1.01.2018

Asgari Ücret Arttı Ama?



Sektör günlerdir asgari ücrete yapılacak zammı bekliyordu.Bu zam aynı zaman da perakende sektöründe asgari ücret zammı dışında çalışanları da yakından ilgilendiriyor.

Her yıl olduğu gibi bu yılda asgari ücret zammı,beklenilen rakamın çok altında kaldı.2015 yılında asgari ücret tarihinde alabileceği en yüksek zammı aldı ve 970 TL'den bir an da 1300 TL'ye yükseldi.Tabi bu artış marketlerde Kasap,Manav,Şarküteri yani tezgahtar olarak asgari ücret dışında çalışanları da,bir beklenti içine soktu.

Aradaki Fark Kapanmaya Başladı

Yaklaşık iki sene önce bir şarküteri çalışanı ile reyon personeli maaşları arasında yaklaşık 200 TL gibi bir fark vardı.2017 yılından itibaren aradaki fark kayboldu.Şu an için sektörde çalışan alt tezgahtarların maaşları asgari ücret.

Kasaplar Durumdan Şikayetçi

Özellikle kasap ustaları ve personelleri asgari ücrete gelen zam oranında zam alamadıklarından dolayı,yakında maaşlarının asgari ücrete denk geleceğinden,ve mesleklerinin bir kıymetinin kalmayacağından dolayı şikayetçi.

Zamlı Maaşlar Şubat Ayında

Asgari ücret alan personellerin maaşları şu an için belli olsa da,diğer maaşlı çalışanlar şu an için heyecanlı bir şekilde şubat ayını bekliyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda