19.07.2014

Bildirici Market Çalışma Şartları




Ankara merkezli yerel bir işletme olan Bildirici Marketler zinciri toplam da,yirmiyi aşkın şube ve 400'ün üzerin de personeli ile perakende sektörün de ben de varım demektedir.

BİLDİRİCİ MARKET ÇALIŞMA ŞARTLARI

Bildirici Market'de günlük çalışma saati yasaların belirlediği şekilde 7,5 saattir.Çay ve yemek molanız bu saatlere dahil değildir.Molalarınız ile beraber mağazalarda geçireceğiniz,toplam süre 8,5 saati bulur.Haftada bir gün izin ve yılınızı doldurmanız durumunda,14+2 gün şeklinde yıllık izin kullanma hakkınız bulunmaktadır.

Personel her hafta değişen vardiyalar ile çalışır.Vardiyalar sabahçı ve akşamcı şeklinde olur.Vardiya düzenini ve haftalık izin düzeninden birim şefiniz sorumludur.

BİLDİRİCİ MARKET PERSONEL MAAŞLARI

Bir çok yerel perakendecide olduğu gibi Bildirici Markette de personel maaşları farklılık gösteriyor.Yerel perakendeciler personel konusunda biraz daha vefalı ve tutucudur diyebiliriz.Zira şirkette uzun yıllardır görev yapan,tezgahtarlar bu konuda biraz şanslıdır diyebiliriz.

Firmada tezgahtarlar yani Kasap-Şarküteri ve Manav haricinde kalan çalışanlar Kasiyer,Reyon Personeli vb... Asgari Ücret ile istihdam edilmektedir.Tezgahtar maaşları ise çalıştığı yıl ve iş tecrübesine göre Asgari Ücretin bazı durumlarda %50 üzerine çıkabilmektedir.

Tabi sadece maaş ile sınırlı değil ödemeler.Firma personel yemeğini  karşılıyor ve Prim sistemi ile satışa göre ödül veriyor.Her ay mağazalara hedef cirolar verilir bu hedef ciroların aşılması durumunda,her personel maaşına ek olarak prim almaya hak kazanır.

Kısaca özetlemek gerekirse Maaş + Yemek + Prim şeklinde bir tablo çıkmaktadır karşımıza.Mağaza yöneticilerinin çalışma saati ve maaşları personelden farklıdır.

25 yorum :

  1. Ben çalıştım orada. Fazladan her saatin bedeli ödeniyor. Zaten giriş-çıkışlarınız bilgisayara kaydediliyor. Çok çalıştıkça para da artıyor yani. Ama ben kasiyerdim yapmadığım iş kalmadı. Pastaneye de baktım, manava da. Bulaşık, temizlik de bize aitti. O yüzden zor oluyodu.

    YanıtlaSil
  2. Haftada 1 değil 3 gün tam gün daha dün görüşmeye gittim

    YanıtlaSil
  3. Ben çağdaş marketeyim tam gün yok ama tam gün olunca mesai maşa eklniyor

    YanıtlaSil
  4. Maaşları nasıl arkadaşlar

    YanıtlaSil
  5. Kimsenin orda çalışacağını zanetmiyorum

    YanıtlaSil
  6. Yanıtlar
    1. Pastane,reyon veya kasiyerliğe göre daha rahattır.Çalışma saatleri aynı ve maaşları asgari ücretten başlar.

      Sil
  7. 1-Günlük çalışma saati gerçekten 10 saat mi? Diğer marketler 8 -8,5 saatken neden 10 saat diye yazılı
    2-personel servisi varmı bi
    3-maaşlar ayın kaçında yatar ve. Günü aksar mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarı ile 9 saate düşürdüler.Servis evet var lakin sadece gececiler için.Maaşlar ayın 5'i-10'u arası yatar.

      Sil
  8. Yaklaşık 1 yıl yöneticilik yaptım orada. İnsana asla değer yok, örnek gelen yemek sanki ye de öl der gibi tat tuz yok leş gibi. Üst yönetim tarafından bir üst yöneticimin yanlışlarını gözlemleyerek iletmem için baskı uygulandığı için istifa ettim ben. Sizlere tavsiyem ilk okul mezunu değilseniz seviyeniz düşük değilse asla yaklaşmayın.

    YanıtlaSil
  9. Yalandan kim ölmüş? gidin çalışanlara sorun bakalım

    YanıtlaSil
  10. Ben 2011 de calistim isten çıkınca paramı mahkemeye gidicem deyince 2 ay sonra aldım

    YanıtlaSil
  11. acık lise alınıyor mu

    YanıtlaSil
  12. Bildirici Market görünür yerlerinde dövme olan bir elemanı alır mı mesela boynunda dövme var ise

    YanıtlaSil
  13. Ben cagirdilar is gorusmesi nasil market bilmiyom saatle uygun

    YanıtlaSil
  14. Sakala bıyığa karışılıyormu

    YanıtlaSil
  15. Beni yarın görüşmeye çağırdılar ama her saat servis var mı yoksa maaş dılında yol ücreti veriyolar mı çalışma saatleri ve şartları neler acaba? Beni aydınlatın bu konuda 🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,sabah ve akşam servis var.Maaş dışında ayrıca prim ödemesi vardır.

      Sil
  16. Alım var mı ? Başvuru yapmıştım görüşmeye çağırdılar ilkinde gidemedim. İkinciyi aradılar gidicem bakalım ama kesin alırlar mı ki ? Bir çok yere çağırıyorlar olumlu dönüş yapmıyorlar. Bıktım artık pandemi mahvetti gecinemiyoruz. Yeni evli olunca haliyle borç boyunuzu geçti. Bildirici ye gidip de yine olumsuz dönmekten korkuyorum. Bide işin şu tarafı var ciddi anlamda çalışan bir insanım kadın halimle yapmadığım iş yoktur. Gene de almıyorlar :(

    YanıtlaSil
  17. ne sürede aradılar sizi başvurunca bende başvurdum 1 gün oldu bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aramaları 2 haftayı bulabilir bir süre daha bekleyin.

      Sil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda