müdür<Restoran Müdürü<Grup Müdürü Olarak Kariyer İlerler. Her Rütbe arası asgari ücret baz alınırsa,%25 maaş ücreti fark eder.

YEMEK SİSTEMİ VE PUANLA YEMEK ALIMI

Yemek Sisteminde Tüm Restoranların Hakkı 14 Puandır. Bu Puanlar Sonraki Güne Devredilemez.O Gün İçinde Kullanılması Şarttır. Puanlara Karşılık Gelen Yemek Listesi Örnegi ;

- Et Burger 5 Puan
-Tavuk Burger 4 Puan
- 1 Dilim Pizza 5 Puan
- Orta Boy Patates 3 Puan
- Cola-Ice Tea-Yedigün-Fruko Orta Boy 1 Puan
- Sogan Halkasi 8'Li 5 Puan
- Acili Kanat Adet 3 Puan.
- Su 1 Puan

İşe Girmek Heleki Yaza Yaklaşşıldığı Zaman Çok Çok Kolaydır. Çalışmak istediğiniz firmaya Gidip, Müdürle Görüşme Talep Edin. Ancak En Önemli Şey Erken Gitmeniz. Avm ise 10.00'Da Açılğı için 11'De Gidin .Çalışmak istediğinizi Belirtin.Zaten Eleman sıkıntısı Oldugu için Hemen Kabul Edeceklerdir.

İŞE GİRİŞTE İSTENİLEN EVRAKLAR

Sizden,Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Sağlık Belgesi,Öğrenci Belgesi, Sabıka Kayd,ikametgah + 4 Resim isterler.Bunları Tamamlayın Teslim Edin. 3 Gün Içinde Sigortanız Başlar Ve işbaşi Yaparsınız.

8 yorum :

  1. Merhaba, bu şirketin yarı zamanlı pozisyonlarında maaşlar nasıl acaba? Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Betül Hanım,geç cevap verdiğimiz için kusura bakmayın.Yarı zamanlı çalışanların maaşları 700-730 TL aralığın dadır.Çalışma Saatlerini ise,genel de personelin okul vs. saatlerine göre belirlenir.

      Sil
  2. Merhaba, yaklaşık 10 gün önce bu firmaya iş başvurusunda bulundum. Sizce olumlu dönüş yapmak için biraz geç mi? Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Betül hanım,bazen geri dönüşler 30 güne kadar bile uzayabiliyor.Bunun sebebi ise,o andaki personel ihtiyacı.Yani anı personel çıkışların da size çok erken dönebiliyorlarken,personel ihtiyacının olmadığı zamanlar da işbaşvurularını biriktirip,bir mağaza da yer boşaldığı zaman dönüş yapıyorlar.

      Şu aralar okulların tatil olması hasebiyle,öğrenciler bir çok iş sektörünün personel ihtiyacını karşılamış olabilir.Bundan dolayı bile bir çok firma şu an için personel alımını askıya almış olabiliyor.

      Size tavsiyem en azından bir hafta daha beklemeniz ve daha sonra başka işlere bakmanız.

      Sil
  3. Burger king in sistemiyle aynı . Sizce Burger King de mi çalışmak daha kolay , yoksa Sbarro da mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi arasında kalsam ben,Sbarro'yu tercih ederim.Zira Sbarro biraz daha rahat gibi.

      Sil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda