18.12.2017

Şok Market'in Halka Arzı Kesinleşti



Yakın zaman bir çok kaynaktan yapılan haberler doğru çıktı.Ülkemiz de faaliyet gösteren lider İndirim Perakendecisi Şok Market'in,halka arzı resmen doğrulandı ve süreç başladı.

Bundan bir kaç ay önce kulislerde yapılan haberlere göre:

Yıldız Holding A.Ş. kontrol hissesine sahip olduğu Şok Marketler Ticaret A.Ş.’nin Londra’da halka arzı için uluslararası bankalarla görüşüyor. Plan henüz kamuya açıklanmadığı için isminin açıklanmasını istemeyen, konuya yakın 3 kaynağa göre Yıldız Holding, görüştüğü bankalardan üç ya da dördü ile halka arzı yönetmesi için anlaşabilir. Kaynaklara göre halka arz sonucu şirketin değeri 3 milyar dolar veya daha fazla bir seviyeyi bulabilir.

Siyasi belirsizlik azalırken, şirketler de Türkiye’den halka arzlara yönelik artan iştahtan yararlanmak istiyor. Bloomberg verilerine göre 2017’deki halka arzların değeri önceki üç yılın toplamını aştı. Türkiye’nin en büyük süpermarket zinciri BİM Birlesik Magazalar A.Ş. ile rekabet eden Şok Marketler, Yıldız Holding CFO’su Mustafa Tercan’ın Ağustos ayında verdiği bilgiye göre bu yıl bin yeni mağaza açmayı planlıyor.



Yukarıda verdiğimiz haber daha önce sitemizde yayınladığımız bir haberdi.Perakende sektöründen haberler yapan bir çok kaynakta buna benzer haberler yayınlanmasına karşın,Yıldız Holding tarafından haberlerin asılsız,olduğuna dair bir açıklama yapılmadı.


Bir süredir sessiz bekleyiş devam ederken.Murat Ülker Resmi sosyal medya hesaplarından bu sessizliği bozdu ve adım adım halka arzın başladığını açıkladı.


İşte Murat Ülker'in O mesajı:

"Şok Marketler’in Londra veya İstanbul’daki halka arzına yönelik projemizi bugün resmen başlattık. Yıldız Holding’in parlayan yıldızlarından Şok mevcut hissedarlarının yanı sıra yakında yeni hissedarlarıyla daha da büyüyecek. Hepimize hayırlı olsun."

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda