16.08.2016

Firma isimlerinin Açılımları



İsmi bazı kelimelerin ilk harflerinden oluşan şirket isimlerinin açılımlarını hiç merak ettiniz mi?Ettiyseniz konumuzun devamı bu merakınızın bir kısmını giderecektir.
İşte Büyük firmalar ve marka açılımları.
Şirket isimlerinin açılımları
Dünyanın önde gelen bazı şirketlerlerinin isimlerinin bir hikayesi vardır. Bazıları da sadece bir kaç kelimenin kısaltılmasıyla ya da ilk harflerinin birleşmesiyle meydana gelmiştir. İşte ismi kısaltmalardan oluşan bazı şirketlerin isimleri ve açılımları…

BMW

Alman otomotiv devi BMW’nin kısaltılmışı “Bayerische Motoren Werke”, Bavyera Motor Fabrikaları anlamına geliyor
BMW

IBM

ABD’li teknoloji devi IBM’in açılımı ise “International Business Machines” (Uluslararası İş Makineleri)
IBM

HSBC

Merkezi Londra’da bulunan İngiliz Bankacılık Devi HSBC’nin açılımı “Hong Kong and Shanghai Banking Corporation” (Hong Kong ve Şangay Bankacılık Şirketi). Banka, İngiltere’nin Asya’daki ticari faaliyetleri için 1865 yılında Hong Kong’da kurulmuştu.
hsbc

FIAT

1899 yılında Giovanni Agnelli Tarafından Torino`da kurulan otomotiv devinin açılımı “Fabbrica Italiana Automobili Torino”. (Torino İtalyan Otombil Fabrikası)
FIAT

ADIDAS

Alman spor malzemeleri üreticileri Adidas, ismini kurucusu Adolf Dasler’in kısaltılmış halinden aldı.
ADIDAS

SEAT

Otomotiv firması SEAT, “Sociedad Española de Automóviles de Turismo” (Türkçe adı İspanyol Binek Otomobilleri Şirketi) için bir kısaltması.
Seat's CEO Juergen Stackmann speaks next to a Seat Leon Cupra during a Volkswagen Group Night event ahead of the 84th Geneva Motor Show at the Palexpo Arena in Geneva late March 3, 2014. REUTERS/Arnd Wiegmann

GAZPROM

Rus enerji devi Gazprom’un ismi Rusça kelimeler olan “Gazovaya Promyshlennost”un (Gaz Sanayisi) kısaltması.
undefined

HP

ABD’li teknoloji devi HP’nin açılımı “Hewlett-Packard”
undefined

IKEA

İsveçli mobilya devinin ismi “Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd” kelimelerinin kısaltılmışından gelmekte.  Ingvar Kamprad IKEA’nın kurucusu, Elmtaryd doğduğu çiftlik, Agunnaryd ise IKEA’nın ortaya çıktığı bölgenin adır.
undefined

TOFAŞ

Koç grubuna ait yerli otomotiv üreticisi TOFAŞ’ın açılımı “Türk Otomobil Fabrikası Anonim Şirketi”.
TOFAŞ

ENKA

Şarık Tara ve Sadi Gülçelik tarafından kurulan Türkiye’nin en büyük inşaat şirketlerinden biri olan ENKA’nın açılımı “Enişte – Kayınbirader” kelimelerinin kısaltılmışı.
enka

YU-MA-TU

90’lı yıllarda ürettiği televizyonlarla Japon firması sanılan yerli teknoloji firması YU-MA-TU, kurucuları olan “Yusuf, Mahmut ve Tuncer” kardeslerin isimlerinin kısaltılmışı.
YUMATU

TÜPRAŞ

Kocaeli’nde tesisleri olan ve Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri olan TÜPRAŞ’ın açılımı, “Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.”
A general view shows the newly opened extension facility of an oil refinery near Istanbul December 15, 2014. REUTERS/Osman Orsal
kaynak:sozcu.com.tr/2016/ekonomi/sirket-isimlerinin-acilimlari-1349990/

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda