31.08.2015

Madame Coco Çalışma Şartları



Madame Coco Ülkemiz de farklı iller de birden fazla satış mağazası olan,aynı zaman da bayilikte veren bir giyim perakende zinciridir.Bu yazımız da Madame Coco'nun Çalışma Şartlarını inceleyeceğiz.

Madame Coco da haftalık çalışma saati 45 saattir.Yani gün de 7.5 saat çalışırsınız.Bu saate molalarınız dahil değildir.Hafta da 1 gün izin ve yılınızı doldurmanız durumun da 14 gün yıllık izin hakkınız vardır.

Zaman zaman fazla çalışmanız söz konusu olabilir,bu fazla çalışmalar için mesai ödemesi alırsınız.Lakin bu durum çok nadiren olan bir şeydir.Sürekli fazla çalışmanız söz konusu değildir.

Madame Coco Maaşları

Firma neredeyse her çalışanına aynı ücreti uygulamaktadır.Şayet işe başlamanız durumun da asgari ücretten %10 daha fazla bir maaş alırsınız.Buna ek olarak 250-300 TL aralığın da yemek ücreti verilmektedir.Yemek parası Multinet adlı alışveriş kartına yatmaktadır.

Not: Mağaza Müdürlerinin maaşı farklıdır.

51 yorum :

  1. merhaba.. kolay geçen bir gün olsun sizlere. ben süheyla sadıkoğlu.bartından yazıyorum.sizi, çalışmalarınızı ve çeşitliliğinizi beğeniyor ve zevklerim arasında ilk sıralarda tutuyorum.el becerileri olan bir kadınım. sizinle yeni ürünlerinize dair çalışmak isterim. elmde bir çok beğeneceğinizi düşündüğüm çalışmam var ve size onları ulaştırmak istiyorum. geriye dönüş yaparsanız mutlu olurum. sevgiyle mutlulukla iyi çalışmalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çin malı alıyorlar ,kalite ürün maliyet demek .Almazlar

      Sil
  2. 16 yasındayım yazın burada çalışabilir miyim

    YanıtlaSil
  3. merhaba madame coco ya başvurmayı düşünüyorum daha önce çalışmış olanlar ve hala çalışanlar yardımcı olabilir mi ? Mağaza sektöründe kariyer yapmak istiyorum o yüzden çalışacağım yeri iyi seçmek istiyorum. Madame coco hakkkında çalışan yorumları çoğu yerde yok ya da yetersiz.
    Söylendiği gibi fazla mesai parası alabiliyor muyuz ? ( soruyorum çünkü hakkım söylediğim gibi iyi seçmek istiyorum. Çoğu yer aynı olabilir ama en azından bi yer bi tık daha iyi olabilir.)
    yemek ücreti 400 tl olduğu söylendi değişti mi bu durum 250-300 olduğu yazıyor.
    Nezih bir yer çalışanlara değer veriliyor mu? Hergün gidip gelinecek sonuçta zindan olmasının bir anlamı yok.
    Maaşlar elden mi veriliyor gecikme oluyor mu ? ( Daha önce kurumsal bir yere başvurmuştum elden veriliyordu ve sigorta olmadığı söylendi.)
    Daha önceden söylediğim gibi enine boyuna araştırmak istiyorum. Çslışacağımız yeri bu kadar irdelemek herkesin hakkı. Yardımlarınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Berbat bir firma çalışma şartları çok çok kötü personelden sürekli ücret kesintisi yapıyorlar

    YanıtlaSil
  6. Merhaba , Madame coco ' da yönetici olarak çalıştım.Mesai saatleri mütemadiyen uzuyor.(sayım ve depo süreçleri mağaza düzeni falan ) mağazalarda kırılan ve çalınan herşeyden tüm personel sorumlu yani üstteki yorumda yapılan sürekli ücret kesinitisi doğru.Yeri gelir asgari ücretin altında maaş alırsınız.Prim konusu yalan çünkü haftanın son günü skalayı gönderiyorlar ve o değerler de çok yüksek oluyor.İnsana değer sıfır.Sömürü sistemi gibi birşey.MADAME COCO tercih edilmemeli yani.Umarım yardımcı olabilir bu yorum size.

    YanıtlaSil
  7. müşteri olarak gidiyorum ve çalışanlara çok üzülüyorum.her hafta personelleri değişiyor zaten.allah kolaylık verdin ne diym.

    YanıtlaSil
  8. Madama Coco satış mağazaları tesettürlü personel çalıştırıyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuan izmir de çalışıyorum.Girdiğim güne lanet okuyorm.Sürekli para kesiyorlar arkadaş.Devlet denetlesin

      Sil
  9. Gördüğüm en reZil firma.Personel soyuyor sadece sakın girmeyinnn !

    YanıtlaSil
  10. Maaş:1404tl(asgari ücret)
    Yemek:400tl
    Yol:yok
    prim var dedi üstüne çok düşmedi hileli
    Haftalık 45 saat çalışma fazla mesai parası yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hak veriyorum prim var ama yok alamıyorsunuz son günü geldiği için hedef ve bazen sabah 9 dan akşam 22 ye kadar çalışıyorsun sayım denilen bir rezillik var üstelik yok yok maaş 1404 artı 405 tl multinet multinetin içindeki de 150 tlsi ise yol parası diyorlar ama minibüste otobüste geçmiyor isyan isyan isyan

      Sil
  11. Merhaba ben yöneticimle anlaşamadığım için ayrılmıştım madame coco dan geçtiğimiz aylarda ben genel merkezdeydim.. Orayı çok seviyordum çünkü mutfak personelinden idari işlerine müdürlerden diğer çalışanlara herkes çok samimiydi.. fakat maaşlar günü gününe yatar, sigortalar günü gününe ödenirdi..
    yukarıda yazılan çalınan,kırılan ürünlerin personelden kesildiği tamamen yalan markaya da çamur atmayalım şimdi çünkü ben içindeydim biliyorum yani ürünler sigortalı.
    Markanın ürünlerine ve cazip fiyatlarına da çok rağbet olduğundan dolayı yoğun olduğu doğrudur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba fulden 2.5 yıldır mağazza müdürü olarak çalışıyordum gecen ay ayrıldım çalışmadıgım mağazanın 800 tl sayım acıgını odedım devır aldıgım mağazanın 485 tl kasa acıgını odedım onccekı aylarda kesılen 100-200 tl cıvarı ufak mıktarları soylemıyorum bıle 2 tane yıllık ızın hak ederım ve 1 aydan fazla bırıken fazla mesaımı yatırmadılar sebebı ıse 390 tl olan sayım acıgını 3600 tl olarak bordromda gostermesıydı tam bır fıyasko yapılan o buyuk ındırımlerden kar yapmıyorlar bızlerden kestıklerı paralar ıle resmen ındırım yapıyorlar 121 tl kırtasıye masrafı var kırtasıyecı arıyor odeyın dıye onu bıle odemıyorlar kırılan urunlerde personelden kesılıyor proseduru bıle var sız hangı departmanda calısıyordunuz bılmıyorum urunler sıgortalı dogru kırılan urunlerın paralarını sıgortadanda tahsıl edıyorlar ayrıca personeldende kesıyor tabı bı oran var yalan soyleyemem binde 4 du sanırım buda her turlu kesılecek demek oluyor 435 mt2 2 katlı mağazada ben dahıl 6 kısı calısıyoruz yerı gelıyor 2 kısı kaldımız bıle oluyor urunde calarlar urunde kırarlar sırketın zararı sıfır personel oduyor

      Sil
    2. Fulden mercan sen hangi magazada çalışıyordun cok merak ediyorum. Yalan her dinde buyuk günahtir. Madame coco kadar rezil bir firma yok. Herkesi ben bizzat boykota çağırıyorum.Hiçbir güvenlik önlemi almadan personele hırsız yerine koyarak sayımdaki açıkları personelden kesiyorlar benim tanıdıgım personel ve müdür arkadaslarımın hepsi davalık. Emek hırsızı bunlar.

      Sil
  12. Ben en yoğun şubesinde çalışıyorum..Kampanya ve indirim dönemleri çok yoğun..ilginin fazla olması çok normal..kırılan ürünler personelden kesilmiyor yok öyle bir şey ama bir keresinde personel müşteriye bu konuda yanlış bilgi verdiği için genel merkez tarafından çok sert bir şekilde uyarılmıştı onu hatırlıyorum.. kesinlikle müşteri memnuniyeti için böyle bir şey yapmıyorlar, yoğun çalıştığımızda fazla çalışmamızın karşılığını ödüyorlar. hukuksuz haksız hiçbir şey yaptıklarını görmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 ayda bir yapılan sayımlarda mağazada olan herhangi bir hırsızlık veya ürünlerin kırılması durumunda çıkan açık bütün çalışanlarin maaşlarından 3 ay taksit yapılarak kesiliyor. Yani senin aldığın maaş 1600 ise, sayımda çıkan açıktan dolayı her ay 200 veya 300 gibi kesinti yapılır. Fazladan çalışmamız durumunda da ekstra bir maaş ödemesi yapılmıyor. Bazı durumlarda çalıştığın saat kadar ise geç geliyorsun. Ama çok zorda kalmadığınız surece madame Coco mağazasında çalışmanızı tavsiye etmem.

      Sil
  13. 22 haziran tarihinde yazan arkadaşa cevap:
    sigortanız elden verilmez - zaten kurumsallığa aykırı- sistemden yatırılır, maaşınız aynı gün banka kartınıza yatar hiç gecikmez ve 400 tl yemek paranız vardır aynı günün sabahı yatırılır. mağazaya olan yoğun ilgi yoğun çalışmanızı sağlıyor doğal olarak ama karşılığını da bir şekilde alıyorsunuz.. çok yakın bir arkadaşım oradaydı oradan biliyorum ben de.. sevgiler ..

    YanıtlaSil
  14. Bende doğu bölgesinde çalıştım.Üstte yazan her olumsuz bilgi dogru.Kapılarda alarm yok yani hırsızlık oldugunda personelden kesiliyor ücreti.üç ayda bir sayım yaparlar sabaha kadar sürer fazla mesai ödemezler.personel sirkülasyonu çok fazladır insan kaynakları bile işi bırakıp başka yere geçti kaç kişi çok iyi biliyorum.kırılan ürünlerin bir hedefi vardır ve evet dogru personelden kesilir.şehir dışına bile destek diye gönderirler bazen ekstra ücret ödemezler.genel merkezde çalışan arkadaş yalaka yorum yapmış , mağazada çalışmak genel merkez dediği dandik zemin katına benzemez.firma çalışmak için ideal olsa o kadar da işten çıkış olmaz kafayı kullanın.

    YanıtlaSil
  15. 6 mart tarihinde yazan arkadaşa cevabımdır: Neyin yalakalığı pardon?? Şirket babamın mı ?? Ben ekmek yedim ordan gayette memnundum.. maaş ve sigortası yatmayan zamanında ödemeleri yapılmadığı için işinden ayrılmak zorunda kalan kaç kişi tanıdım ben biliyor musun sen! İşşsiz kalmayı, çaresiz kalmayı.. bu devirde kolay mı iş bulmak! Elbette zor tekstil sektörü,çok rağbet gören hele ki büyük markaysanız yoğun ve yorucudur.. yalnız bu sadece madame cocoya özgü değil tümilgi gören markalar yoğun ve yoğucudur ama çalışıp alınterinle en üst pozisyona üstelik iyi maaşlarla da getirirler seni oyle bir yerdir orası! çalışanın arkasında durur!

    YanıtlaSil
  16. eğer uzun donem calısmayı dusunuyorsanız 1 ve ya maksımum 2 yıldan sonra ıcerde senelık ızın fazla mesaı vb alacaklarınız varsa sızı usulsuzluk ıle suclayıp tehdıt edıp bağırıp cagırıp ıstıfaya zorlayabılırler etmezsenız gene bır tehdıt gelır çıkısını verırız sıgortana 25/2 den dolayı yanı usulsuzlukten dolayı cıkarıldı dıye gosterırız ıs bulamassın derler ve cıkartılar haklarınız dava yolu ıle alabılırsınız ama avukat ucretı vs dava surecı derken 1 yıl kadar suruyor faızıyle alıyorsunuz sonra ancak kımse avukatla vs ugrasmıycagından dolayı gene fırma kazanıyor ben mahkemeye verecegım 15 bin alacağım var tazmınat ve yıllık ızın sadece haksız kesıntıler dahıl degıl suandada bır cok eskı magaza mudurunu bu sekılde cıkartıyorlar 2 gun once faturası degısım yapmıs dıye cıkısını verdıler

    YanıtlaSil
  17. madam coco bu kadar kötü mü böyle konuşuluyor english home de aynı mıdır? ikisinden birinde çalışmayı düşünüyorum ne önerirsiniz ?

    YanıtlaSil
  18. tesettürlü bayan çalıştırılıyomu

    YanıtlaSil
  19. mağaza müdürleri ne kadar maaş alıyor. görüşmem devam ediyor ama henüz maaş söylemediler

    YanıtlaSil
  20. Aynen kimse maaş yazmıyor

    YanıtlaSil
  21. müdür 1700 tl civarı alıyor.kırık ürün kesintisi yapılıyor.daha bu ay içinde 180 tl kırık-çalıntı dan maaşımı kestiler.üst düzey yöneticiler dahi başka iş buldukları anda çıkmayı planlıyor.sürkilasyon çok fazla.personele verilen değer sıfır.gözlerinde hiçiz.biri gider diğeri gelir mantığı işliyor.madame coco da kariyer planı yapmak isteyen arkadaşlara: yanından bile geçmeyiniz derim.

    YanıtlaSil
  22. tesettürlü personel alımı var mı ?

    YanıtlaSil
  23. 1700 tl maaş mi veriyolar şaka heralde

    YanıtlaSil
  24. Rezil bir firma köpek gibi çalışıyosun karşılığı yok ne mesai veriyo nede bişey çalışma düzeni yok sözde kurumsal firma alakası yok

    YanıtlaSil
  25. insanların emek hırsızı firma

    YanıtlaSil
  26. English Home ile ilgili bir başlığınız var mı acaba? Nette çok fazla bilgi yok. Maaşları nasıl, part time / full time olarak yani. Bilginiz var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konu da bir bilgimiz yok.Fakat şartlar Mademe Coco ile hemen hemen aynıdır.

      Sil
    2. merhaba bende english homeda çalıştım 3 ay çalıştım.mesaı parası hıc vermıyolar.maaş asgarı ucret yatırıyolar. 300 tl sodexo yatırıyolar.haftada bır gun ızın oluyor.böyle

      Sil
  27. 15 agustosta isten ayrildim. Mugla bodrum magazalarinda mudur olarak calistim. Kirik urun kesintilerini yalanlayan arkadaslar var uydurmayin. Kirik kesintisi personelden. Sayim kesintisi personelden ki ayrica belirtmek isterim ne bir urun alarm sistemi ne de guvenlik vardir. Ayin 20 gunu durmadan sevkiyat gelir ki koli adetleri 80 den asagi inmez tani minimum adetten bahsediyorum. Genel mudurunden tut koordinatorune operasyon mudurunden tut bolge mudurune tamamen toplama kampi gibidir. Sayim aciklari icin bir limit vardir. Magaza cirosunun 3 aylik diliminin 1000 de 4 u gibi bir rakam. Yani buda 1000 tlde 4 tl. Saka gibi rakamlar max mudur maasi 2100 tldir. Bunu alani daha gormedim. 1600den baslar 1800e cikar. Fazla mesai odemesi yok. Hergum fazla mesai calisirsiniz. 14 kullandirilmayan haftalik tatil 278 saat fazla mesaim mevcuttur. Bu rakamlar sadece 6 ay icin gecerlidir. Ik mudurunu ararsiniz haftalik izinlerimi yatirin diye oda size kullansaydin beni baglamaz der. Bolge muduru telefonunu acmaz. Turn-up i en zirve firmadir. Hayatinizin en berbat gunlerini size yasatir. Size en yakin agizdan sakin ama sakin bu firmaya basvuru dahi yapmayin.

    YanıtlaSil
  28. Arkadaşlar İstanbulun önemli avmlerinde çalışıyodum iş saatim 1-10 ama hiç bi zaman saat 10 da çıkmıyosunuz hele hele bunların floor-set günleri var 12 sen aşağıya çıkamazsınız mesai denilen bişey işlenmiyor sakın ve sakın başvuru yapmayın aklınızdan bile geçmesin köle yerine koyuluyorsunuz!!!!

    YanıtlaSil
  29. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  30. 3 aydır madam cocoda çalışıyorum 7 ekim deki yoruma tamamen katılıyorum.
    Ben de istanbulda çok işkek bir avmde çalışıyorum siz satış elemanı olarak girersiniz bi bakarsınız ki müdürle aynı işleri yapıyorsunuz ben çok şanslıyım ki başımdaki müdür arkadaş gibi yaklaşıyor anlaşabiliyoruz.Bu işi zor yapan tek şey insanlar onlar yoruyor insanı fiyatlar etikette yazdığı gibi değil bu yüzdende aynı andan üzerinize soru yağmurunda buluyorsunuz. Bin birtürlü insanla muhattap oluyorsunuz aslında bir yandan eğlencelide oluyor. Müşteriler alışveriş yapmayı bilmiyor alıyo bakıyo düzenleyerek koymuyo atıyolar dağıtıyolar pazarda alışveriş yapıyolar sanki bilinçsizler. Neyse gelelim maaşa..
    Kimse primden bahsetmemiş bireysel satış sistemine geçtiler ne satarsanız onun üzerinden prim kazanıyorsunuz kim daha çok satış yaparsa onun ay sonu aldığı prim daha fazla oluyor örneğin biz 3 aydır mağaza olarak hedefleri tamamlıyoruz ve kazanıyor ortlama 120 - 180 tl civarında prim alıyoruz 1404 tl maaş ve multinetde 400 tl
    Mesaayi yaptırıyolar ödemiyolar akşam mağaza toplanması fln kasa toplanması derken saat 11 fln oluyor hızlı kapanış için uğraşırsan 10.30 da kapatabiliyoruz.

    YanıtlaSil
  31. Yalaka yorumlar görüyorum ancak dürüsr olun arkadaşlar.İzmir alsancak mağaza müdürü olarak davalık durumdayım.çünkü sıfır güvenlik önlemi altında 6.000 tl açık çıkardılar.sayımlar rezalet ve sürekli personelden para kesilir.şuan tüm mağaza müdürleri istifa ettiği üçin heryerde mağaza müdürü alım ilanı var.keriz yerine koyuyorlar adamı girmeyin.

    YanıtlaSil
  32. Ben tam bir ay çalıştım iyi yanları varmıdır evet ama zaten yukarıda iyi yanları yazılmış ben olumsuzluklara değincem bu firmayı kötülemek için değil yeni girecek arkadaşlar az çok çalışma ortamını tahmin edebilsin die. En zorlu yanı müşteriler ve fiyatlar bu fiyatlar çok karmaşık ve süreki soruna neden oluyor bir ürünü günde 50 kere fiyat söylüyrsunuz müşterilerde anlmıyor tekrar tkrar tkrr... bazı günler iş rahat mağaza boş oluyor(nadiren) ama bazen çok yoğun oluyorsunuz kasaya müşterilere yeni gelen ürünlere bakıyrsunuz insanı bu yormyor ama en yoğun olduğunuz en çok çalıştığınız gün en çok azar yediğiniz gün oluyor (hem müşterilerden hemde personelden) florset günü sizin 11:30 da çıkmanıza neden olabiliyor yalnız müdürlerin sorumsuzluğu sizi çıldrtıyr birkaç sat önce size göndrmelri gerken maili göndrmyorlar birkaç resim göndermek için saatlerce yorgun yorgun bekletiyorlar ek mesai ücreti pek önemsenmiyor ve 7.5 saat olayı tamamen yalan bildiğin hergün ortalama 10 saat çalışıyosun tam bir kapitalist şirket bunlarda daha önce çalıştıysanız zaten ortamı biliyosunuz birde herkesin her işten sorumlu olması personel arası kavgalara neden oluyor (bunu eğer bir müdür okuyorsa şunu söyleyim kesinlikle personeli denetleyin gruplaşmalarda olabilir mağazada) sizi bütün gün kasaya mahkum ederlerler sıkılıp birazda sen geç dediğinde trip yersin ama kasa olayı cidden çok zor çok yavaş bir sistem sabırsızlanan müşteriler bir süre sonra çıldırtır sizi ama müşteride haklı biraz çünkü bir kişinin işlemi 10dk sürüyo bu herkesin numarası alınması işlemi bitirilmeli kasadan bir çok müşteri size kızarak ürünleri bırakacak gidecek son olarak şunu söyleyim müşterileri genelikle yaşlı bayanlardan oluştğundan sizi biraz yoruyor özellikle erkeklerin çalışması daha zor daha çok genç kız personellere hitap eden bir mağaza ve eğer daha önce mağaza tecrübeniz varsa ve benim üsteki anlattıklarımıda hallederim derseniz burada çalışılabilir

    YanıtlaSil
  33. Merhabalar, size Madame Coco çalışma şartları hakkında deneyimlerimi paylaşacağım.

    Öncelikle işe alındığınız için sevinmeyin, yoldan geçen herkes girer, ortalama 6 ayda tüm personel kadrosu değişiyor. Bir giren 2-3 ay ortalama dayanıyor(En fazla 6 aylık personel gördüm). Madame Coco’ya girmeniz halinde iş arayışınız daima devam etmeli. İşsiz kalmaktan bir tık daha iyidir burada çalışmak, onun dışında muhakkak daha iyi bir iş arayışınızı titizlikle sürdürmelisiniz şayet mağazada yaşayacağınız deneyim “yetti bee” noktasına geldiğinde elinizde yeni bir fırsat yoksa işsizliği buraya tercih edebilirsiniz.

    Perakende sektöründe bir çok mağazada çalışmış biri olarak gördüğüm en kötü çalışma koşullarına sahip mağaza Madame Coco’dur. Direkt olarak maaş konusuna gireyim; Tam zamanlı çalışanlara asgari ücret, 405₺ yemek kartı ve prim verir. Prim iki türlüdür, bireysel ve mağaza hedefi vardır. Bireysel size bir hedef vermezler, ortalama kasadan kdv hariç 40.000₺’lik ürün satmanız halinde 95-100₺ prim gelir. Mağazanın kendi hedefini yapmanız halinde ise herkese prim gelir. Biz henüz hedef olamadığımız için ne kadar veriyorlar bilmiyorum. Yemek kartı 400₺ iyi gibi görünebilir fakat yol parası da yemek kartının içine yüklenmiştir. Yemek kartıyla ücret kabul eden otobüs, minibüs vs gördünüz mü? Normalde yol ücretini maaşa ekleyerek vermesi gerekir. Her neyse saçmalıkla burada bitmiyor.

    Haftalık vardiyalar haftaya başlamadan önce yayınlanır fakat hafta içi her an değişebilir. Haftada iki gün florset denilen kampanya değişiklikleri olur ve mağazanın 2-3 masasının üzerindeki ürünler ve kampanya görselleri değişir. Buna çoğu mağaza, mağaza kapandıktan sonra başladıkları için o iki gün çıkış saatleri 22.30 a kadar uzar. Biz 21.00 da yasakta olsa başlıyoruz ve en geç 22.10 gibi bir saatte çıkış yapabiliyoruz.

    Mağaza personel sayıları çok azdır. Yanı az kişiyle çok iş yaparsınız. Florsetler dışında da günlük olarak kampanyalar aniden değişebilir. Saçma sapan çok kalabalık Whatsapp grupları vardır. Kampanyaları buradan takip etmenizi isterler fakat 1 saatte 150 mesaj atılan bir grubun içinde kaybolursunuz.

    Her mağaza 3 ayda bir sayıma girer. Yani yılda 4 kere sayımı olur. Ve Madame coco mağazalarını ülke genelinde bölgelere ayırmıştır. Her bölgede ortalama 15-16 mağaza yer alır ve bu mağazalar 4-5 şehri kapsar. Periyodik olarak sırayla bölgenizdeki tüm mağazalar 3 ayda bir sayıma girer. Sayımın olacağı gün kendi mağazanızda çalışmazsınız. Sayım olan mağazaya gidersiniz. Nasıl gideceğiniz size bırakılmış. Size akşam 17.00 da sayım yapılacak mağazada ol derler ve hiç sormazlar nasıl geleceksin diye? Bu sayımlar bulunduğunuz şehirden 3-4 saat uzak mesafelere olabilir. Gidiş dönüş 8 saatiniz yolda geçebilir ve bunun karşılığını hiç bir zaman alamazsınız. Otobüs biletlerinizi cebinizden verirsiniz ve dönüşte mağaza müdürünüze biletlerin faturasını teslim edersiniz. Artık ne zaman mağaza avansları yatarsa yola bilet paralarını alabilirsiniz. O da sadece otobüs biletlerini. Sanki mağazalar otobüs terminallerinde!! Şehir içi ulaşım yine size ait. Sayım akşam mağaza 22.00 da kapandıktan sonra başlar ve sabaha karşı biter. Bir şekilde otogara ulaşır otobüsünüz beklersiniz. Ertesi gün öğlene doğru eve gelirsiniz ve o gün akşam 17.00 da vardiyanız vardır ve hiç dinlenmenize fırsat bulmadan mağazanızda çalışmaya devam edersiniz.

    Gelelim kendi mağazanız sayımına. Dedim ya 3 ayda bir sayım var diye. Kendi mağanız da 3 ayda bir sayılır ve elbet açık çıkar. Bu açık personelden tahsil edilir. 300₺ 400₺ gibi tutarlar mağaza personelinden kesilir. En azından benim gördüğüm rakamlar bunlar. Yani 1600₺ maaşınız o ay 1200₺-1300₺ yatar. Söyleyeceklerim bu kadar.

    YanıtlaSil
  34. Mağaza 2.müdürü olarak çalıştım.sürekli ücret keserler asgari ücreti bile göremediğiniz aylar olur.Yazılan olumlu şeyler kesinlikle taraflı.rezil bi firma

    YanıtlaSil
  35. berbat bi firma 6 ay çalıştım bu firmada erenkoy mağazasında başıma gelmedik kalmadı kırıkları eve götürmüşsunuz demiş biri mağaza müdürünün izni ile kendimi bilmesem ben bile inanicam neye uğradığımı şaşırdım bi gün izinli günümde eğitim var merkeze gidiceksin dediler bi gittim eğitim falan yok bana kırıkları eve goturmussunuz diyorlar şaka gibi evli bir insanım ilk defa çalıştığım yerde bu tarz şeyler yaşadım mağaza müdürü denen adam ful küfür ediyor yeni gelen aynalar nekadar güzelmiş dedim napican tavana mi asican kocamla fantezi mi yapcan dedi yönetici ağzına bak iğrenç laflar. 80 saatten fazla mesaiye kaldım gece gündüz emek verdim ama tam bir rezalet ötesi bi firma sakın bu firma da çalışmayın sicilinizi bil kirletebilirler allah korusun siz insan gibi çalışsanız bile sizin üstünüzden oyunlar kurarlar öle berbat bir şirket çalışanları . aman diyeyim uzak durun ben bidaha asla madamecoconun yanından dahi geçmem çevremede söylüyorum hep sakın bulaşmayın

    YanıtlaSil
  36. Sakalla çalışmak bi sorun oluşturuyor mu madame coco için

    YanıtlaSil
  37. Ltb de sakalla çalışmak sorun oluyor mu ?

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda