26.04.2015

Bungee Jumping Ve İşten Ayrılma



Ve vakit geldi. Şirketinizle yollarınızı ayırmanız gerekiyor. Bu nasıl olacak? Süreç nasıl olmalı?

 İşten ayrılma kararını vermek ve bu sürecini yönetmek Bungee Jumping yapmak gibi bir şeydir. Bilindiği üzere Bungee Jumping bir kişinin elastik bir ip ile yüksekten kendini aşağıya bırakmasına dayalı spor dalıdır.

- Felsefe şudur; Başka iş bulana kadar şirket ile arandaki bağı koparma, çünkü çalışırken iş bulmak daha kolaydır. İş görüşmesi yapacağınız firmalara karşı mülakat gücünüzü daha yükseltir.

- Bungee jumping her mevsim yapılabilen bir spor türüdür. İşten ayrılmanın da bir mevsimi yoktur.

 - Bungee jumping yağış olması durumunda veya o günlerden birinde atlayış yüksekliğinde (75metre ve üzeri) 60km hız ve üstünde rüzgar beklendiğinde ertelenir. İşten ayrılma süreci ise Sektör ve ekonomi rüzgarlarının kötü olduğu zamanlarda, hava düzelene kadar ertelenir.

- Bungee Jumping yapacak kişi öncelikle bu sporu yapmak için tehlikeli olabilecek rahatsızlıklarının olmaması gerekir. Yüksek tansiyon, kalp sorunları, sırt sorunları, sara, aşırı kilo ve gebelik bunların arasındadır. Ayrılma kararı verildiğinde şirkete ve çalışılan yöneticiye bağlı psikolojik sorunlar ( Mobbing) baş gösterebilir, şirket ile yapılan sözleşmeler engel teşkil edebilir, Uzun süre çalışanlarda kıdem vb… hak kaybı veya o an ekonomik durumu bu süreci yönetmeye müsait olmayabilir. Bu yüzden her türlü maddi ve manevi olarak hazır olmanız gerekebilir.

- Bungee jumping yapacak kişinin ağırlığı görevlilerce ölçülerek gerekli güvenlik malzemeleri giydirilir. İşten ayrılma kararını verdikten sonra. İş arama süreci esnasında kendinizi yasal ve psikolojik güvenlik tedbirlerinizi alınız. Yasal süreçleri göz ardı etmeyiniz. Haklarınızı iyi öğreniniz.

- Atlayışta kullanılacak lastik sayısı, atlayışı yapacak kişinin kilosuna göre ayarlanmaktadır. Bunun amacı atlayış sırasında oluşan esnemeyi, atlayana mümkün olduğunca konforlu hissettirmek ve atlayışın güvenliğini arttırmaktır. Şirketiniz ile olan bağınızın kuvvetli olması iş arayışınızda oluşabilecek herhangi bir olumsuzlukta sizi tekrar şirkette tutabilecek kadar kuvvetli olması gerekmektedir. Bu sizin ne kadar vazgeçilmez olduğunuza bağlı olduğu kadar, son dakika’ya kadar iletişiminizi güçlü tutmanıza da bağlıdır. - Şirketinizle yollarınız ayırma kararı verdikten sonra. Bunu kimse ile paylaşmayın ve kendinizi iş arama boşluğuna bırakın.

- Bungee jumping’de kordon yer çekimi kuvvetinin çoğunluğunu soğurur, böylece atlayışçı sistemde sert bir sarsıntı yaşamadan dengeli bir biçimde yavaşlar. Atlayışta ki ilk mutluluk ve adrenalin hissinin sizi köreltmesine engel olun. Çünkü ilk iş arayışınız olumsuz geçtiğinde, bağlı olduğunuz şirket bağı (Kordon) sizi kendinize getirecektir. Belki o an çalıştığınıza şükür edeceksiniz.

- Atlayıcı yaklaşık olarak 10m.lik bir serbest düşüşten sonra insan fiziğine zarar vermeyecek bir ivmeyle elastik Bungee Jumping lastiği tarafından yavaşlatılır. İş arayışı sürecinde işinizi ihmal etmeyiniz. çevrenize işi bıraktı havası yaratmayınız. Şirketinizdeki ile aranızdaki bağ her an düzelecekmiş gibi görünmeli.

- Atlayıcı düşüşünü tamamladıktan sonra düştüğü yüksekliğin yaklaşık %70’ i kadar tekrar yukarı ivmelenir ve bu hareket sönümleninceye kadar yaklaşık 4 kez devam eder. İş arama sürecinde olumsuz veya çok sayıda olumlu geçtiğini düşündüğünüz bir sürü mülakatlarınız olabilir.

- Hareket bitiminden sonra platform aşağıya indirilir ve atlayıcı karşılama ekibi tarafından iniş minderine güvenli bir biçimde indirilir. Yeni işiniz netleşmeden şirketiniz ile bağınızı koparmayınız.

- Atlama kulesi kurulabilen ya da atlayış yapma imkanı sağlayan vinçlerinin ulaşabildiği yerlerde yapılabilir. İşten ayrılma kararından sonra, iş arayışlarınız belirli yerlerde ( Şirketinizin görmediği veya eleman aramadığı mecralarda ) yapınız. İş arayışınız yöneticinizin kulağına gitmesin. Yoksa Jumping yapacağım derken kafa üstü çakılırsınız.

- Bungee Jumping Atlayışı, iki türlü yapılır. Hafif bir korkunuz var ise sizin için doğru atlayış şekli sırt üstü atlayıştır. Yüz Üstü Bungee Jumping Atlayışı İlk kez Bungee Jumping yapanlar ve heyecanı üst düzeyde yaşamak isteyenler için doğru atlayış şeklidir. İşten ayrılmak istiyor ama korkularınız varsa, Sadece işten ayrıldıktan sonra mutlu olacağınızı düşünün. Diğer zorlukları görmezden gelin. Eğer korkunuz yok çünkü kendinize olan ve iş bulacağınıza olan güveniniz tam ise. O halde korkusuzca bırakın kendinizi.

Dikkat! Bu sporu fazla yaptığınızda alışkanlık yaratabilir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda