30.11.2014

Carrefoursa Kasiyer Çalışma Şartları




Bildiğiniz gibi Carrefoursa geçtiğimiz yıllar da,tamamen Sabancının yönetimine girdiğinden beri hızlı bir büyüme sürecine girdi.Kendilerince "Gurme" adı verdikleri konsemptler ile mağazalar açarak,farklı bir çizgi yakalamayı başardılar.Şüphesiz işlerin bu denli iyi ve başarılı yürümesindeki en büyük pay personele,yani saha da ter döken çalışanlara ait olmalı.Sizler için bu yazımız da Carrefoursa kasiyer çalışma şartlarını inceleyeceğiz.

Daha önce incelediğimiz genel şartları okumak için tıklayın: Carrefoursa Çalışma Şartları

Yazımızın başın da belirtmemiz gerekir ki,Carrefoursa kasiyer olarak çalışmayı düşünenler için son derece olumlu bir ortam sunuyor.Maddi konular da hakeza öyle.İsterseniz zaman kaybetmeden incelememize başlayalım.

Firma da çalışma süresi 8,30 Saattir lakin,bu saatlerin 1,30 saati sizin yemek ve çay molalarınızı oluşturmaktadır.Yani mağaza da geçirdiğiniz saat 8,30 olmasına karşın çalıştığınız saat ise 7'dir.Vardiyalı bir sistem ile çalışırsınız ve bu vardiya hafta da bir kez değişmektedir.Hafta da bir gün izninizin olmasına karşın.bir yılınızı çalışmanız durumun da yıllık izin kullanmaya hak kazanmış olursunuz.



Ücret ve ekstralar konusuna gelecek olursak,firma asgari ücretin %10 üzerin de bir maaş ödemesi yapmaktadır kasiyer olarak çalışanlara.Buna ek olarak her ay düzenli olarak maaşınızın %15'i kadar gıda yardımı altın da bir ödeme alırsınız.Ayrıca 3 ayda bir alacağınız çift maaş ikramiyesi de bunların cabası oluyor.Farkettiğiniz gibi Carrefoursa da kasiyer olarak çalışmak hayli kazançlı.Lakin her firma da olduğu gibi burada da akşamları kasa teslimlerin de,eksik çıkan tutar kasiyerlerin maaşlarından kesilmektedir.

6 yorum :

  1. ankara arma da Carrefoursa da çalışıyorum zaman zaman fazlaçalışsakta akkımızı sonuna kadar alıyoruz. çok eskiden gima zamanından kalan personeller de var ama onlar memur gibi çalışıyor hafta 2 gün izin resmi tatiller de işe gelmezler vs. ama onlar tabi ki memur bunun için bunu yadırgamıyorum ama ben de rahatım.

    maaşlarımız günün de yatar işinizi yaparsanız karışa vs.olmaz. tabi en önemlisi kasiyer olarak çalışanlar açık vermemeye bakacaklar yoksa maaşınızdan kesilr...

    YanıtlaSil
  2. Makale tamamen yanlış bilgiler içeriyor. Öncelikle çalışma saati 9 saat. 1 saat 30 dakika mola düşüldüğünde geriye 7 saat 30 dakika çalışma saati kalıyor fakat kasiyerlerin mesai bitiminde kasalarını sayarak yönetime teslim etme süresi de yaklaşık 30-45 dakika arası sürüyor ve toplamda hergün 10 saate yakın çalışılıyor.

    Maaş asgari ücret. Asgari ücretin %10 üzerinde değil. Yemekhane ve yol yardımı var. 3 ayda bir çift maaş yok. İşe girdikten ve sendikaya kayıt olduktan 3 ay sonra; senede 1 maaş 4'e bölünerek 3 ayda bir veriliyor. Aynı şekilde gıda yardımı için verilen karta da 3 ay sonra dolum yapılıyor.

    YanıtlaSil
  3. Carrfursada isci haklari diye bisey yok arkdaslarim calisiyo onlar sade paraya onem veriyorlar calisanlarin eski zaman koleler gibi ne molalari beli nede cikisleri beli bukdarda para seven bi marketleri gormedim rahmetli sakipsabanci oldukten sinra bunlar iciye hic deyer vermiyorlar onlar oncelikle para gelsin isti aclimtan bayilmismi olmusmu kimin umrunda ama bunlarin haklari cikacaktir rahat olun

    YanıtlaSil
  4. Peki ramazanda iftar nasil yapiliyor carfoursa mi karsiliyor kisi kendimi aliyor

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda