18.12.2017

Mamut Performansları 2018’e Başvurular Başladı



Nisan 2018’de Akkök Holding sponsorluğunda gerçekleşecek 6. Mamut Art Project’in performans programına başvurular başladı. Seyhan Musaoğlu ve Simge Burhanoğlu’nun küratörlüğünde hazırlanan Mamut Performansları’nın 2018 teması ‘Maddesiz?’ olacak ve bu edisyonda ilk defa, sergilenen performansların tekrar gerçekleştirilme hakkı satışa sunulacak. Başvurular 15 Ocak 2018’e kadar devam edecek.

Mamut Performansları, performans sanatı alanında gerçekleştirdiği, dünyadaki güncel akımları takip eden yenilikçi uygulamalarla adından söz ettiriyor. Geçtiğimiz sene, performans sanatı için özel olarak ayrılan bir alanda gerçekleşerek, 14 performansa ev sahipliği yapan Mamut Performansları, 3. yılında, ilk defa performans sanatı disiplinini, satın alınabilen bir değer olarak sunuyor ve bu girişim ile Türkiye’de performans sanatı alanında yeni bir sayfa açıyor.

Mamut Art Project’in bu seneki performans programının küratörleri de üç yıl önce uzun soluklu bir iş birliği için birlikte yola çıktıkları Seyhan Musaoğlu ve Simge Burhanoğlu.

Mamut Performansları’nı her sene üzerine yenilikler ekleyerek devam ettiren Mamut Performansları’nın küratörleri bu seneki performanslarla ilgili olarak, "Amacımız her sene içeriğini daha da geliştirdiğimiz performans programları ile performans sanatı disiplinini hak ettiği ortamda ve değerde sunmak. Bu sene amacımıza ulaştık. Performans sanatını doğasına uygun bir şekilde Türkiye’de ilk defa bir sanat projesinde satın alınabilen bir değer olarak sunuyor ve performansın tekrar gerçekleştirilme hakkını satışa açıyoruz. Performansı tekrar gerçekleştirilme hakkını satışa açarken de her eserin kendine özgü sunulma biçimleri olduğunu göz önünde tutarak, eserin bütünlüğünü ve sanatçının fikri mülkiyeti koruyarak, yeniden sergilenme imkânı ile performans sanatçısının ve performans sanatının sürdürebilirliğini sağlamayı amaçlıyoruz. “Maddesiz?” teması ile de kapitalizmin sunduğu maddiyatın hakimiyetini, kendi öznelliğimizi özgür kılabilmek adına, yeniden değerlendirmeye açıyoruz. Amacımız 21. Yüzyılın düşünce durumuna uygun bir his ile deneyimi ön plana çıkararak elle tutulamayan fikir varlığını vurgulamak. Böylece performans sanatının diğer sanat disiplinlerinin arasında aynı haklar ve mülkiyetler içinde geliştirilip ilerlemesine yol açıyoruz" şeklinde konuştular.

Akkök Holding sponsorluğunda, 26-29 Nisan 2018 tarihlerinde KüçükÇiftlik Park’ta düzenlenecek 6. Mamut Art Project’in Performans Programı’na, sanatçılar 15 Ocak 2018 tarihine kadar başvurulabilir.

Tüm detaylı bilgiler için: http://www.mamutartproject.com/tr/performans2018/

Mamut keşfediyor!
Güncel sanatta yılın umut vadeden sanatçıları için benzersiz bir keşif alanı olmayı başaran Mamut Art Project, sanat kariyerinin başında olan bağımsız yeteneklerin çalışmalarını koleksiyonerler, küratörler, galeriler, kültür-sanat kurumları ve sanatseverlerle buluşturuyor. Bu yıl 19.000 sanatsever tarafından ziyaret edilen Mamut Art Project, gelecek yıl da Akkök Holding sponsorluğunda düzenlenecek ve 26-29 Nisan 2018 tarihleri arasında mekân ortağı KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek.

Ayrıntılı bilgi için: mamutartproject.com
Mamut Art Project 2018
Etkinlik Tarihleri: 26 - 29 Nisan 2018
Mekân: KüçükÇiftlik Park
Ziyaret Saatleri: 11:00 – 20:00

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda