20.06.2017

Ünlü Markaların Logolarındaki Gizli Mesajlar



Markaların logoları tasarlanırken resimlerinden,yazılarına kadar her detay,aslın da özenle seçilip kullanılmaktadır.Bu haberimiz de dünya çapın da ün yapmış 10 ünlü markanın,logosunun içerdiği mesajlara yer vereceğiz.
Dünya çapın da ün yapmış markaların logoların da yer alan gizli mesajları,anlamları hepimiz merak ederiz.Kimi markanın logosu,bilinç altına gizli mesajlar gönderirken,kimi markaların logoları da son derece manidar mesajlar içermektedir.İşte 10 ünlü marka,10 gizli mesaj.


MCDONALDS

Dünyanın en büyük gıda perakendecilerinden olan Mcdonalds 1937 yılın da Amerika da,arabayla geçenlere bir cadde üzerinde sosisli ekmek satarak hizmet vermeye başlamıştır.İlerleyen zaman da o kadar büyümüştür ki,artık dünyanın her yerin de dev bir M harfi görmek mümkündür.
Firmanın logosundaki gizli mesajı görmek için logoyu ters çevirmeniz gerekiyor.Tabi gizli mesaj düşündüğünüz gibi W harfi değil.Bu logo tamamen insanların bilinç altına hitap eden bir şekil de tasarlanmış.Ters çevrilen logo kadın göğüslerini,emzirmeyi ve beslenmeyi temsil ediyor.Markanın reklam danışmanı,bu şekil de insanların acıkma hissi yaşayacaklarını düşünmüş.


MERCEDES

Üç köşeli bir yıldız logosu bulunan ve dünyanın en bilinen araba markalarından olan Mercedes'in,logosun da yer alan mesaj ve anlam çok ilginç.Firmanın geliştiricisi ve sahiplerinden biri olan Gottlieb Daimler,evinin duvarına bir yıldız çizer ve ilerleyen dönemler de araçlarının hava da,kara da ve deniz de hayranlık uyandıracak şekil de hizmet vereceğini söyler.Daha sonra Gottlieb Daimler'in çocukları bu çizimi Mercedes'in logosu haline dönüştürürler.


AMAZON

İnternet alışverişi dendiğin de akla gelen ilk ve en büyük firma olan Amazon'un logosunun içerdiği mesaj oldukça anlamlı.Amazon kelimesin de A harfinden başlayıp Z harfine uzanan çizgi iki anlam içermektedir.İlk anlamı A'den,Z'ye her şeyi burada bulabileceğiniz,ikinci anlam ise,müşteriler de tebessüm oluşturmak için gülen bir yüz ifadesi.


COCA COLA

Şüphesiz logosun da en çok gizli mesaj aranan firma Cola'dır.Onlarca iddia varken firma resmi bir mesaj içeren paylaşımlarını doğrudan kendi yapmaktadır.Logo da yer alan O ve L harflerinin bitiş ve başlangıç noktaların da adeta bir Danimarka bayrağının yer alması oldukça enteresan.Cola bu detayı Danimarka da reklamlar da kullanmaktadır.


FEDEX

Amerikanın en büyük ve ünlü kargo firması olan Fedex'in logosun da yer alan E ve X harflerinin arasın da bir ok işareti oluşmaktadır.Bu OK işareti kargolarınızın hızlı ve doğru bir şekil de sahibine ulaşacağını temsil ediyor.


ADİDAS

Dünyaca ünlü markanın kendisiyle özdeşmiş 9 çizgisi sıradan bir üç çizgi değil.Spor ürünleri üreten firma insanların aşması gereken dağlar olduğunu söylüyor ve bu dağları 3 çizgi ile sembolize ediyor.Ve ayrıca bu dağları aşmadan önce engeller ile karşılaşacağımızın mesajını veren firma,bunu da 3 çizginin arasına kesikler atarak belirtiyor.


VOLKSWAGEN

Ünlü alman markasının logosunun başın de yer alan V harfi,Almanca da İnsan anlamına gelen Volks kelimesinin ilk harfidir.W harfi ise,Almanca da Araba anlamına gelmektedir.WolksWagen Almanca da,İnsanlar İçin Araba anlamına geliyor.


TOBLERONE

Lezzeti ve şekliyle Dünyaca ünlü çikolata markası olan Toblerone'in logosun da bir gizem bulunuyor.İsviçre'nin Bern şehrin de üretilen çikolata markası,ülkesinin işaretine logosun da yer vermekten çekinmiyor.İsviçre de Ayılar Şehri Olarak bilinen Bern'i adeta Toblerone da doğruluyor be logosuna küçük bir ayıcık yerleştiriyor.


SONY VAİO

Logonun bir yarısı elektronik dalgaları temsil ederken,1 ve 0 ile biten diğer yarı da analog dalgaları temsil etmektedir.


GİLETTE 

Yazılışı Gilette,okunuşu Türkçe de jilet olan marka,dünya da oldukça prestijli bir yere sahiptir.Logosuna dikkatli bakıldığın da G ve İ harflerinin yukarı doğru kesildiğini fark edeceksiniz.Bu küçük ama önemli detay,markanın ne derece keskin olduğunu temsil ediyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda