8.01.2018

Altınparmak'a Büyümesi İçin Kredi



Sektörün en büyük bal tedarikçisi olan Altınparmak,yeni ürünler geliştirmek amacıyla Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası’ndan 4,4 milyon avro kredi almaya hak kazandı.

Finansman, Altıparmak Gıda’nın Balparmak markası ile ambalajladığı doğal bal ve arı ürünleri yelpazesini genişletmesine olanak tanıyacak. Kredi aynı zamanda firmanın yeni katma değerli apiterapi (bal arısı ürünlerine dayalı bir alternatif tıp dalı) takviyelerini ve polen, propolis ve arı sütü gibi işlevsel arı ürünlerini geliştirmesinde kullanılacak.

Altıparmak’ın son teknoloji araştırma ve geliştirme merkezi, bu yeni ürünlerin geliştirilmesinde önemli rol oynayacak. 2016 yılında lisans alan bu merkez, firmanın özellikle büyük piyasalardaki büyümesinde ciddi pay sahibi.

EBRD kredisi mevcut borçların da yeniden yapılandırılarak firmanın büyüme planlarına ve en yeni inovasyonlara odaklanmasına destek olacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan EBRD Türkiye Yöneticisi Arvid Tuerkner şunları söyledi: “Araştırma ve geliştirme stratejik büyümenin önemli bir aracı. Bu kredinin Altıparmak Gıda’nın markasına; Türkiye ve yurtdışındaki satışlarını arttırmasına yardımcı olacağına eminiz.”

Altıparmak Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Altıparmak ise şu şekilde konuştu:

“EBRD ile olan işbirliğimizin, sağlıklı yaşam tarzlarına sürdürülebilir bir şekilde katkı yapan doğal bal ve katma değerli arı ürünlerini tüketicilere sunma hedefimize katkı koyacağına hiç şüphem yok.”

Bankanın sağlayacağı kredi, Türkiye’deki yerel halk ve endüstri paydaşları için de faydalı olacak. Halihazırda arıcılar için eğitim sağlayan firma, bu uygulamayı istihdam fırsatları sağlayacak şekilde genişletiyor. İstihdam fırsatı firmanın tesislerinin bulunduğu Muğla bölgesindeki dağlık alanlarda, özellikle gençler ve kadınlar için faydalı olacak. Eğitim programı, yenilikçi internet araçları ile öğrenmeyi ve sahadaki mobil destek ekiplerini kapsayacak.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda