11.08.2017

Starbucks Çalışma Şartları/Maaşları 2017



Son dönemler de istihdama yaptığı olumlu katkılara karşın,aynı zaman da mülteci çalıştırma kararı almasıyla da dünya genelin de olumlu eleştiriler alan Starbucks,en büyük gıda perakendecilerinden biridir.Starbucks ülkemiz de Arap asıllı bir şirket tarafından yönetilmektedir.Firmanın ülkemiz de,farklı bir şirketçe yönetilmesi sizi herhangi bir kuşkuya düşürmesin.Çalışma şartları olarak emin olun,İngiltere ve Amerika da bulunan işletmecilerden farkı bulunmamaktadır.

STARBUCKS ÇALIŞMA ŞARTLARI

Gelelim çalışma şartlarına.Starbucks günlük mesai saati 8 saattir.Bu 8 saatin 30 dakikası yemek molasıdır.Hafta da bir kez izin ve yılınızı doldurmanız durumun da,bir çok firma da olduğu gibi yıllık 14+2 izin kullanma hakkınız bulunmaktadır.Vardiyalı çalışma sistemin de bir işleyiş ile haftalık rutin olarak vardiyalar değişmektedir.Cafeler geç kapandığı için kapanışa kalan personel,evine servis ile bırakılmaktadır.
Starbucks firma olarak yöneticilerinin personelleri hakkındaki düşüncelerine önem vermektedir.Dolayısıyla Müdürünüzün sizden memnun olmaması halin de,işten çıkarılmanız veya iş veriminin yükselmesi açısından başka bir Cafeye gönderilmeniz muhtemeldir.Firmada fazla çalışmanız söz konusu değildir,bundan dolayı resmi bayramlar dışın da mesai ödemesi yapılmamaktadır.

STARBUCK MAAŞLARI

Ücret konusuna gelirsek,yeni başlayan bir personel Asgari Ücrettem %20 daha fazla maaş almaktadır.Buna ek olarak yemek ücreti ve prim sistemi ile personel ödüllendirilmektedir.Özetlemek gerekirse: Maaş + Yemek Ücreti + Akşamcılar için Servis + Prim şeklin de bir tablo çıkmaktadır karşımıza.

Ayrıca bu çalışan yorumunu da okumanızı tavsiye ederiz.

" Ben 2014 yılında çalıştım.4 ay 1.250 lira toplam maaş alıyordum bankaya yatan maaşım.Ssk var ve setcarta aylık 300 lira para yatırıyolardı.2 haftada bi 150 lira para yükleniyordu.İsterseniz bunu nakit parayada çevirebiliyorsunuz.Kapanışta servis var normalde yok kendi imkanınıza gidiyorsunuz.Bide bahşiş şöyle oluyor kutu var normal kasanın orda.Müşteriler isterse oraya para koyuyolar.Bunu belli vakit geçtikten sonra vardiya müdürü dahil herkes para alıyor vardiya müdür dağıtıyor parayı.Vardiya müdür olmak için en az 2-3 yıl çalışmanız lazım genelde 3 yıl çalışmış olmanız lazım.2 ay deneme süreleri vardır.Beğenmedikleri durumunda işten atılırsınız.Eğitim ise devamlı vardır.Bi eğitim 5 saat ise o günkü vardiyanızın 8 saatini 5 saatini çalışmış olarak gözükürsünüz kalan 3 saati mağaza müdürüne bağlıdır sizi arayıp vardiyaya girmenizi isteyebilir genelde çalışmanı lazım çünkü vardiya saatinizi tamamlamınız şart.

Mola ise toplam molanız 1 saattir.Genelde biz 45 dakika yemek molası kullanıyorduk 15 dakikayı ise kahve içiyorduk.Yemek molasında bi tane ve normal kahve molasında 15 dakika molamızda içiyorduk toplam günde tall boy 2 tane kahve içme hakkınız var şirket tarafından verilen haktır.Personelin herhangi gibi arkadaşlarına filan ikram ısmarlaması (bedavaya yani)yasaktır ancak kendi cebinizden veya maaş kartınızla ödemeniz gerekir tabi mağaza müdürü iyidir ona söylerseniz 1 seferlikte olsa arkadaşlarınız kahveyi bedavaya verebilirsiniz ama genelde yasaktır.Temizlik konusunda ise cafe turu vardır.Cafe turunu sadece baristalar yapar.Boşları toplarlar boşları topladığımız şeyin adıda baskettir.Basketle fincanları tepsileri çatal bıçakları tabakları içilen kahvelerin bardaklarını atarız normal plastik olanları tabi.Çöpleri konteyıra boşaltırız.Kahvenin temizliği baristalardan sorumludur.

Her yer temiz olmak zorundadır.Bi şey dökülürse baristalar temizlerler genelde.Vardiya müdürleride temizlerler ama çok ama çok yoğun olması lazım yada baristalar azken vardiya müdürleri yaparlar.Normalde vardiya müdürleri yapmaz cafe turu filan yasaktır vardiya müdürlerine.Giydiğiniz kıyafetler.Pantolon cepsizdir veya dikili olmak zorundadır.Genelde kıyafeti şirket veriyorsa hiç cepi yoktur.Bunun sebebi hırsızlık yapan baristalar yüzünden böyle politika izlemektedirler.Çalışma koşulları iyidir maaşı olsun yemek konusunda olsun kapanışta evinize yakın veya evinizin önüne kadar servis iyidir.Genelde vardiya müdürleri iyi değildir ama benim vardiya müdürleri iyidi mağaza müdürümde iyiydi ama ayrıldım.Genel olarak starbucks böyledir arkadaşlar.Sorusu olan varsa yorum atabilir . "


182 yorum :

  1. Merhaba, Maaşlar kaçından kaçına yatıyor acaba? Haftaya egitime başlayacagım full time olarak.

    Birde egitim süresinde maaşda azalma vs oluyormu?

    YanıtlaSil
  2. Bildiğim kadarı ile ayın 1'i ile 5'i arası yatıyor.Eğitim sürecinde maaşta değişiklik olmaz.

    YanıtlaSil
  3. 15 aydır caffe Nero da baristayim mağaza mudurumle anlaşamadığım.icin cikmayi düşünüyorum kahve bilgim tam vardiya müdürü olmam nekadar surer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir zaman dilimi vermek yanlış olur.Lakin çalışkan ve güvenilirseniz bu süreler çok kısa olabiliyor.

      Sil
  4. Magaza muduru ve magaZa mudur yardimcisi olarak gorusmeye cagirildim acaba kazancim ne olur sizce ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mağaza müdürü 2500 gibi bi rakam alıyor aylık primle 3000 falan yıllık hedefte tutarsa mart ayında guzel bi toplu para aliniyor

      Sil
    2. Mağaza müdürü 2500 gibi bi rakam alıyor aylık primle 3000 falan yıllık hedefte tutarsa mart ayında guzel bi toplu para aliniyor

      Sil
  5. Konu hakkında billgisi olan yokmu acaba bende mağaza müdür yardımcısı olarak görüşeyencagırıldım

    YanıtlaSil
  6. Sizi sadece ön görüme için çağırmışlardır.Yani kesin başlama durumunuz olursa şartları size kendileri bildireceklerdir.Muhtemelen size "biz sizi arayacağız" diyecekler ve CV toplamaya devam edeceklerdir.Bu süre içinde beklemeniz gerekebilir.

    YanıtlaSil
  7. Şok markette mudur yardımcısıydım adidasta satış danışmanlıgı yaptım acaba mudur yardımcısı olmamdaki surecte oncelik tanırlarmı. Ekip uyesi olatak goruşmeye cagırıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla bir etkisi olacağını sanmıyorum.İçerden terfi ile işleyen bir firmadır Starbuck.

      Sil
  8. üniversite öğrencileri çalışabiliyor mu ya da yaz tatilinde 3 ay kadar filan

    YanıtlaSil
  9. Part time çalıştırıyor mu?

    YanıtlaSil
  10. Yaz tatilinde ister Part-Full Time çalışabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  11. Baristalık için deneyim isteniyor mu? Ben part time olarak çalışmayı istiyorum. Daha önce bir iki kafede barista olarak çalıştım tabi bizim yerel kafelerimizde basit bir iş olduğu için referans göstermek falan istemiyorum açıkcası. Sizce direk başvursam sonuçların nasıl olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyim yazmanız yararınıza olur.Lakin işe alınmanız durumunda eğitim alıyorsunuz.

      Sil
  12. Başvuruyu direk kendilerine mi yapıyoruz yoksa internetten herhangi bi başvuru yeri var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şubelerden ve internet üzerinden yapabilirsiniz.

      Sil
  13. part time ücretleri nekadar acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaklaşık 850 TL civarında.Lakin yeni asgari ücret zammı ile değişebilir.

      Sil
  14. Üniversite öğrencilerini eğitim döneminde part time olarak çalıştırıyorlar mı? Bir de kapanışa kalınırsa saat kaçta çıkış yapılıyor cafeden ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,özellikle üniversite okuyanları tercih eden bir firma.Gece çıkış yapmanız 22:30'u bulabiliyor.

      Sil
  15. Merhabalar şu andaki maaşlar ne kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, 1850-1900 TL aralığında değişiyor.

      Sil
  16. Bizde net 2750 TL Maaşı beğenmiyoruz Allah a şükürler olsun diyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle maaşınız çok iyi.Mümkün mertebe işinizden ayrılmayın.

      Sil
  17. haftada kaç gün açlışıyorlar full time olanlar kariyer.net de ki ilanda hafta içi 8:00-17:30 yazmaktadır doğruluk payı var mı acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftalık toplamda 45 saat çalışmanız gerekiyor.Bazı mağazalarda haftada iki gün izin kullanma durumu var lakin,bu mağazalarda diğerlerinden günde yaklaşık 2 saat daha fazla çalışıyor.

      Sil
  18. İlk vardiye kacta başlıyor ve ben bu işe nasıl girebilirim ön gün önce cv doldurdum ama cvp yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 07:00-08:00'da mağazasına göre değişen saatlerde başlıyor.Cv doldurduysanız beklemeniz gerekiyor.Zira personel ihtiyacı olduğu müddetçe dönüşler oluyor.

      Sil
  19. Maaşlari hangi bankaya yatırıyorlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişmediyse garanti bankası olması gerekiyor.

      Sil
  20. Merhabalar bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Ayrıca bir sorum olacak bugün mülakata gittim. İş hayatında tecrübem yok denecek kadar az, mülakat güzel geçti fakat aklıma takıldı iş tecrübesi az olanları veya hiç olmayanları işe alıyorlar mı genelde? birde bana ne kadar süre ile çalışabileceğimi sordular seneye üniversite stajım olduğu için 1 sene kadar çalışma imkanım var dedim 1 sene çalışma vaadi ile işe alıyorlar mı? yoksa daha uzun vadeli çalışabilecek işçiler mi arıyorlar? Bilginiz varsa bilgilendirebilirseniz sevinirim teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tecrübesiz personellerde işe alınır.Zira firma tecrübe konusuna pek takılan bir firma değil.Bir yıl uzun bir süre,sizinle çalışmak isterlerse 6 aylık bir süre olsa dahi,sizi çağırırlar.Yani süre konusu ikinci planda yer alıyor.

      İşe alınmanız dileği ile,bol şanslar.

      Sil
  21. İşe alımlarda yaş sınırı var mı?ve diyelim A şubesinde çalışan kişi bir süre sonra şehir değiştirmesi gerektiğini o şehirdeki şubeye transfer sağlanabiliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En az 18 yaşında olmalısınız.Şehir değil Ülke değiştirseniz bile,gittiğiniz yerde şubeleri varsa,ve personel ihtiyacı duyuluyorsa sizi istihdam eden bir firmadır Starbucks.

      Sil
  22. Benim yaş koşulu uygun fakat tesettürlü olmamin bir sakıncası var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ana kadar tesettürlü bir çalışan görmedik.Lakin boneli çalışanlar var.İsterseniz başvuru yapabilirsiniz,en net cevabı o zaman alırsınız.

      Sil
  23. Merhaba Starbucksta sigorta yapılıyor mu?

    YanıtlaSil
  24. yıllık hedef tutarsa baristalara da mart ayında toplu bir prim veriliyor mu?

    YanıtlaSil
  25. peki ne kadar prim veriliyor mart ayında?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Primlerde değişkenlikle görülebiliyor.Lakin rakam vermek gerekirse maaşınızın yüzde 10-20 arası olabilmektedir.

      Sil
  26. Part time çalışma saatleri nasıl ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftalık 29 saat çalışma şartı vardır.Çalışma günleri şubelere göre belirlenir.

      Sil
  27. Merhaba ben de bir üniversite öğrencisiyim ve yazımın boş geçmesindense part time çalışmayı planlıyorum. Ancak temmuzun son haftası daha önce ayarladığım bi tatilim var o yüzden ağustos gibi başlasam benim için iyi olucak gibi yalnız sorum şu olacak. Tatile çıkmadan önce başvurumu yapsam ben dönene kadar haber gelir mi yoksa bu sürenin çok uzama ihtimali nedir ? Yani olabildiğince az vakit kaybı yaşamak istiyorum ama o konuda bir türlü ayarlayamadım az çok bi tahmininiz var mıdır ? Ve eğitim sürecinde de ücret veriliyor mu ?

    YanıtlaSil
  28. Başvuru yapmanızda bir sakınca yok.Genelde geri dönmeleri 5-20 günü bulabiliyor.Özellikle yaz dönemi çok başvuru olduğu için bu süre 10 günü dahi geçebiliyor.Tatildeyken İnternet üzerinden başvuru yapabilirsiniz.Bu sayede bekleme süresini biraz daha azaltmış olursunuz.Evet eğitim süresinde de maaş alıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  29. Haftada 1 gün full çalışma var mı acaba

    YanıtlaSil
  30. 22 yaşında öğrenciyim Starbucks'ta çalışmak istiyorum tatil süresince. Herhangi şart var mıdır ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezonluk olarak başvuru yapabilirsiniz.Şartlar yukarda yazıyor.Başvurunuz olumlu olursa sizden evrak tamamlamanızı isterler.

      Sil
  31. Ben ay olarak 18ime girmedim.Ama başka bir sitede nadir de olsa 17 yaşında alım var diye okudum.Universite boyuncada çalışmayı düşünüyorum ama yazın boş durmak da istemiyorum.Alinma şansım var mı? Ona göre başvuru yapacağım.Cevaplarsaniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok nadirdir 17 yaş alımları.Şansınızı denemenizde yarar var.Başvunuruzu kesinlikle yapın.

      Sil
  32. Merhaba, Starbucks'a başvuru yaparken referans ne kadar ön planda tutuluyor acaba? Daha önce bir yerde çalışmışlığım yok, referans göstermede nasıl bir tutum sergilemem uygun olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok üst düzey bir referans değilse pek bir faydası olacağı söylenilemez.İşin eğitimi veriliyor,tecrübe konusunda bir sorun yaşamazsınız.Doğrudan başvuru yapıp beklemek daha mantıklı.

      Sil
  33. Su andaki maaslar hakkinda bilgi verebilir misiniz part time/ full time?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asgari ücretten %20 daha fazla maaş lakin aynı zamanda primler vardır.Yukarıda daha detaylı okumanız mümkün.

      Sil
  34. Internetten basvurularimi gonderdim fakat yuz yuze is basvurusu yapmak daha mi yararli olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönderdiyseniz beklemenizde fayda var.Zira olumlu bir karar verirlerse sizinle yüz yüze görüşmek isteyeceklerdir.

      Sil
  35. Neroyu mu onerirsiniz starbucksi mi? Maas ve calisma saatleri acisindan?

    YanıtlaSil
  36. Merhaba şimdi haftada 5 gün çalışmak mı gerekiyor. 45 saat demişsiniz de. Haftada 1 gün izin var deniyodu. O çalışma mevzusunu açar mısınız? Ve kurban bayramı tatilinde çalışıyo muyuz? Çalışıyorsak İstesek izin alabiliyo muyuz tatilde?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,haftalık 45 saat yasal çalışma süresidir.Kimi firma bu 45 saati 5 günde doldurur,kimi firma 3 günde.BU 45 saatin üzerinde çalışmalar ya size izin olarak ,yada mesai ödemesi olarak verilmek zorundadır.Hafta da iki gün izin kullananlar 5 günde 45 saat çalışanlardır.Hafta bir gün izin kullananlar ise 6 günde 45 saat çalışanlar.Bayramlarda çalışmanız durumunda mesai alırsınız,izin vermeleri pek mümkün olmuyor.Ve ekleyelim,resmi ve dini bayramlarda şubeler sürekli açıktır.

      Sil
  37. selam vardiya müdürlüğüne başvurdum
    tam olarak yaptığı iş nedir acaba
    ve maaşları ortalama nedir

    YanıtlaSil
  38. dışardan göründüğü gibi değil arkadaşlar. Şuan Starbucks da çalışıyorum sizlere artı ve eksilerini söyleyim.

    Artıları
    + Sakallı ve Saça Karışmıyorlar
    + İş kıyafetleri rahat kotla çalışa biliyorsun ayakkabı siyah olacak tarzı fark etmez ister kundura ister bot ister spor.

    EKSİLERİ SÖYLEYİM.
    -1.753 TL NET MAAŞ + 153 TL PRİM ( AYLIK HEDEF TUTARSA ) + 350 TL MULTİNET.
    - MESAİ BAŞLADIKTAN 1 SAAT SONRA 1 SAATLİK MOLAYA ÇIKARSIN MOLA DÖNÜŞÜ 6 SAAT BOYUNCA 1 SANİYE BİLE OTURMADAN KOŞTURURSUN.
    - HAFTALIK İZNİN VAR AMA O İZNİ İSTEDİĞİN GÜNE KULLANAMAZSIN. EŞİN, DOSTUN, AİLEN İLE VAKİT NASIL GEÇİRECEKSİN BİLEMİYORUM.
    -HERKES DEĞİL AMA BİRİ GELİP SENİ HERKESİN İÇİNCE RENCİDE EDER, HAKARET EDER VE SEN HAKLISINIZ EFENDİM DİYİP GÜLÜMSEMEK ZORUNDASIN :) VE YÖNETİCİN SENİ KOLLAMAZ TUTMAZ. SEN HAKSIZSIN DER HAKLI OLSAN BİLE. SIFIR DESTEK.
    - MAĞAZADAN MAĞAZAYA İŞ DEĞİŞİKLİK GÖSTERİR. ÖRNEK BİR MAĞAZA GÜNLÜK 200 MİSAFİR AĞIRLARSIN 1.753 TL MAAŞ + 153 TL PRİM + 350 TL MULTİNET ALIRSIN. BAŞKA BİR MAĞAZADA 900 MİSAFİR AĞIRLARSIN 1.753 TL MAAŞ + 153 TL PRİM + 350 TL MULTİNET ALIRSIN. BU BİR ÖRNEKTİ BU KADAR AZ MÜŞTERİSİ OLAN BİR MARKA DEĞİL UÇUK RAKAMLAR :)
    -PRİM SİSTEMİ: AYLIK HEDEFLER VARDIR PRİM HEDEFLERİ MAĞAZADAN MAĞAZAYA DEĞİŞİKLİK GÖSTERİ ÖRNEĞİN YOĞUN MAĞAZALARIN AYLIK HEDEFİ 290.000 TL OLUP AZ İŞ YAPAN MAĞAZALAR DA İSE 30.000 TL GİBİ HEDEF KONUR. AYLIK HEDEFLER TUTAR AMA TUTMADIĞI ZAMANDA OLMUYOR DEĞİL. HEDEFİ TUTARSA 153 TL AYIN 20 SİNDE HESABINA YATAR. YOĞUN MAĞAZADA 153 TL PRİM ALIR. HİÇ İŞ YAPMAYAN YATAN MAĞAZADA DA 153 TL PRİM ALIR.

    EVLİ BİR ADAM İÇİN ÇALIŞILA BİLECEK BİR İŞ DEĞİL. STARBUCKS GİBİ BÜYÜK KÖKLÜ BİR MARKA BU KADAR AZ MAAŞ VERİYOR ÜZÜCÜ :((((
    TEKSTİL SEKTÖRÜ VE GIDA SEKTÖRÜNDE DAHA AZ EFOR SARF EDİP DAHA ÇOK MAAŞ ALA BİLİRSİNİZ VE DAHA İYİ ŞARTLARDA ÇALIŞIRSINIZ. SADECE BENİM MAĞAZAMDA 4 KİŞİ BAŞKA İŞ BAKIYOR.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende calisiyorum sonuna kadar hakli bu yaziyi okuyup oyle dusunun . suan magzada eksik eleman calisiyoruz eleman alinmiyor . oturmaya takatiniz kalmiyor maas desen 1450 150 agi 150 yol zaten diye hesaplaniyor .

      Sil
  39. Bir yere başvurduğumuzda ordan çagırılmadıkmı başka yere başvurdsak çagırılırmıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimal çağırmazlar,lakin isterseniz şansınızı deneyin.

      Sil
  40. Küçük bir şehirde yeni açılacak mağazaları için vardiya müdürlüğüne başvurdum fakat yaşım 22. Bu işe alınmamda eksi yön olarak mı değerlendirilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübeniz varsa sorun olmaz.Lakin tecrübe yani referanslarınız,yetersizse olumsuz olabilir.

      Sil
  41. Bu gun yuz yuze iki starbucks muduryle gorustum yarin 3. Bi gorusme icin baska firmaya yonlendirdiler sizce bu ne demek oluyor cunku ise ihtitacim var ilk iki gorusmeme olumlu dediler yarinki gorusmemde olumlu olursa insan kaynaklarina yonlerdiriceklermis peki ya sonra ne olcak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen sizi işe alacaklardır.Son görüşmeden sonra size evrak listesi veerceklerdir.Şimdiden hayırlı olsun.

      Sil
  42. Merhabalar, Vardiya müdürü veya Mağaza müdürü olduğunuz zaman tahminen ne kadar sürüyor ? "Bu konumlarda çalışıldığı zaman evli veya çocuklu bir aileyi geçindirebilecek bir geliriniz olur mu?" Mağaza müdürü olunduğunda maaşları ne kadar oluyor ne şartlarda çalışıyor? normal barista için sigortayı nasıl yapıyor bilginiz var mı? Ayrıca Bayramlarda ve Resmi tatillerde çalışıldığı zaman mesai ücreti ne kadar alınabiliyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba şube müdürü olsanız elinize her şey dahil,3000-3500 TL arasında bir ücret geçer.Genel de en az iki yıl çalışırsanız bahsettiğiniz mevkilere ulaşırsınız.Resmi tatillerde mesainiz yatar.

      Sil
  43. fiziğe tipe falan çok önem veriyorlar mı ben 19 yaşındayım ama minyonum 1.70 boyum ve 16 17 gösteriyorum sorun olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temizlige ve kibarlığa önem veriyorlar.Başka hususların sorun olmaması gerekiyor.

      Sil
  44. part time çalışma nasıl oluyor sınava hazırlanıyorum yani üni öğrencisi değilim(18 yaşından büyüğüm) yine de part time çalışma şeklinde başvurabilir miyim? bir de part time mın maaşı ve çalışma saatleri -örneğin gündüz vakti için-nasıl olur

    YanıtlaSil
  45. kısa süreliğine part time başvuru yapabilir miyiz yani ben max 3 ay çalışmak istiyorum(özel sebeplerden ötürü). Öyle işe alım yaparlar mı? Bir de işe girdikten sonra ayrılmada sıkıntı yaşanır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,tabi yapabilirsiniz.İş çıkışında bir sorun yaşamazsınız.

      Sil
  46. İstediğimiz bölgede ki starbucks da çalışma fırsatı tanıyorlar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde size en yakın mağazaya vermeye çalışıyorlar.Lakin sizin istediğiniz olmayabiliyor.

      Sil
  47. Merhaba bugün Starbucks'ta ilk görüşmemi yaptım yarın Cafe Nero görüşmeye çağırdı barista pozisyonu için üniversite mezunuyum ama kendi alanımda iş deneyimlerim var bu pozisyonda yok maaş bilgisi nedir? Çünkü bu bilginin son aşamada verileceği söyleniyor ve ben de boş yere yol vs masraf yapmak istemiyorum açıkcası.Ve hangi firmanın şartları daha iyi kıyaslayacak olursak? Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Starbucks her yönden daha iyidir.Her şeybdahil elinize 1950-2400 TL arasında bir ücret geçer.

      Sil
  48. Merhaba. Başvuru yaptık ve kabul edildik ama bazı sebeplerden ötürü işe başlamam mümkün değil. İşi reddetme olanağımız var mı? Cevaplarınız için çok teşekkürler çok yardımcı oluyor gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki var.Konu hakkın da insan kaynaklarına bilgi verin.Daha sonra sizi tekrar işe almaları mümkün.

      Sil
  49. merhaba. ikinci bir iş olarak düşünüyorum tam zamanlı olarak ancak sadece akşam vardiyasında sabit bir kişiyi çalıştırma durumu olur mu yoksa kişiler sürekli vardiya değiştirmek zorunda mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şube uygunsa ve yöneticiniz de izin verirse sürekli olabilir.Zira bu konuda oldukça uygun bir yerdir firma.

      Sil
  50. Merhaba,güncel olarak part time çalışma saatleri ve maaşları nedir? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftalık 30 saat maaş ise 1000-1200 TL arasında.

      Sil
  51. Peki 1000-1200 tlye yol + yemek de dahil mi acaba? Ya da bunlarla ne kadar olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek dahil değil.Yaklaşık 200 TL de yemek ücretiniz var.

      Sil
  52. Merhaba, sabah ve akşam iş başlangıç saatleri genelde kaçta oluyor.

    YanıtlaSil
  53. merhaba, starbucks'ın 2. sigortaya izin vermediği doğru mu? aynı anda sigortalı 2 işte çalışılamaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki o şekilde çalışmanız mümkün değil.Duyduklarınız doğru.

      Sil
  54. Acik lise okuyanlarida alıyorlarmi yoksa bitirmek şartmi birde askerligini bitirmis diye şartlari varmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lise mezunu olma şartı var.Daha önce alım yapıyorlardı ancak şu an şart koşuyorlar.

      Sil
  55. Merhaba part time çalışanlar haftada kaç gün çalışıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gün değilde saat olarak düşünün.30 saati genelde 4 güne bölüyorlar.

      Sil
  56. Vardiya muduru olarak ise baslicam ama sunulan teklif az degilmi sizce 1850+agi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey dahil elinize 3.000 TL'ye yakın bir ücret gececektir.

      Sil
  57. Vardiya muduru olarak Evrak halledicektim fakat bolge bana asiri derece uzakdi ve cok ters kaliyordu en az 3 otobus yapmam gerekeeiyordu bu sebepden dolayi tekrar aradim bolge muduryle gorusup bolge degisikligi icin bana geri donus yapilcakdi 4 gun oldu ne yapmaliyim sizce ararlarmi yoksa baska ismi bakmaliyim haber bekliyorum ama ararlarmi bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir süre daha beklemenizi tavsiye ederiz.4 gün net konuşmak için erken bir süre.

      Sil
  58. Merhaba çalışmak için üniversite mezunu ya da okuyor olmak önemli mi yoksa liseterk birini de alırlar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lise ve üniersite mezunu almaya özen gösteriyorlar.

      Sil
  59. Merhaba şuan yeni başlayan biri ne kadar maaş alıyor? Net eline ne geçiyor yemek yol hariç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2000-2400 TL arasında değişiyor.Lakin 2019 maaş zamları daha yansımadı.Yani net rakam vermek için erken.

      Sil
  60. Merhabalar,Bende geçen gün mağaza müdürüyle görüşme yaptım.Vardiya müdürü,veya Müdür yardımcılığı pozisyonunda.Benim artık iş konusunda özellikle mağazacılık konusunda deneyimim olduğu için,baristacılık istemedim.Ama genelde baristacılıktan başlattıklarını söyledi.Yani beni görüşmeye çalışırlarsa,barista olarak sanırım kabul etmicem.Yinede yönetici vasfında çalışma olanağım hiç mi olmaz.Yani deneme süresi verip o,şekilde yine mi başlatmazlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir süre istedikleri pozizyonlarda çalışmanız ds yarar vae.Zida bu sürede sizin için firma ve işleyişi öğrenmede önemli olacaktır.

      Sil
  61. Benim bir sorum olucaktı starbucksa başvuru yapmak istiyordum ama direk şubesine gidip ne yapmam gerek? Ordaki çalışanlara gidip başvuru yapmak istediğimimi söyleyim süreç nasıl işliyor yani akıl verirseniz seviniriim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Form alıp doldurup vermeniz yeterli olacaktır.

      Sil
  62. Merhaba, ben üniversiteden bu yaz mezun oldum. Kendi meslek dalımda iş bakınıyorum, 7 aydır bulamadığımdan bu esnada kendi dalımda iş bulana kadar Starbucksta çalışmak ve para kazanıyor olmak istiyorum bu tam zamanlı veya yarı zamanlı, part-time olabilir. Fakat starbucksta çalışmaya başlarsam ve bu esnada 1-2 ay içerisinde örneğin kendi meslek alanımda bir iş teklifi alırsam tabiki o işe geçmeyi tercih ediyorum. Bir anda Starbuckstan çıkmam ve diğer işe geçmem sorun olur mu böyle bir durumda?

    YanıtlaSil
  63. full time olarak işe başladığımızda saat kaçtan kaça kadar çalışıyoruz acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günde 8 saat lakin vardiyalı şekilde.Vardiyalar değişkenlik gösterebiliyor.

      Sil
  64. Şuan part time maaşları ne kadar? Başvurduğum zaman dönmeleri ne kadar sürer? par time çalışırken full time'a dönebilir miyiz? teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,maaşlar önümüzdeki hafta belli olacak.Genelde dönmeleri 25 günü bulabiliyor.Evet full time geçmeniz mümkün.

      Sil
  65. Tesettür lüyüm ve tam 40 yaşındayım ama minyon olduğum için yaşımı göstermiyorum başvursam kabul edilirmiyim ve ilkokul mezunuyum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ana kadar tesettürlü bayan çalışan görmedik.Lakin başvunuzu yapın siz.

      Sil
  66. bugun ikinci gorusmem bolge muduryle oldu fakat cok kisa surdu (yaklasik 10 dk kadar) ik nin sorulari daha detayliydi. olumlu olursa 3.gorusme operasyon muduruyle olacak dedi. olumsuz bir sey konusulmadi ama cok kisa surdu. 3 gorusme olabiliyor mu yoksa gorusmenin olumsuz oldugunu mu anlamaliyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük olasılık işe başlarsınız.Zira operasyon müdürü işe alımınızı onaylayacak son kişidir.

      Sil
  67. Merhaba, yüksek lisans mezunuyum üç yildir bir fastfood mağazasinda yönetici konumundayim. 3000 tl maaş aliyorum yaşim 33,çaliştiğim yerde günlük 13 saat çalişiyorum.haftada bir izin, izinli günümde de kasa kapaniş işlemleri için gece işe gidiyorum. İş veren yakin akrabam olduğu için katlaniyorum bunlara.Fakat şuan ailemi daha fazla ihmal etmemem gerekiyor.Starbucks'a hem vardiya müdürlüğüne hem de baristaliğa başvurdum secretcv araciligi ile. Bu başvuru yeterli mi yoksa şubeden form mu doldurmaliyim? Barista olmak için yaşim fazla mi büyük bu yüzden çağirmama durumu olur mu? Kahve hakkinda tecrübe sahibi değilim direk olarak vardiya müdürlüğünden başlatiyorlar mi? Bir de baristalarin eline net olarak ne kadar maaş geçiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba baristaların maaşları şu an da her şey dahil 2400-2800 TL arasında değişiyor.Direkt müdür olarak başlama imkaniniz da var lakin,bu imkan o an da mağazaların personel ihtiyacına bağlı.Dilerseniz şubelerden de başvuru yaoma imkanınız var.

      Sil
  68. part time maaşları ne kadar? part time çalışırken kendi isteğimizle haftalık 30 saat sınırını aşıp daha fazla çalışabilir miyiz? Bu çalışma maaşa yansır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba part maaşları 1200-1600 TL arasın da değişiyor.Fazla çalışmanız söz konusu olamaz,olsa dahi para olarak değil,saat olarak karşılığını alırsınız.

      Sil
  69. Merhabalar mağaza müdür yardımcısı tam olarak maaşı nedir ve görev olarak mağazada sorumlulukları nedir konu hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim iyi günler ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mağaza düzeni,müşteei memnuniyeti,personel düzeni ve en önemlisi satışlar ile alakadar olmalıdır müdür.Maaş ise 3250-4250 TL arasında değişiyor.

      Sil
  70. Bu rakamlara prim dahil mi ?

    YanıtlaSil
  71. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  72. Dövmem var starbucksta çalışmak sıkıntı olabilirmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışmanıza mani olmayacak şekildeyse sıkıntı olmaz.

      Sil
  73. Merhaba , Starbucks’a başvurmuştum , 4 gün önce Shaya dan bi bayan aradı görüşmeye davet ediyoruz felan dedi bilgileri mesaj atıcam dedi neyse ertesi gün Starbucks’a görüşmeye gittim mağaza müdürüyle görüştüm 5-6 dk konuştuk bu bölgede personel eksikliğinde seni arayacaklar dedi 5 gün oldu acaba daha ne kadar sürer ya da ararlar mı :)

    YanıtlaSil
  74. Kariyer den 1 ay önce starbucks için başvuru yaptım ama mülakat için arayan bile olmadı bunun nedeni ne olabilir çok aday var diyemi acaba ?

    YanıtlaSil
  75. Merhaba vardiya müdürü ve müdür yardımcısı aynı pozisyon olarak mı görülüyor.çünkü mülakat sırasında mağazada yalnızca müdür vardiya müdürü ve baristaların olduğu söylendi.ek olarak vardiya müdürünün maaş ve yan hakları nelerdir bilgilendirirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet müdür yardımcısı ile aynı pozisyondur.Yan hakları personel ile hemen hemen aynıdır.Lakin maaşları 2900-3500 TL arasında değişir.

      Sil
  76. Merhaba,şuanki net maaş nedir acaba?

    YanıtlaSil
  77. Vardiya müdürü maaşı nedir yemek ücreti ve prim hariç?
    Birde prim ve yemek ücreti ne kadar?
    Sabah vardiyasında mı çalışıyor yoksa akşam mı son olarak haftalık izinini hangi gün kullanıyor ?

    YanıtlaSil
  78. 3000-3750 TL arasında değişiyor.Primler değişken net rakam vermek zor.Yemek ücreti 350-450 TL arasında.Vardiyalar değişiyor.Izin ise genelde hafta içi her hangi bir gün oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her işi yapabiliyor derken masalardan kahve boşlarını toplamaya gitmez heralde ?

      Sil
  79. Vardiya müdürü kahve yapma tarzı işlere bakıyor mu yoksa çok yoğun falan olursamı yardım ediyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her işi yapabiliyor.Lakin yetki olarak personelden bir kademe üstdür.

      Sil
    2. Ever kendi rızası dahilinde yapabilir.

      Sil
  80. Şuan için alımlar çokmu az 2-3 ay önce İnternet sitesinden başvuru yapmıştım mülakat için bile arayan olmadı neden acaba

    YanıtlaSil
  81. Merhaba , starbucks müdürüyle iş görüşmesinin üstüden 24 gün geçti. Olumsuz olduğunda geri dönüş yapıyorlar mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki,olumsuz olduğunda dönüş yapılmıyor.

      Sil
  82. Selamlar ve saygilar perakende kulis. Ben sizin sayenizde starbucksa girmiştim oncelikle tesekkur ediyorum yonlendirmeniz icin. Varidya mudurlugune kadar terfi ettmistim.3.5yil calistm. Lakin gerek kendimle ilgili gerek baska nedenlerden dolayi cikmak durumunda kaldim. Migrosa reyon gorevlisi olarak girmeyi dusunuyorum. Sizce asiri zorlanir miyim migrosun sartlari ve starbucksın sartlarini karsilastiramadim siz zaten biliyorsunuz starbucksta fazlasiyla yogun bir hizmet sektoru, migros biraz daha rahattir diyebilir miyiz? Tekrardan size cokk tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,uzun zamandır okuyucumuz olmanız sevindirici.Size şunu söyleyebiliriz ki,Migros'ta kesinlikle zorlanmayacaksınız.Migros çalışma şartları sitemizde mevcut.Bir sorunuz olursa çekinmeden sorun.

      Sil
  83. Merhaba ben yeni üniversiteye başlayacağım ama yazın çok boş vaktim var acaba full olarak başlayıp part devam etmek istesem kabul edilir mi

    YanıtlaSil
  84. Merhaba ben İstanbul MSA’dan Barista eğitimi alacağım starbucks’a akademinin barista sertifikası ile başvuru yaptığım da kabul edilmemi etkiler mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olumlu bir referans olacaktır.Lakin kesin olarak etki eder mi karar vermek zor.

      Sil
  85. Merhaba 17 yaşını doldurdum yani 18 den gün aldım diyelim noter izni ile başlayabilir miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin bir şey söylemek hata olur,lakin başvuru yapma hakkınız var.

      Sil
  86. starbucksta işe başlıcam. 2 günlük eğitim sürecine giderken bizim cepsiz pantolanla işe gidilmesi gerektiği yazıyor bize verilen kağıtta. böyle gitmesek bi sıkıntı olur mu ? bide 2 günlük eğitim sürecinden sonra mağazamızda işleyiş bizim için nasıl olur acaba ? direk bütün kahveleri bize yaptırırlar mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sıkıntı yaşamazsınız.Hayır ilk gün işe ve arkadaşlara alışma günüdür.Öğrenerek yaparsınız.

      Sil
  87. Starbucks Vardiya saatleri 2019 yılı için kaçla kaç arası oluyor?Ve hep sabah çalışabiliyor muyuz?Yoksa 1 hafta sabah 1 hafta akşam mı oluyor?Ve de haftada kaç gün izin alabiliyoruz?Hafta sonu izin alabiliyor muyuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardiya saatleri ve şekli değişmez.Her hafta değişen bir yapıyla çalışırsınız.Haftada bir gün izniniz var,Genelde haftaiçi veriliyor izin.

      Sil
  88. Starbucks'a işe girmek için artık neden askerlik şart oldu? Çok saçma değilmi ya

    YanıtlaSil
  89. Starbucks da tesettür çalışan var mı dır iş görüşmesine çağırıldım internetten başvuru yaptım cv de tesettür halimle fotoğrafım vardı göz önüne almışlarmıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç görmedik lakin bu çalışamayacağınız anlamına gelmez.Zira artık tesettür sektörde çalışmaya mani değil.

      Sil
  90. Starbucks ta üst mevkilere gelmiş birisinin referansıyla gittim iş görüşmesine mağaza müdürüyle görüştüm olumlu geçti bir hafta sonra bi şube açılıcak sonra düzene giricek alımlar dendi.Benim kafama takılan yorumlarda okuduğum kadarıyla bazı insanlar üç ayrı kişiyle görüşmüş bende öyle bişey olmadı bu bir sorun mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Referans sağlamsa bunu sorun etmeyin.Şimdiden hayırlı olsun size.

      Sil
  91. Merhaba Shaya grubuna bagli olan Le Pain Ouotidien markasinin calisanlarina sagladigi maas konusunda bilginiz var mi acaba? Simdiden tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,bu konuda bilgimiz yok.Lakin araştırabiliriz.

      Sil
  92. Merhaba cuma namazlarına izin veriyorlarmı

    YanıtlaSil
  93. Mrblar, ortalama bir mağazada kaç kişi çalışır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu rakam mağaza büyüklüğüne ve cirosuna göre değişiyor.Lakin genelde en az çalışan mağazada 6 personel oluyor.

      Sil
  94. Tecrübesiz çalışanlara yaklaşımları nasıl

    YanıtlaSil
  95. Tecrübesiz kişileri part time iş alıyorlar mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet alınır,fakat bu aralar alımlar yavaş ilerliyor.

      Sil
  96. Merhaba 2020 (güncel) Starbucks maaşlarından bir bilginiz var mı acaba ?

    YanıtlaSil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda