25.11.2017

Bim Adım Adım İran'a Giriyor



Türkiye dışın da farklı ülkelerde de hizmetlerini sürdüren Bim,bir süredir sessiz kaldığı İran hamlesi için yeniden atağa geçti.

Market pazarının liderlerinden olan BİM Birleşik Mağazalar AŞ İran'a yatırım yapmaya hazırlanıyor. Hürriyet'ten Jale Özgentürk'ün yazısında yer verdiği bilgilere göre, şirketin İran pazarına hızlı bir giriş yapması bekleniyor

1998 yılında 21 şube ile kurulan BİM Birleşik Mağazalar AŞ, 20 milyar doları aşan cirosu, 6 bine yakın mağazasıyla indirimli hipermarket pazarının lideri.

Mağazalarında 34 bin kişiye istihdam sağlıyor. BİM büyümesini son yıllarda sadece Türkiye’de değil yurtdışında da sürdürüyor. Fas’da 329, Mısır’da ise 215 mağazası var.

BİM’in dış pazar konusunda bir süredir gündeminde İran vardı. Şubat ayında bu pazardaki potansiyelin araştırılması için icra kurulunu yetkilendirmişti.

İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, Reuters’e yatırım kararını açıklamak için 1 ay süre vermişti.

Aldığım bilgilere göre yasal mevzuat, ülke ekonomisi, insan kaynağı gibi konularda detaylı araştırma yapan BİM’in kararı olumlu. Pazarda mağazalaşma kararı alan BİM bunun için ilk adımı şirket kurarak atacak. Bu konuda hazırlıklarını sürdüren BİM’in, İran pazarına hızlı bir giriş yapması bekleniyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda