27.11.2017

Bifa Kimin?



Bifa Bisküvi ve Gıda San. A.Ş. 1962 yılında Karaman’da kurulmuş olup üretimin bütün aşamalarında gelişmiş gıda işleme tekniklerini kullanarak kısa sürede gelişim ve büyüme sağlamıştır. Bunun sonucu olarak da Bifa Türk bisküvi sektöründe her zaman öncü konumunu korumuştur.

Bifa’nın modern tesisleri 97.178 m2 si merkez fabrikasında, 51.533 m2 si Organize Sanayi Bölgesinde kapalı alan olmak üzere 270.438 m2 alan üzerinde kurulmuştur. Firma bisküvi, çikolata, gofret, kek, kraker ve şeker olmak üzere üretim hatlarında 500 çeşit üründen günlük 600 ton üretmektedir.

Bifa Türkiye’nin yanı sıra tanınış bir uluslararası ihracatçı olup dünya çapında 77'den fazla ülke ve bölgede müşteri kitlesine sahiptir. Ayrıca Bifa Cezayir’de kurduğu fabrikası ile ürünlerini yerel pazar ve komşu ülke pazarları ile de buluşturmaktadır.

Bifa her zaman insan sağlığı, hijyen ve çevreye dikkate alarak ürünlerini bu hassasiyetleri riske etmeyecek yüksek kalite ile üretmektedir. İşte bu sebeple ürünlerimiz çeşitli uluslararası gıda kalite yarışmalarında bir altın ve iki gümüş madalyasına laik görülmüştür.

Bifa Karaman’daki fabrikasında 3400 den fazla kişiyi istihdam ederek yurtiçi ve yurtdışı satışları ile ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Firmamız bütün ürünleri için K-Q TSE ISO9000 Kalite Yönetim Sistem Belgesi, Ç-F-TSE-EN ISO14000 Çevre Yönetimi Sistemi Belgesi, G-F TSE-ISO-EN 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Belgesi, HACCP,IFS , TSE Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi ve TSE Helal Sertifikasına ve kek ürünleri için TSEK sertifikasına haizdir.

Bisküvi, çikolata, kek, gofret ve kraker üretim hatlarının yanı sıra, Bifa ayrıca bir un fabrikası, bir kâğıt ambalaj fabrikası ve soğuk hava depolarına sahiptir ve bu sayede bisküvi ve şekerleme ürünleri için kullandığı ham maddelerinin önemli bir kısmını kendi bünyesinde imal etmektedir. Türkiye'nin önde gelen tarım iştiraklerinden biri olan Örnek Tarım ’da Bifa'nın önderliğinde hayata geçmiştir.

Bifa ayrıca 2000-2001 eğitim ve öğretim yılında 37.800 m2 alan üzerine kurulu 5000m2-22 dersliği olan Özel Babaoğlu İlköğretim Okulu’nu hizmete açmıştır. Okul, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında mevcut binası Özel Babaoğlu Ortaokulu olarak öğretime devam etmiştir. Aynı yıl kampüsünde 5.400m2 -22 dersliği olan kapalı spor salonu ve konferans solunu bulunan Özel Babaoğlu İlkokulu’nu hizmete açmıştır. 2015-2016 Eğitim öğretim yılında ise kampüsünde 4000m2 -22 dersliği olan Özel Babaoğlu Anadolu Lisesi’ni hizmete açmıştır. Ayrıca şirketin personeli ve çocuklarının kullanımı için spor tesisleri kurulmuştur.

Sanayi gelişimin yanı sıra, özellikle yerel halk için sosyal, kültürel ve eğitim hizmetleri de Bifa’nın önemsediği konular olmuştur. Bu doğrultuda Bifa 220 dairelik bir konut projesi, bir ilköğretim okulu, mevcut bir ilköğretim okuluna müştemilat ve Bifa çalışanlarının çocukları için bir lise inşa edilmiştir. Bu sosyal sorumluluk projeleri Milli Eğitim Bakanlığına destek olarak yapılmıştır. Bifa ayrıca çeşitli spor olayları, sponsorluk aktiviteleri ve yerel gençlere yeteneklerini geliştirmeleri için imkânlar sağlamak gibi faaliyetler yürütmektedir.

Bifa Kimin/Bifa!nın Sahibi Kim?

Çok ortaklı bir aile şirketi olan Bifa'nın kurucusu ve onursal yönetim kurulu başkanı Yılmaz Babaoğlu'dur.Her ne kadar onursal başkan olarak yönetimde yer alıyor olsa da,Babapğlu şirketi yakinen takip etmektedir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda