20.11.2017

Avm'ler Ankara İçin İhtiyaç



Nüfus kadar ekonomik açıdan da her geçen yıl büyüyen Ankara’da, AVM’lerin sayısının 40’lara ulaşmasında Ulus, Kızılay gibi eski kent merkezlerinin yapısal sorunları nedeniyle ihtiyaca cevap verememesinin önemli rolü olduğu belirtildi.

Anketlere göre Ankaralılar, AVM’lerde yaptıkları alışverişleri, yol üstü mağazalara oranla daha güvenilir buluyor. Alışveriş merkezlerinin, Başkent’in yapısı nedeniyle olmazsa olmaz haline gelmesinin yanı sıra; her şeyi bir arada bulundurması, çetin kış şartlarında korunaklı alan sağlaması, Ankara halkının yoğun talebinin nedenleri arasında bulunuyor.

Ankara’da ‘’AVM Mimarı’’ olarak bilinen BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, alışveriş merkezlerinin Ankara’da bir gereklilik olduğunu belirterek, şunları söyledi:

’’Hızlı ve hareketli yaşamda AVM can kurtarıcı bir kompleks. Motorlu taşıt sayısının artışıyla beraber çoğalan otopark sorunu Ankaralıları bu sorunun bulunmadığı alışveriş merkezlerine itiyor. İnsanlar özellikle ana arterlerin üzerinde bulunan alışveriş merkezlerine özel araçlarıyla ya da toplu taşımayla rahatça ulaşıyor ve yüzlerce araçlık otoparklarda stressiz bir şekilde yer bulabiliyor. Yeme-içme, gezme, alışveriş yapma, eğlence, kuaför, ayakkabı, giyim, tadilat hatta ibadet ihtiyaçlarının tek bir çatı altında giderilebildiği alışveriş merkezlerinde Ankaralıların geçirdiği süre 1 saatten başlayarak 5 saate kadar çıkabiliyor.’’

-“Galleria özlemi son buluyor”
Bezci ailesi olarak Ankara’ya 1995 yılında kazandırdıkları, Başkent’in ilk AVM’lerinden Galleria AVM’yi yıkıp yeniden kurguladıklarını kaydeden Efe Bezci, ‘’Yeni kurgumuz için, yılların getirdiği tecrübeyle birlikte, en iyi mimarlarla çalışıyoruz. 29 adet ofis ve 96 adet bağımsız bölümde yer alan dükkandan oluşan projede, insanlar bir yandan eski alışveriş kültürünü güvenli bir biçimde yaşarken, bir yandan alışveriş merkezlerinin avantajlarından faydalanabilecek. Galleria AVM Projesi tamamlandığında Ankaralı, hem açık hem de kapalı alanda, aynı kompleks içerisinde alışveriş yapabilecek. Hayatın yoğun temposu içinde nostalji yaşamak isteyen, bölgenin ilk ofis-AVM projesi Galleria’yı tüm Ankaralılar’ın sabırsızlıkla beklediğini biliyorum. İnşaatın tamamlanmasına çok az zaman kaldı, yakında hizmet vermeye başlayacağız’’ dedi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda