19.05.2015

SAP Perakende Zirvesi



Bu yıl ilk defa  gerçekleştirilen ve Türkiye’nin lider markalarını bir araya getiren SAP Perakende Zirvesi’nde sektörün yakın geleceğini şekillendirecek teknolojik özüm ve uygulamalar masaya yatırıldı. Zirveye onlarca markadan 375 sektör profesyoneli katıldı.  

Dünyanın lider kurumsal iş yazılımları sağlayıcısı SAP tarafından, geleceğin alışveriş deneyimine ışık tutan yenilikler ve müşteri odaklı perakendecilik çözümlerinin masaya yatırıldığı SAP Perakende Zirvesi, 14 Mayıs Perşembe günü “Retail.Right.Now” temasıyla Grand Tarabya Hotel’de gerçekleştirildi. SAP Genel Müdürü Zeynep Keskin, Real Hipermarketler Zinciri Genel Müdürü Hacı Duran Beğendik ve Mudo CEO’su Barış Karakullukçu’nun açılış konuşmalarıyla başlayan zirvede Koton, Vepa Group ve Eve gibi lider firmalar da sektörü yönlendiren teknolojik gelişmeleri süreçlerine entegre ederek alışveriş deneyimini yepyeni bir boyuta taşıdıklarını ve nasıl fark yarattıklarını aktardılar. Karikatürist Erdil Yaşaroğlu’nun çizimleriyle eşlik ettiği açılış oturumunu izleyiciler büyük ilgiyle takip ettiler.  

Sektörün lider kurumları ile sektör profesyonellerinden 375 katılımcıyı ağırlayan zirvede katılımcılar perakendedeki son trendlerden talep tahminleme ve yenileme ile moda yönetimi çözümüne kadar sektörün ihtiyacına yönelik farklı teknolojileri izleme imkanına sahip oldular.  Kurumlara maliyet, satış ve rekabet anlamında stratejik öngörüler sağlayacak örnek projelerin paylaşıldığı zirvede yer alan demo alanları da katılımcılara perakende sektörüne yönelik yeni çözümleri deneyimleme imkanı sundu. 

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin açılış konuşmasında şunları söyledi: ‘‘Bugün ihtiyaç duyulan bilgi ve ürüne istediği zaman istediği hızda ulaşan tüketiciler için artık kendilerine özgü bir alışveriş deneyimi önem kazanıyor. Dijitalleşen dünya ile birlikte her an internete bağlı ve sosyal ağlarla meşgul olan tüketicilerin büyük bir kısmı ise alışverişlerini mobil cihazları üzerinden gerçekleştiriyor. Bu noktada markaların da müşteri odaklı bir yaklaşımla her temas noktasında kişisel ilgi ve içerik bekleyen tüketicinin talebini anında karşılayabilmesi sektörde farklılaşabilmesi adına değer taşıyor. Bain&Company bu gerekliliği ortaya koyan çok ilginç bir araştırma sonucuna ulaştı. Araştırmaya göre CEO’ların yüzde 80’i markalarının mükemmel müşteri deneyimi sunduğunu düşünüyor. Buna karşın aynı markaların müşterilerinin sadece yüzde 8’i buna katılıyor. Bu sonuç gidilecek daha çok yol olduğunu net olarak ortaya koyuyor. Çoklu kanal yönetimi mükemmel müşteri deneyimi için markalara önemli fırsatlar sunuyor. SAP olarak çözüm ve uygulamalarımızla markaların eşsiz bir müşteri deneyimi yaratmalarını sağlayacak teknolojileri geliştiriyor;  şirketlere satışlarını ve verimliliklerini artırmaları konusunda destek oluyoruz. Bu kurumların müşterilerinin ihtiyaçlarını doğru anda tespit edebilmelerine ve kesintisiz bir müşteri deneyimi sağlayabilmelerine imkan veren, uçtan uca perakende çözümleri sunuyoruz. Perakende sektöründeki kurumların teknoloji altyapısını ve iş süreçlerini basitleştirerek, kurumların müşterilerinin daha iyi tanıyarak,  ihtiyaçlarına daha hızlı cevap verebilmelerini sağlıyor, böylece geleceğe yönelik iş stratejilerinde doğru kararları almalarına yardımcı oluyoruz. Perakende, SAP’nin hizmet verdiği 26 sektör arasında stratejik 3 sektörden biri. 20 yıllık geçmişe sahip perakendedeki uzmanlığımız ile dünyada gerçekleşen perakende işlemlerinin yaklaşık yüzde 60’ı sağladığımız sistem ve altyapılar üzerinden yapılıyor. Dünyanın önde gelen firmalarının yanı sıra Türkiye’de de Boyner Grup, A101, CarrefourSA, Mavi, Kliksa, Real, Koton, Vepa, Eve gibi sektörün önde gelen kurumlarına hizmet veriyoruz.”


Hybris Omnichannel çözümü ile perakende sektöründe yeni bir dönem başlatıyor
SAP Hybris Omnichannel çözümleri tüm e-ticaret süreçlerini, web, mobil, mağaza, çağrı merkezi ve sosyal medya gibi her kanaldan tek bir platformda yönetme imkanı sunuyor. Bu sayede maliyet avantajı da sunan Hybris Omnichannel çözümleri, müşterilerin kurumlara tüm kanal ve cihazlardan ulaşabilmelerini ve karşılarında her zaman aynı marka imajını görmelerini sağlıyor. Çoklu kanal e-ticaret çözümü Hybris ile müşteriler farklı platformlarda benzersiz satın alma deneyimiyle tanışıyor. Endüstrinin en modern, hızlı ve kapsamlı ticaret platformu Hybris, yepyeni bir ticaret anlayışına olanak tanıyor, kurumların maliyet, satış, rekabet ve operasyonel anlamda öne çıkmalarına imkan veriyor. 

Açılış oturumunda SAP Genel Müdürü Zeynep Keskin’in konuğu olan Real Hipermarketler Zinciri Genel Müdürü Hacı Duran Beğendik Alman devi Real’i almasının ardından şirketinin gerçekleştirdiği teknoloji yatırımlarıyla ilgili şöyle konuştu:  İyi bir yönetim için iyi bir çözüm sistemi gerekli, her başarılı şirketin arkasında başarılı bir çözüm ortağı vardır. Bizim başarımızın ardında da SAP ile olan iş ortaklığımız yatıyor.” 

Mudo CEO’su Barış Karakullukçu ise SAP’nin en önde gelen çözümleri sunduğunu belirterek SAP HANA kullanan ilk şirketlerden biri olmaktan dolayı çok memnun olduklarını söyledi. Mudo’nun 2 bin 300 kişilik ve 120 mağazadan oluşan çok büyük bir yapı olduğunu kaydeden Karakullukçu “Ölçmeden kontrol edemezsiniz” dedi. Çok kanallı perakendenin başlarda Mudo için hem tehdit hem de fırsat olduğuna işaret eden Karakullukçu, “Bu gün geldiğimiz çok kanallı olmamak gibi bir lüksümüz yok” diye konuştu. 

Ortakalan.com

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda