27.06.2017

Mehmet REİS



Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı

1957 yılında İnebolu'da doğdu. Samsun Eğitim Enstitüsü'nden sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne devam etti 1974 yılında o dönemde İstanbul gıda piyasasının kalbi olarak nitelendirilen Unkapanı'nda pirinç alım-satımı yapan bir ticarethanede işe başladı. 1981 yılında REİS Ticaret'i, 1993 yılında Reis Tarımsal Ürünler San. Tic. A.Ş.'yi kurdu. 1991 yılında İstanbul Rami Gıda Toptancıları Derneği Başkan Vekilliği görevine, 1993 yılında İstanbul Ticaret Odası Meclis Komite Başkanlığı'na getirildi. Mega Center'da aralıksız 11 yıl Genel Sekreterlik görevini yürüttü. TÜGİDER, PAKDER ve Türkiye Sanayici İş Adamları Derneği İcra Komitesi'nde görev yaptı. Mehmet Reis, halen Kastamonu'lu Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkanlığı, İnebolu Yatırım A.Ş. ve Reis Tarımsal Ürünler Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

1994 yılında enflasyonla mücadele için tek başına radikal bir karar alarak Türkiye'de ilk defa sabit fiyat uygulamasını cesaretle gerçekleştirdi. Türk tarımına yaptığı hizmetlerden dolayı 2005 yılında İş Dünyası Onur Ödülü'nü aldı. Türk Tarımındaki kötü gidişin durdurulabilmesi ve verimliliğin artırılabilmesi için Tarıma Can Platformu çalışmalarını devam ettirmektedir.

Başta Tarım olmak üzere yaşanan ekonomik sorunları ve çözüm önerilerini Üniversitelerle yapılan işbirliği, konferans ve panel konuşmalarıyla, dergi ve gazetelerde köşe yazılarıyla sürdürmektedir. Avrupa Birliği ile ilişkilerimizin gelişmesi, Türkiye'nin ekonomik sorunlarını çözmeye yönelik katkı ve kampanyalardan, enflasyonla mücadelede gerekli çabayı göstermiş olmasından dolayı Bakanlık, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı tarafından ilgili yazılarla takdir edildi. İstanbul ili vergi sıralamasında İTO tarafından belirlenen vergi ödülleri dalında üç yıl takdir beratı ve bir yıl bronz madalya ile ödüllendirildi. Mehmet Reis sektörel ve sosyal sorumluluklarında azim, kararlılık ve devamlılık ilkelerinden ödün vermeden ülke hizmetlerini kesintisiz sürdürmektedir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda