17.11.2014

Liva Pastanesi Çalışma Şartları




Sizlerden gelen istekler doğrultusun da,zaman zaman perakende sektörünün dışın da olan işletmelerin de çalışma şart/saatlerini inceleyebiliyoruz.Aslın da bu bizim için de farklı ve güzel bir tecrübe.Bu yazımız da Ankara merkezli olmasına karşın,yaygın bir müşteri portföyü olan Liva Pastenelerinin genel çalışma şartlarını sizler için özetlemeye çalışacağız.

Firma da çalışma süresi 9 saat olarak belirlenmiştir.Çay ve yemek molalarınız buna dahildir.Mağazaların neredeyse hepsi 24 saat açık olduğu için,üç grup şeklin de ve değişmeli bir çalışma sistemi uygulanmaktadır işletme de.Zira 1.grup sabah 7 de iş başı yapar ise,akşam 16:00 da mesaisi biter.Diğer 2. grup ise 15:00 da iş başı yapar akşam 24:00 da paydos eder.En son 3.grup ise gece 22:00 da iş başı yapması durumun da,sabah 7:00 de mesaisi sona ermektedir.Firma da mesai adı altın da herhangi bir ödeme yapılmamaktadır.Fazla çalışmanız durumun da bir sonraki mesainizden süre düşülmektedir.Ayrıca firmanın geç çıkan personeller için servis uygulaması vardır.

Diğer şirketler de olduğu gibi,hafta da birgün haftalık izniniz ve yılınızı doldurmanız durumun da senelik izin hakkınızın olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

Ücret konusuna gelirsek.Liva da ücretler ciddi değişkenlik göstermektedir.Garson olarak çalışanlar,asgari ücretin %20 üstün de maaş alırken,TİP denilen haftalık bahşiş paylaşımları ile maaş konusun da hayli memnun gözükmektedirler.Lakin mutfak personeli için durum böyle değildir.TİP!ten pay alamayan mutfak personelinin maaşı yıl ve tecrübesine göre tatminkar edicidir.

Liva da iyi bir ücret ile çalışmanın yolu,Liva'ya uzun yıllar emek vermekten geçiyor.


6 yorum :

  1. kolay gelsin halkla ilişkiler elemanı diye ilan koymuşlar r pastanede halkla ilişkiler ne iş yapar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir çok firma gibi Liva'da kurumsal bir yapıya ve genel bir merkeze sahip.Pastane bölümün arkasında sipariş-organizasyon ve müşteri taleplerini dinlemek için yapılan bölümler vardır.Ayrıca Liva tahmin edebileceğinizden daha yoğun ve büyük bir firma.

      Sil
  2. Merhaba liva da kasiyerlik için mükakatım var.maaş sosyal haklar konusunda kasiyer hakkknda ön bilgi verirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1700-2000 TL arasında bir maaş var.Yemek firmaya ait.Bunun dışında bir yan hak yok.

      Sil
  3. Merhaba carfoursa için arandım kasiyerlik için şartları nasıldır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,sitemizde şartları mevcut arama yaparak ulaşabilirsiniz.

      Sil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda