20.11.2017

Çiğ Et Sektöründe Bir İlk Yapılacak



Hacıince Entegre Et, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, “kendi çiftlik üretiminden paketlemeye kadar izlenebilen ve geriye dönük sorgulanabilen ürünler” ile perakende et piyasasına giriyor.

Yaklaşık 27 bin büyükbaş kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük etlik ırk besi çiftliğine sahip, önde gelen entegre et üretim ve dağıtım şirketi Hacıince Şirketler Grubu, 3 farklı segmentte onlarca çeşidiyle perakende piyasasına giriyor. Ürünler, Hacıince markasıyla, kutulu, darfresh vakumlu ve map tabaklı olmak üzere, ulusal ve yerel zincir market raflarındaki yerini aldı.

Hacıince Şirketler Grubu’nun modern entegre et tesislerini çiğ et üretim ve dağıtım anlayışıyla kurduklarının altını çizen Ahmet Hacıince, işlenmiş et üretmeyi düşünmediklerini ve eti çiğ ve saf haliyle insanlara sunmak istediklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Hacıince markasıyla ürettiğimiz ‘kutulu, darfresh skin vakumlu ve map tabaklı’ ürünlerimiz ile perakende çiğ et ürünleri piyasasında önemli bir boşluğu doldurduğumuza inanıyorum. Öncelikle, tüm perakende ürünlerimizde, ‘üretim ve son kullanma tarihleri’ gibi standart ve zorunlu bilgilerin dışında, paketin içeriği hakkında ek bilgiler de ekledik. Tüketici paketi raftan aldığı anda, hayvanın kesim tarihinden başlamak üzere, içerikteki etin ırk üretimi ile ilgili geçmişine kadar sorgulanabilecek bilgileri de bulabiliyor. Böylece et tüketicileri, yalnızca etin hijyeni ve üretim ve son kullanma tarihleri hakkında bilgilere değil, tüketeceği etin kalitesini oluşturan diğer unsurlara ilişkin bilgilere de daha satın alırken ulaşabiliyor. Kısacası, et üretiminde çiftlikten-çatala oluşturduğumuz entegrasyon sayesinde, tüketiciye sunduğumuz etlerimizin hikayesi çiftliğimizde başlıyor.”

Her üretilen kutulu ve vakumlu ürünün koruyucu kullanılmayan vakum sistemiyle yaptıklarının altını çizen Ahmet Hacıince, küresel markaların tedarikçisi olmanın yanında, şimdi raflarda doğrudan tüketici ile buluştuklarının altını çizdi ve: “Yerli üretim ve izlenebilir süreci ile geçmişi sorgulanabilir sağlıklı, kaliteli 1’inci sınıf et üretiyoruz. Büyük emek ile değerler kattığımız eti uzun ömürlü, sağlıklı paketleme seçenekleri ve pratik kullanım avantajı ile tüketiciye sunuyoruz.” dedi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda