10.04.2015

Sörf Ve Mağazacılık





Sörf senenin belirli zamanlarında ve belirli yerlerde yapılan, disiplinli bir çalışma gerektiren bir spordur.

İyi sörfçüler sörf zamanlarını, sörf yapılacak yerleri iyi bilirler ve mükemmel bir sörf için uygun rüzgarı beklerler.. Mağazacılıkta ise iyi rüzgar (Satış) için belirli zamanlar vardır. Akşam saatleri, Hafta sonları, Halk günleri, Anneler günü, Sevgililer günü, yılbaşı, dini bayramlar vb.. bunların dışında iyi mağazacı ekonomiyi takip ederek rüzgarı ( Satışı ) koklar ve iyi bir satış dalgası yakalayarak şirketini başarıya götürebilir.

Bir iki örnek verecek olursak;

Ekonomideki bir rüzgarı hissederek mağazacı satışını üst seviyelere çıkarabilir. Bu rüzgarı kendi başarısı için kullanabilir. Piyasa bulunmayan veya yüksek fiyatlı bir ürünü daha önceden uygun fiyata alıp rakiplerinden daha indirimli satarak müşteri çeker ve yeni müşteriler kazanabilir.



Yeni bir ürün çıktığında piyasada veya rakiplerinden önce kendi mağazasında satışa sunabilir ve iyi bir satış dalgası yakalayabilir. Çünkü yeni ürün eğrisi sürekli yükselir, piyasa doyduğunda ürün eğrisi ya belirli bir satış hızına oturur yada düşüşe başlar. Yeni ürününü yükselişteki satışı yakalamak mağazacıyı başarılı kılar.

 Mesela çok sattığınız bir markanın yenibir ürünü piyasaya çıkacak diyelim. Eğer siz bu ürünü ilk alır ve ilk olarak satarsanız.. Ürünün ilk satış hızını yakalayarak cironuzu arttırabilirsiniz. Ama o ürünü piyasa ürünün tanıdıktan ve belli bir doyum noktasına ulaştıktan sonra satmaya başlarsanız sadece olağan satış hızını yakalarsınız.



Aman dikkat...

 Eğer sörf tahtanızın bakımını yapmamış, Psikolojik olarak kendinizi o büyük dalgaya hazırlamamış iseniz.. deniz sizi alabora edebilir.. O nedenle iyi rüzgar, büyük dalgalarla baş edebilmek için mutlaka mağazacı stoğunu kontrol etmeli,yapabileceği satışı miktarını gözden geçirmeli ve satış için tüm hazırlıklarını tamamlamalıdır.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda