6.11.2017

Perder'den Ucuz Et Satışına Tepki



İstanbul da hizmet veren Yerel Perakende zincirlerinin Çatı Örgütü İstanbul Perder,Başkanı Ramazan Ulu ucuz et satışını sadece,iki zincir market ile sınırlandırılması hakkında önemli açıklamalar yaptı.

İstanbul Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Başkanı Ramazan Ulu, ucuz et satışının iki zincir market ile sınırlı tutulmasının kendilerini üzdüğünü belirterek, kararın yeniden gözden geçirilmesini umduklarını söyledi.

Ramazan Ulu, yaptığı açıklamada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’nün dün yaptığı marketlere ucuz ve uygun fiyattan et satışına ilişkin açıklamasının kendilerinde hayal kırıklığına neden olduğunu bildirdi.

Yeni dönemde anlaşma imzalayan iki market zincirinin kıymayı 29, kuşbaşı eti ise 31 liradan satacağını hatırlatan Ulu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul PERDER çatısı altındaki 45 üyemizin bin 506 marketi bulunuyor. Türkiye genelinde ise 3 bin 500 civarında yerli zincir market yer alıyor. Bizim bu rakamdan mevcut şartlarla ucuz et satma imkânımız yok. Bu durumda haksız rekabet ortaya çıkıyor. Müşterilerimiz nezdinde bir dizi olumsuzluklar yaşarız. Bu sadece et satışında ciro kaybına neden olmaz, müşterimizi kaybederiz, bir bakıma geleceğimizi kaybederiz. Bu nedenle, on binlerce çalışanımızı ve bizleri mağdur edecek kararın gözden geçirilmesini umuyoruz.”

Ramazan Ulu, ucuz et satışına ilişkin uygulamanın kendilerinde yaratacağı olumsuzluğu karar vericilerle paylaşmak üzere bir dizi girişimlerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda