10.01.2018

Müşteri Memnuniyetinde Zirveyi Zorlayan Marketler


Perakende sektörü rekabet çeşitliliğin en bol ve farklı olduğu sektörlerden birisidir şüphesiz.Markalar arasındaki sıcak rekabet bazen öyle seviyelere ulaşıyor ki,müşteriler verilen hizmetin karşılığında şaşkınlığa uğrayabiliyor.

Rekabetin hiç bitmediği iş dünyasında, markalar genellikle yaptıkları indirim ve kampanyalarla müşteri çekmeye çalışırlar. Bazı markalar ise sadece bunlarla yetinmez ve müşterilerine daha iyi bir deneyim sunmak adına basit ama etkili yöntemler uygularlar. Bu yazımızda ise bunun alışveriş alanındaki, Bright Side’ın derlemiş olduğu bazı örneklerini sizlerle paylaşacağız.


Konuşan Alışveriş Sepetleri
Kore’de bir mağaza, satış danışmanları yerine müşterilerine “konuşan alışveriş sepetleri” sunuyor. Müşteriler, yardıma ihtiyaç duyduklarında bu konuşan alışveriş sepetlerinden yardım alıyorlar.


Satılmayan Tarımsal Ürünlere Özel İndirimli Fiyatlar
Bu market, çok satılmayan ve uzun süre rafta kalan meyve ve sebzelerin satılması için bunları indirimli fiyatlardan satışa sunuyor. Böylece hem bu meyve ve sebzeler çöpe gitmemiş oluyor hem de müşteriler tasarruf ediyor.


Sağlam Olmayan Market Arabaları İçin Etiketler
Bu market, müşterilerine üzerinde “Lütfen beni tamir et.” yazan etiketler sunuyor. Böylece müşteriler, bu etiketleri tekerleklerinde sorun olan market arabalarına yapıştırarak çalışanların sorunlu market arabalarından haberdar olmasını sağlayabiliyorlar.


Çocuklar İçin Bedava Meyve
Yeni Zelanda’daki bu market, aileleri alışveri yaparken yiyebilmeleri için çocuklara ücretsiz olarak meyve sunuyor.

Eğitime Önem Veren Elektronik Mağazası
Almanya’daki Media Markt’lardan birinde, çocuklar video oyunu oynamak için okuldan kaçmasın diye öğlen 2’ye kadar oyun konsolları test ettirilmiyor.


Telefonunuzu Şarj Edebildiğiniz Market Arabaları
Bugünlerde insanlığın en büyük(!) sorunlarından biri, akıllı telefonların şarj problemi. Bu market ise bütün market arabalarına telefonları şarj etmeyi sağlayan aparatlar ekleyerek kendi açısından sorunu çözmüş.


Akıllı Market Arabaları
Bu market, müşterilerinin aradıkları ürünü bulmak için neredeyse bütün bir marketi dolaşmasının önüne geçmek için market arabalarını, müşteriye aradığı ürünün tam olarak hangi reyonda ve rafta olduğunu söyleyebilecek teknolojiyle donatmış.


Dondurulmuş Ürünlere Özel Poşet
Bu markette soğuk ve dondurulmuş ürünler mavi poşette satılıyor. Böylece müşteriler, eve gittiklerinde ürünleri ayırırken bunları vakit kaybetmeden dolaba ya da derin dondurucuya koyabiliyorlar.


Büyüteçli Market Arabaları
Genellikle ürünlerin paketlerinin üzerinde yer alan önemli bilgiler çok küçük puntolarla yazılır ve bu nedenle okuması zordur. Almanya’daki bir eczane de bundan dolayı market arabalarına büyüteç yerleştirmiş.


Market Arabasında Bardak Tutucular
Bu market, alışveriş yaparken bir şeyler içmek isteyen müşterilerine, market arabalarına takılabilen bardak tutucu aparatlar veriyor.


Evcil Havyanlara Özel Market Arabaları
İtalya’daki bu market, alışveriş yaparken evcil hayvanını yanından ayırmak istemeyen müşterilerine özel olarak evcil hayvan için özel bir bölmeye sahip olan market arabaları bulunduruyor.


Kış Simülatörü
Genelde kışlık bir kıyafet aldığımızda, kafamızda sıcak tutup tutmayacağına dair şüpheler olur. Bu mağaza ise aldığınız kışlık kıyafetleri düşük sıcaklıklarda test edebileceğiniz özel bir kabin oluşturarak bu sorunu çözmüş.


Ödeme Kuyruğunda Beklerken Vals Öğrenmek
Mağazalarda ödeme kuyruğunda beklemenin sıklıkla rastlanılan bir durum olduğunu ve bunun, alışverişin en sıkıcı yanı olduğunu söyleyebiliriz. Bu market ise müşterilerinin bu vakti daha yararlı bir şekilde geçirmeleri için, onlara basit bir düzeyde vals öğrenme imkanı sunuyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda