5.01.2018

Murat Ülker'den Kritik Açıklama



Ülkemizin önde gelen şirketlerinden biri olan Yıldız Holding yönetim kurulu başkanı Murat Ülker,geçtiğimiz hafta Ülker hisselerinin bir bölümünün Londra'da olan şirketlerinden biri olan Pladis'e devri hakkında resmi bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz hafta kamuoyuna duyurulan Ülker Bisküvi hisselerinin yüzde 51'inin Yıldız Holding'in İngiltere merkezli şirketi Pladis'e aktarılması operasyonu sonrası bazı yayın mecraları ve özellikle sosyal medyada bu işlemin "Ülker'in mal varlıklarını yurt dışına aktarma operasyonu" olduğu iddiaları yer almıştı.

Murat Ülker, bugün bir açıklama yayınlayarak “Mal kaçırma” iddialarının kötü niyetin ve husumetin ispatı olduğunu söyledi.

Murat Ülker açıklamasında şunları iletti:
“Başlıca Ülker, McVities ve Godiva markaları altında toplanmış olan atıştırmalık işimiz pladis, tüm işimizin % 40’ını temsil etmektedir ve Yıldız Holding’in faaliyetlerinin sadece dörtte birini oluşturmaktadır. pladis, Türkiye dışında Japonya’dan Amerika kıtasına, Güney Afrika’dan Rusya’ya ve kuzeyde İskandinav ülkelerine ulaşan ticari ve sınai endüstriyel faaliyetlerde bulunmaktadır. Holdingimiz, Ülker Bisküvi’de sermayenin % 30’una denk gelen 102.6 milyon adet hisseyi 2 milyar Türk Lirası karşılığında, kendi gıda firması Pladis Foods Limited’e sattı. Yerli şirketimiz Yıldız Holding yani Ülker Ailesi, Ülker şirketindeki hak ve sorumluluklarına, niye yine % 100 kendi iştiraki olan pladis vasıtasıyla sahip oldu? Bu değişikliğin sebebi nedir? Yanıtı şu: sektör bazında odaklanılmış, farklı ülkelerde de artan kazanç ile büyüyen işler; istihdam, ihracat ve daha fazla vergi, katma değer üretmektir. Bizler bu hedefimize, uluslararası düzenleme ve rekabete göre yönetim becerisine sahip olarak ulaşacağız. Bu mal, vergi kaçırma değil büyüyen işler, artan kazanç, istihdam ve ihracat demektir. Biz buna kısaca global olmak dedik. Bu, bizim ailemizin ve işlerimizin milli oluşuna engel değildir. Aksine bu duruşu kuvvetlendirmektedir”.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda