28.12.2017

Anavarza Bir ilke İmza Attı



Türkiye’nin önde gelen bal ve arı ürünleri markası Adana merkezli Anavarza Bal, bünyesinde kurduğu Tat Kurulu ile dünyada ve Türkiye’de bir ilke imza attı. Tat Kurulu, üretim aşamalarında tüm ürünlerin lezzet testini gerçekleştiriyor.

Dünyanın ilk 10 bal üretim tesisi arasında yer alan tesisi ile Türkiye’nin en büyük bal ve arı ürünleri üreticileri arasında yer alan Anavarza Bal, bünyesinde oluşturduğu Tat Kurulu Departmanı ile de bir ilke imza attı. Dünyada bir ilk olan Tat Kurulu, arıcılardan gelen tüm ürünleri numune aşamasından başlamak üzere üretim öncesi ve harmanlama sonrası fiziksel ve kimyasal tüm güvenilirlik analizleri dışında tek tek lezzet testine tabii tutuyor.

“Hedefimiz üstün lezzete ulaşmak”

Üstün lezzetli ballara ulaşma ve bu üstün lezzetleri tüketicilere sunmak amacında olduklarını belirten Anavarza Bal Genel Müdürü Can Sezen: “Türkiye’de 500’e yakın ballı endemik bitki türü var. Türkiye’de arıcılık bu özelliği katma değere dönüştürerek dünyada rekabet edebilir. Bu kadar ballı bitki çeşidinin olması üstün lezzete sahip balları kavanozlayabilmemizin kaynağı. Bugün Kozan Türkiye’nin en çok bal üreten ilçesi, Anavarza Bal olarak tesisimizin bulunduğu bu coğrafyada en çok çeşit balı bir araya getirebiliyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda dünyada örneği olmayan bir departman kurduk. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden duyusal analiz eğitimi alarak damakları ileri derecede tatları ayırt edebilen uzmanlardan oluşan ve Tat Kurulu adını verdiğimiz bu departman, kovanlardan sofraya gelene kadar geçen her aşamada ürünlerin lezzet kontrolünü yapacak. Böylelikle müşterilerimize üstün lezzeti sunacağız ve dünyaya varille değil katma değerli markalı bal satacağız.” dedi.

ARI laboratuvarlarına bağlı bulunan duyusal analiz laboratuvarında çalışacak olan Tat Kurulunun amacı, duygusal analiz yöntemiyle yapacağı kontroller sonucunda sadece üstün lezzete sahip balları sofralara ulaştırmak olacak.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda