10.07.2017

İkea Çalışma Şartları/Maaşları 2017



İkea,ülkemiz de ev  dekorasyon ürünleri denildiğinde akla gelen en büyük firmalardan birisidir.İsveç merkezli dev perakende devinin tarihçesi 1960lara kadar gitmektedir.Türkiye de şu an için büyük iller de yaklaşık 5 mağaza ile hizmet veren firmanın hedefi,yakın zaman da tüm ülke genelin de satış mağazalarına sahip olmak.Firma çeşit,fiyat ve kalitenin yanı sıra,istihdama da önemli katkılar sağlamaktadır.

İKEA ÇALIŞMA ŞARTLARI

İkea da günlük çalışma saati 8,5 saat olarak belirlenmiştir.Çay ve yemek molanız bu saatlere dahil olmasına karşın,hafta da toplam çalışma süreniz 45 saati geçmemektedir.Bazı mağazalar da personel 5 gün 10 saat çalışır ve kalan 2 günü izinli geçirir.Günlük 8,5 saatlik personelin hafta da 1 gün haftalık izin hakkı vardır.Bunun dışın da yılınızı doldurmanız durumun da,14+2 gün şeklin de yıllık izin kullanma hakkına sahip olursunuz.
Zaman zaman firma da fazla çalışmanız gerekebilir,bu fazla çalışma için firma personele mesai ödemesi yapmaktadır.Resmi tatiller de çalışmanız durumun da yine aynı şekil de mesai ödemesi almaya hak kazanırsınız.

İKEA MAAŞLARI

İkea de koşulsuz olarak yeni başlayan her personel Asgari Ücret ile istihdam edilmektedir.Maaşa ek olarak yemek ve yol ücretleri firma tarafından karşılanmaktadır.Yemek ücreti olarak bir çok firma da olduğu gibi her ay düzenli olarak,multinet vb. bir karta yemek ücretiniz yatmaktadır.Bu kartı geçerli marketlerden alışveriş yapmak içinde kullanabilirsiniz.bir çok firma da olduğu gibi mağaza bazlı prim sistemi uygulanmaktadır.Verilen hedefi satış bazın da tutturmanız durumun da,yönetim tarafından belirlenen primi alırsınız.

Özet olarak Maaş denklemi: Asgari Ücret + Yemek Ücreti + Yol Ücreti + Prim şeklindedir.

Not: Yöneticilerin maaşları farklıdır.

İKEA İŞ BAŞVURUSU

Firmaya 3 şekil de iş başvurusu yapabilirsiniz,resmi web sayfasından,kariyer sitelerinden ve İkea mağazalarından.

14 yorum :

  1. İnternetten iş için başvuru yapıyorum çağırmıyorlar ne yapmam gerek

    YanıtlaSil
  2. Maaşları ne kadar

    YanıtlaSil
  3. çalışma şartları anlatılan gidi değil, yemek ve molalar çalışma süresi içinde değil haftada en az 50 saat iş yerinde oluyorsun 45 saat iş, 5 saat mola, ayrıca üniforma ile çalışılan şirket olduğu için giriş ve çıkışta kıyafet değişimi ayrıca zaman kaybı, bazı bölümler için sendika şart, sendikalı olmazsan ikramiye ve bazı sosyal yardımlar yok vs vs vs, i dont like İkea

    YanıtlaSil
  4. Kasiyerlik için yaş sınırı varmı 42 yaşındayım 10 yıldır farklı yerlerde kasiyerlik yaptım

    YanıtlaSil
  5. İzmir ikea ya defalarca mağazadan ve kariyer netten başvurdum cevap gelmedi acaba yaştan dolayımı,5 yıldır a_101 mağaza elemanlığı yaptım

    YanıtlaSil
  6. şu an maaşları ne kadar acaba

    YanıtlaSil
  7. sendikası var mı acaba

    YanıtlaSil
  8. merhaba maaşları şu an ne kadar biliyor musunuz

    YanıtlaSil
  9. hangi bankadan maaşı veriyorlar

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,sendika yok.Her şey dahil elinize 5500-5900 TL arasında bir rakam geçiyor.

    YanıtlaSil
  11. Yaş sınırı varmıydı

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda