14.11.2017

Domino’s'un Cirosunun Yarısı Dijital Satıştan



Domino’s Pizza Türkiye’nin teknoloji yatırımları özellikle İnovasyon Merkezi’nin açılmasının ardından hız kazandı. Şirketin son 5 yılda dijital kanallara yaptığı yatırımların miktarı 12 milyon TL’ye, operasyon, üretim, ve benzeri alanlar da dahil toplam teknoloji yatırımları ise 23 milyon TL’ye ulaştı. 

Bugün 85 ülkede faaliyet gösteren Domino’s Pizza son yıllarda tüm dünyada önemli bir teknolojik dönüşüme imza atıyor. Marka, inovasyon alanındaki yatırımları sayesinde, 2016 yılında tüm dünyada dijital kanallar üzerinden toplam 5,6 milyar dolar satış yaptı. Domino’s Pizza Türkiye de e-ticareti ve dijital kanalları büyüme oranlarını artıracak önemli bir jeneratör olarak görüyor. Domino’s Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, şirketlerini sadece bir evlere servis pizza firması değil, evlere servis pizza hizmeti veren bir teknoloji firması olarak konumlandırdıklarının altını çiziyor.

5 yılda 12 milyon TL yatırım yapıldı

Domino’s Pizza Türkiye’nin teknoloji yatırımları özellikle İnovasyon Merkezi’nin açılmasının ardından hız kazandı. Şirketin son 5 yılda dijital kanallara yaptığı yatırımların miktarı 12 milyon TL’ye, operasyon, üretim, ve benzeri alanlar da dahil toplam teknoloji yatırımları ise 23 milyon TL’ye ulaştı. Bu çalışmalarının neticesinde bugün, Domino’s Pizza Türkiye’nin evlere servis cirosunun yüzde 46’sını online kanallardan alınan siparişler oluşturuyor.

Rekor indirme sayısına sahip

Domino’s Pizza mobil uygulaması Türkiye’de hızlı servis restoranları sektöründe en çok indirilen uygulama olma özelliğini taşıyor. İndirilme sayısı 1 milyon 130 bin civarında. Öte yandan geçtiğimiz yıl mobil satışlardaki ciro büyümesi yüzde 92 oranında gerçekleşti. Pizzaseverlerin diledikleri her yerden en kolay şekilde pizza sipariş verebilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl içerisinde Tek Tıkla Sipariş ve Facebook Messenger Chatbot gibi farklı sipariş platformları da hayata geçirildi.

Adana’dan Diyarbakır’a siparişler dijitalden

Domino’s Pizza’nın dijital kanalları üzerinden verilen siparişlerin yüzde 41’i İstanbul’dan, yüzde 14’ü Ankara’dan, yüzde 10’u İzmir’den geliyor. En çok sipariş veren diğer iller ise sırasıyla Bursa, Antalya, Adana, Kocaeli ve Diyarbakır. Ayrıca tüm siparişlerin yarısına yakınını 25-34 yaş arasındaki pizzaseverler sipariş ediyor.

Siparişler gece yarısından sonra da devam ediyor

Dijital kanallar üzerinden verilen siparişlerin yüzde 23’ü 18.00 – 20.00 arasındaki 2 saatte veriliyor. Yani pizzaseverler Domino’s’u en çok akşam yemeğinde tercih ediyor. Ancak geceleri de pizza siparişi devam ediyor. 300’ü aşkın “Gece Açık” Domino’s Pizza restoranı ve dijital kanalların sağladığı sipariş kolaylığı sayesinde, 22.00 – 02.00 arasındaki 4 saatte tüm gün verilen siparişlerin yüzde 16’sı veriliyor.

“Halen fethedeceğimiz muazzam bir alan var”

Domino’s Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, inovasyona yatırım yapma amaçlarını ve son çalışmalarını şu şekilde açıklıyor: “Yeni kanallar üzerinde durmadan çalışıyoruz. Amacımız, Domino’s’tan sipariş vermeyi hangi kanalı kullanıyor olursanız olun, en kolay ve en hızlı hale getirmek. Şu anda da SMS ile sipariş ve Pizza Touch Button ismini verdiğimiz farklı bir ürün üzerine odaklanmış durumdayız. Nesnelerin interneti ve yapay zeka gibi alanlarda da çalışmalarımız sürüyor. Dijital alanlarda halen fethedeceğimiz muazzam bir alan var.”

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda