13.11.2017

Coca Cola'nın Sahibi Kim?



Coca-Cola, Amerika Birleşik Devletleri kökenli, karamelize şekerle tatlandırılmış, alkolsüz içecek markası. Coca-Cola ve çeşitli alkolsüz içecek markalarının sahibi, merkezi ABD'nin Georgia Eyaleti'nde, Atlanta şehrinde bulunan çok uluslu şirket The Coca-Cola Company'dir. 1886'da kurulan şirketin hisseleri, New York Borsası'nda KO kısaltması ile işlem görür.

İsrail'lilerin Söylentisi Hakkında Açıklama

Coca-Cola şirketi, Coca-Cola'nın gelirinin İsrail'e aktarıldığı iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunu bir kez daha yineledi. Coca-Cola şirketi, son günlerde çeşitli platformlarda yer alan Coca-Cola'nın gelirinin İsrail'e aktarıldığı iddiasının tamamen gerçek dışı olduğunu vurguladı.


Coca Cola'nın Kurucusu Kim?

Tarihte Cola'yı ilk bulan kişi John S. Pemberton'dur.Kendisi Amerika'da iç savaş olduğu dönemlerde Orduda Albay olarak görev yapmaktaydı.John S. Pemberton bir afyon bağımlısıydı ve bu bağımlılık onu Coca Cola'yı bulma yönünde dürtecekdi.

Asıl mesleği Eczacılık olan John S. Pemberton; bu konudaki bilgisinin avantajını kullanarak 1885 yılında “kokainli şarap” olarak adlandırılan bir içeceği icat etti ve French Wine Coca ismiyle piyasaya sürdü.Fakat daha sonra çeşitli eyaletlerdeki yasaklarla baş etmek ve ürünün satışı konusunda herhangi bir problem yaşamamak amacıyla çeşitli değişiklikler yapmış ve 1886 yılında Coca-Cola’yı icat etmiştir.Çıktığı zamandan bu yana epey beğenilen o zamanın kolası; Atlanta’da ve sonradan satılmaya başlanan çevre eyaletlerde son derece popüler,rahatlatıcı ve serinletici bir içecek olarak müşteriye sunulmuştur.

Coca Cola'nın Sahibi Kim?

Günümüzde dünyada adeta ürünlerinin satılmadığı bir yer,bir köşe, bir mahalle kalmamış olan Coca Cola;binlerce çalışanı ve milyarlarca liralık varlığıyla faaliyetlerine devam etmektedir.Coca-Cola Co. ismiyle ürünlerini pazarlamaya devam eden şirketin o meşhur formülü on yıllar boyunca bankalarda milyon dolarlar karşılığında korunduktan sonra artık Coca-Cola Müzesi’nin güvenli kasasındadır. Şirketin halka açık hisseleri KO kısaltması ile New York Borsası’nda işlem görmektedir.


Yıllardan beri değerini kaybeksizin,varlığını koruyan şirketin şu an için birey bazında bir sahibi yoktur.Şirket devasa Fonlardan tarafından finanse edilip yönetilmektedir.

Şu an için Coc Cola'nin yönetim kurulu başkanı ise,Türk iş adamı Muhtar Kent'tir.2018 yılından beri Cola'da yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Muhtar Kent,bir çok fabrika mağazası açılışına imza atmıştır.

1 yorum :

  1. Coca-Cola yerine.turk cola için.
    Ülkemize ve mazlumlara faydası olsun.zalimlere para kazandirmayi,sonra o para silahbe mermi olarak mazlumlara karşı kullanılıyor.

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda