25.11.2017

Real İşçileri Metro Market'in İçinde Eylem Yapıyor



Metro Market'in Güneşli'de bulunan mağazasına giren işçiler sorun çözülene kadar mağazayı terk etmeyeceklerini bildirdi.

Mağazanın içerisinde gergin bekleyiş devam ederken dışarıda güvenlik önlemlerinin artırıldığı gözlemlendi.

Her an saldırı ile karşı karşıya olan Real Market işçileri direnişleri sonuç almadan mağazadan çıkmayacaklarını bildirdiler.

Mağazada Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve sendika yöneticileri de bulunmaktadır.

8 yorum :

  1. Beğendik personeli özlük hakları ile devralmadımı kayyum çıkarılan personele neden ödeme yapmıyor admin konu hakkında bilgi sahibi olabildinizmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kayyum ve Kayyım arasında fark vardır.Beğendik'e ataman Kayyım'dır.Yani sadece şirketi hacze karşı korur,yönetime karışmaz.

      Sil
  2. Beğendik hacize karşı korunuyor ama yükümlülüklerini yerine getirmiyor. Çalışanlar bile maaşını alamamış bu sitede yazılmıştı bu durum .
    Peki siz çalışanlarınızın tedarikçilerinizin mağaza sahiplerinin ödemelerini yapmıyorsunuz ama icraya karşı da koruma altındasınız peki bunların durumu ne olacak çalışan yine mağdur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sirket sahiplerinin durumu gayet iyi,luks yasantilarindan odun vermediler.Muhtemeleb bir yila kalmaz begendik diye bir sirket kalmaz.calisanlara yazik.

      Sil
  3. Beğendik e kayyım atandı yazmışınız sayın editör ama geçen yıl şirkete kayyum atandığı ve iki tane de mali müşavirin ismi geçiyordu.
    Real e de mi kayyım atandı o zaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet atanan Mali Müşavirler,Kayyım olarak hala görev yapmaktadırlar..

      Sil
  4. Atanan kayyımlar sadece hacze karşı mı koruyor şirketi ?
    Yönetimde bir etkileri yok mu ?
    Real in borcu 700 bin TL den 200 milyon TL ye çıkmış ama bu süreç içerisinde ne mağaza açılmış ne de başka yatırım yapılmış. Üstelik çalışanların maaş ve tazminatlarıda ödenmemiş. Aynı şey beğendik içinde geçerli. Orda da personel in maaşları sıkıntılı diğer ödemeler yapılmıyor. Durum böyleyken kayyım ataması ne işe yarıyor ?

    YanıtlaSil
  5. Kayyim yonetime karismaz.sirketin para akisini yonetir.yani patron suraya odemeye yapalim der,kayyim imzayi cakar gecer.olay bundan ibaret.kayyim her ay mahlemeye sirketin finansal konulari hakkinda rapor verir.olasi bir sorunda da hemen iflasini verebilir.tabi birdr maaslari var ki 50 bin-100 bin tl arasinda degisiyor.

    Begendik zaten gidici aksini gosteren bir durum yok ortada.reyonlar da urun yok,personelin yuzu bes karis hic birisinin mutlu calismadigi belli...

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda