7.11.2017

SPK'nın Foreks Yaptırımları Devam Ediyor



SPK, forekste 11 internet sitesine erişimin engellenmesi için hukuki işlem başlattı.Bu uygulama ile kayıtsız ve yurt dışına çıkan para akışının önü kesilecek.

Türkiye'deki foreks işlemlerini Şubat ayındaki tebliğ ile sınırlandıran Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yurtdışına yönelen yatırımcıların karşısına çıkan internet sitelerini engellemeye devam ediyor.

Bu kapsamda 11 internet sitesine daha erişimin engellenmesi için hukuki işlem başlatıldı.

Kurul'un haftalık bülteninde konuya ilişkin şu ifadeler yer aldı:

- fbs-trk.com
- trk-fbs.com
- fbs-tr.com
- klasfx6.com
- klasfx7.com
- klasfx8.com
- amarkets3.com
- amarkets.com
- limitforex.com
- limitfx.com
- foreksticari.com

Bununla birlikte SPK, izinsiz sermaye piyasası faaliyetlerinde bulunduğu iddia edilen 3 kişi hakkında da suç duyurusunda bulunacağını ilan etti.

Ersen Demirel,Yıldırım Süleyman Germen ve Erdem Onaran hakkında Kuruldan izin alınmaksızın sermaye piyasası faaliyeti gerçekleştirilmesi nedeniyle 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 109/2 maddesi uyarınca suç duyurusunda bulunulacak. Kurul tarafından Ersel Demirel adına kayıtlı mnyatirim.com.tr ve mnportfoy.com.tr adlı internet sitelerinin içerik ve yer sağlayıcısının yurt içinde yerleşik olması nedeniyle, SPKn'nun 99/3 maddesi uyarınca internet sitelerine erişimin engellenmesinin mahkemeden talep edilmesine karar verildi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda