16.03.2015

Tadelle Bebek Maması Üretecek



Sanset Gıda Pazarlama Direktörü Aslı Eren Şengezer ile Montero Pazarlama ve Satış Müdürü Dr. Hakan Öztekin, Toksöz Grup ve bu sektörde faaliyet gösterecekleri Montero şirketinin hedefleri ve bebek beslenmesi alanında ilk ürünü olan Evolvia NutriPRO hakkında bilgi verdi.
Sanset Gıda Pazarlama Direktörü Aslı Eren Şengezer, “Toksöz Grup olarak 4000 çalışanımız ile ilaç üretim ve dağıtım, hızlı tüketim sektörlerinde faaliyet gösterirken şimdi de bebek beslenmesi sektörüne adım atıyoruz. Yaptığımız son yatırımlarla birlikte grup büyüklüğümüz 700 milyon euroya ulaştı. Her sene aşağı yukarı yüzde 30, yüzde 40 büyüme hedefiyle ilerliyoruz Toksöz Grup olarak büyümeyi ve yatırım yapmayı seviyoruz. Yatırım için üzerinde devam eden çalışmalarımız var. Gıda sektöründeki büyümemizin etkisi ile bu alandaki yatırımlarımız sürecek. Yeni yatırımlarımızla global bir şirket olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz” dedi.
Bebeklere yönelik ürün
Montero Gıda ile bebekler ve anneleri için, sağlıklı yaşam süreçlerine yardımcı olan yüksek kaliteli besin ve destek ürünleri sunmayı hedeflediklerini belirten Montero Pazarlama ve Satış Müdürü Dr. Hakan Öztekin, bebek beslenmesindeki ilk ürünleri olan Evolvia NutriPRO®’yu piyasa sunduklarını söyledi. Öztekin yaptığı açıklamada; “Toksöz Grup olarak bebek beslenmesi sektörüne girmenin heyecanı içerisindeyiz. Montero Gıda ile öncelikli hedefimiz, bilimsel araştırma ve inovatif çözümler ile bebek ve annelerin ihtiyaçlarını karşılayacak ürünleri geliştirmek. Yüzde yüz bir Türk markası olan Evolvia NutriPRO®’nun üretimini, stratejik ortağımız Ordesa ile beraber yapıyoruz. Ürünümüzün bütün gelişim süreci, İspanya’da 70 yılın üzerinde deneyime sahip Ordesa Laboratuarları’nın Barselona Science Park Merkezi’nde tamamlandı. Doğumdan itibaren 6. aya kadar Bebek Sütü,  6. aydan itibaren Devam Sütü ve 12. aydan itibaren katı gıdalara ek olarak kullanılan Devam Sütü olmak üzere 3 farklı ürünümüz, eczanelerde, yerel ve ulusal zincir mağazalarda satışa sunulmaktadır” ifadelerini kullandı.
“Toplam ciromuzdaki gıdanın payını yüzde 40-45’e çıkartıyoruz”
Toplantıda Toksöz Grubu’nun büyüme ile ilgili sorularını yanıtlayan Toksöz Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toksöz, “Tüm dünyada FMCG pazarına bakıldığında ağırlıklı olarak şirketler gıda alanından gelerek yatırımları ve ürünleri pazara çıkarıyor. Gıdaya girmek bizim için 2007 yılında TMSF’den  Tadelle, Sarelle, Sagra ve Gol markalarını satın almamızla başladı. Bu satın almanın ilaçtaki bilgi ve birikimimizi gıdaya da yansıtabileceğimizi gördük. Gıda alanında yaptığımız satın almalar öncesi toplam ciromuzdaki gıdanın payı yüzde 18’lik kısmı oluştururken bu sene 700 milyon euronun içerisinde gıdanın payı yüzde 40’ı bulacak. 2015’te toplam portföyün yüzde 40-45’i gıdadan gelecek geri kalan pay ilaç olarak devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda