29.11.2014

Migros Yönetici Adaylığında Şartlar




Daha önce farklı kurumsal perakendecilerin yönetici alımlarını ve bu alımlarındaki şartları kaleme almıştık,Bu kez sıra Migrosta bu yazımız da sizler için Migros'a başvurudan tutun da,son raddeye kadar olan yönetici adaylığını inceleyeceğiz.

Migros perakendeciler için de elit bir yere sahip olduğunun farkın da olduğu için,gerek personel gerekse yönetici alımlarını ve bu farkındalığa göre yapmaktadır.Her şeyden önce Migros'a yönetici olarak başvurmanız için lisans yapmış bir birey olmanız şart.Zira herhangi bir tahsiliniz yoksa,Migros da yönetici olmak istiyorsanız üst düzey bir referansınız olması gerekmektedir.Ki bu bile işe yaramayabilir.


Üniversite mezunusunuz ve başvuru yaptınız,insan kaynakları ile olumlu bir görüşmeden sonra işe alındığınızın ilk işareti olan ikinci bir mülakata çağrılırsınız,işe alınmanızdaki en etkin rolü bu son görüşme belirleyecektir.Bu görüşmede size bir takım sorular sorulup,perakende sektörün de yönetici olup,olmayacağınıza karar verilir.Bu görüşmeden de tam not almanız durumun da,sizi artık saha beklemektedir.Yani satış mağazaları.

Tabi sahaya geçmeniz sizin Migros da yönetici olmanız anlamına gelmemektedir.Nitekim yaklaşık 1 ile 6 ay arasın da geçecek olan bir stajyerlik ve oryantasyon süreci sizi beklemektedir.Bu süre dahilin de farklı mağazalar da,farklı yöneticilerin yanın da sizden gözlem yapmanız istenebilir.Yanın da bulunduğunuz mağazaların yöneticilerinin,sizin hakkındaki fikirleri üst yöneticiler için son derece belirleyicidir.Buna dikkat etmeniz de fayda var.Aynı zaman da şirket içi eğitimlere katılarak,firmanın vizyonu-misyonu hakkın da bilgiler/dersler almaya başlarsınız.Tüm bu süre için sigortanız eksiksiz bir şekil de yatmaktadır.Ve ayrıca firmanın sizin için belirlediği gayet tatminkar olan maaşınızı her düzenli bir şekil de alırsınız.

Yukarıda belirttiğimiz tüm hususları başarılı bir şekil de geçmeniz durumun da,perakende sektörüne yön veren Migros da yönetici olmaya hak kazandınız demektedir.En kısa zaman da sizi uygun gördükleri bir satış mağazasına müdür olarak atayacaklardır.





3 yorum :

  1. yönetici adaylarının yan hakları nelerdir? ne kadar maaş alırlar?

    YanıtlaSil
  2. çalışma saatleri?

    YanıtlaSil
  3. Yöneticiler artık dışarıdan fakülte mezunu olarak alınıyor yA da Migros akademi okuyorsun 2 yıl kıdemli m yardımcısı oluyorsun çalışma saatleri esnek aylarca aç-kapa yapabilirsiniz ayrıca başka mağazalara sık sık gönderilebilirsiniz yan hak olarak alışveriş kartı ve %5 personel ind var atamaları şehir dışıda olabiliyor

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda