2.09.2015

İranlılardan Türk Perakendecilere Yakın Takip


Geçtiğimiz dönem de Beğendik Grubunun,Kipa ile yakından alakadar olduğunu haber yapmıştık.Haberi yaptıktan yaklaşık 5 ay kadar sonra Beğendik,Kipa ile yakından ilgilendiğini resmen açıkladı.Bu alaka neticesin de yıl sonuna kadar bir devir işlemi,gerçekleşmesi de olası bir durum.
Aslına bakarsak şu an itibarı ile ülkemiz de Perakende sektörü,en zor günlerini yaşıyor diyebiliriz.Personel eksiği,rekabet ortamı,yöneticilerin yetersizliği,ürün tedarikçilerinin yeteri sayı da olmaması ve fiyatların,kişi gelirine göre aşırı derece de pahalı kalması gibi etkenler,perakendeciyi zora sokan faktörlerden sadece bir kaç tanesi.Bu minvalden baktığımız da özellikle yerel işletmelerin giderlerini karşılaması imkansıza yakın.

Yerel işletmeler değil,kurumsal hatta ulusal şirketler bile şu mali açıdan oldukça çıkmaz da.Bir çok işletme aynı durum da ve bir çıkış noktası aramakta.Hal böyle olunca Yurt Dışı yatırımlar için ülkemiz oldukça cazip bir konuma geliyor.

Son 3 yıl da toplam da 2500'e yakın şirket işletmesini elin de bulunduran İran'lı İş adamlarının yeni gözdesi Perakende sektörü.Üstelik bu sektöre ülkemiz de son derece kadim ve gelenekçi bir aile şirketine yatırım yaparak girebilirler.

Aldığımız duyuma göre,farklı iller de 50'ye yakın mağazası olan bu işletme,İranlı yatırımcılar ile ortaklık kurmanın eşiğine gelmiş durum da.İranlı iş adamlarının bu hafta için de,olumlu bir fikir belirtmeleri durumun da,bahsi geçen perakende zinciri aynı zaman da ülkemizde de önemli derece de büyüme gösterecek.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda