9.11.2017

Zara İcra Takibine Girdi



Ünlü moda perakende markası Zara’ya, DİSK (Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) Tekstil İşçileri Sendikası tarafından, Bravo hazır giyim fabrikasının iflas etmesinin ardından kıdem tazminatlarını alamayan 151 işçi için icra işlemi başlatıldığı açıklandı.

Mango, Next ve Zara’ya üretim yapan Bravo Tekstil’in iflasının ardından yaklaşık 150 işçisine maaşlarını ve tazminatlarını ödemediği haberi, perakende sektöründe yankı uyandırmıştı. Son olarak, ürün etiketlerine yapıştırdıkları “Almayı düşündüğünüz bu ürünü ben ürettim fakat maaşımı alamadım” yazılı bir etiket ile seslerini duyurmaya çalışan işçilerin sesini DİSK duyurmaya çalışacak.


DİSK (Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) Tekstil İşçileri Sendikası Merter Şube Başkanı Asalettin Aslanoğlu 151 işçi için Zara’ya icra takibi başlattıklarını duyurdu.

Habertürk’te yer alan habere göre, uluslararası sendika ile yaptığı sözleşmeye taraf olmasına rağmen mağdur olan işçilerin alacaklarını ödemeyen Zara firmasına çağrıda bulunan Aslanoğlu: “Zara’yı bize 3’üncü dünya ülkesi, köle ülke muamelesi yapmaktan vazgeçmeye davet ediyorum.” dedi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda