19.03.2015

Migros Mağaza Hedefini Açıkladı


Migros, 2014 yılında mağaza portföyüne, Türkiye’de 3 hipermarket, Kazakistan’da 2 Ramstore ve 1 Macrocenter da dahil olmak üzere toplam 199 mağaza ekledi ve toplam mağaza sayısı 1,190 düzeyine çıktı. Satışlarını 2014 yılında yüzde 14 artırarak 8 milyar 123 milyon liraya yükselten Migros 98.5 milyon lira kâr açıkladı.
Şirketten yapılan açıklamada, bu yıl satışlarda çift haneli büyüme gerçekleşmesini hedeflediği ve faiz, vergi ve amortisman öncesi kâr (FAVÖK) konsolide marjının yüzde 6 ile 6.5 aralığında olmasının beklendiği belirtildi.
Nielsen’e göre, organize hızlı tüketim ürünleri pazarında, Migros’un pazar payının üst üste 3 yıldır artarak 2014 yılında bir önceki yıla göre 20 baz puan gelişme ile yüzde 14.7’ye yükseldiği belirtilen açıklamada,  “Migros, özgün markalı ürünlere yaptığı yatırımlar yanısıra etkin indirim kampanyaları neticesinde sektörde fiyatlama açısından daha rekabetçi bir konuma geldi” denildi.
Migros’tan yapılan açıklamada, “Son birkaç yılda Migros’un büyüme stratejisi, yıllık çift haneli büyüme rakamları, büyüyen mağaza ağı, pazar payı kazanımı ve sektörde daha rekabetçi konumlanması ile desteklendi. Bunun yanı sıra, ihtiyatlı maliyet yönetimi ve etkin işletme sermayesi yönetimi, Şirket için güçlü operasyonel marjı beraberinde getiriyor” denildi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda