22.11.2017

Moonlight Migros'taki Hisselerini Satıyor



Migros hissedarlarından Moonlight, 13 milyon adet hissenin hisse başı 26 TL'den satışı için talepleri topladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Migros'un hissedarlarından Moonlight Capital, şirketteki 13 milyon adet hissesinin, hisse başına 26 liradan satışı için yeterli talep geldi. Yapılan açıklamada hisse satışı için taleplerin İngiltere saati ile 18:00'e, yani Türkiye saati ile 21:00'e kadar toplandığı ifade edildi.

Moonlight'tan konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede şöyle denilmişti:

Moonlight Capital S.A (Lüksemburg'da kurulu bir yatırım holding şirketi olup BC Partners Limited ("BCPartners") tarafından yönetilen fonlara aittir), Migros Ticaret A.Ş. ("Şirket") paylarının, Şirket sermayesinin yaklaşık yüzde 7,3'ünü temsil eden yaklaşık 13.000.000 TL nominal değerli kısmının yurtdışında yerleşik kurumsal yatırımcılara satışı için Goldman Sachs International ve J.P. Morgan Securities plc ile bugün bir sözleşme imzalamıştır.

Satışın gerçekleşmesi halinde Şirket'te doğrudan sermaye payımızın yaklaşık yüzde 8 olması, BC Partners'ın ise yönettiği fonlar üzerinden Şirket'teki toplam payının yaklaşık yüzde 23,2 olması beklenmektedir.

Satış fiyatı, işlemin yapılmasıyla birlikte kamuya duyurulacak olup satış işlemi borsa dışında gerçekleştirilecektir. Şirketin BC Partners tarafından yönetilen fonlara ait olan kalan hisseleri hisse satışının tamamlanmasından itibaren 90 gün için elde tutma taahhüdüne tabidir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda