18.06.2015

Decathlon Artık Mersin de



20 ülkede 800’ü aşkın mağazası bulunan, cirosu 6.5 milyar euro olan ve tüm dünyada 55 bin çalışanı bulunan Avrupa’nın en büyük spor perakende zinciri Decathlon, Türkiye’de Mayıs 2010’dan beri faaliyet gösteriyor. Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun ve Adana’da 6 megaspor mağazası ve sporu tüm Türkiye’ye ulaştıran bir e-ticaret sitesi bulunan Decathlon, 7’nci mağazasını Mersin’de Palm City Carrefour Alışveriş Merkezi’nde bugün açtı. 50 farklı spor dalında amatörden profesyonele, çocuktan yetişkine, her bütçeye uygun spor ekipmanları, spor tekstilleri ve aksesuarları artık Mersinli sporseverlerle de buluşacak.
Ankara Kent Park Alışveriş Merkezi’nde 3 bin, Forum İstanbul Alışveriş Merkezi’nde 5 bin, Marmara Forum Alışveriş Merkezi’nde 6 bin, İzmir  Optimum Alışveriş Merkezi’nde 3 bin 500, Samsun Piazza Alışveriş Merkezi’nde 3 bin 900, Adana Optimum Alışveriş Merkezi’nde 2 bin 500 metrekare mağazaları bulunan Decathlon, Türkiye yatırımlarını hızlandırarak artırma kararı almıştı. Bu çerçevede bir süredir hazırlıkları devam eden, 3 bin 500 metrekarelik alana sahip 7’nci Decathlon mağazası, bugün (16 Nisan) Mersin Palm City Carrefour Alışveriş Merkezi’nde kapılarını açtı. Akdeniz Bölgesi böylece Adana’dan sonra ikinci ve en büyük Decathlon mağazasına kavuştu. Yeni mağaza ile 40 kişiye daha istihdam sağlayacak olan Decathlon’un Türkiye’deki ekibi 700 kişiye ulaştı.
“Türkiye, tüm dünyada en yüksek büyüme oranına ulaştı”

Decathlon Türkiye ülke müdürü Boumedienne Boualaoui, konuyla ilgili: “İnsanlar artık daha fazla spor yapıyor; sağlıklarına, bedenlerine giderek daha çok dikkat ediyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun ve Adana mağazalarımızda beklediğimizin çok üzerinde ilgi gördük; bu çerçevede sporu daha da yaygınlaştırmak ve herkes için ulaşılabilir kılmak adına Türkiye’ye daha fazla yatırım yapmaya karar verdik. Geçtiğimiz yıl İstanbul’da ikinci mağazamızı ve ardından Samsun ve Adana mağazalarımızı açtık. Kısa bir süre arayla şimdi Akdeniz’deki ikinci mağazamızı açmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Mersin, her mevsim spora uygun iklimi, coğrafi konumu, 2013 Akdeniz Olimpiyatları’yla da beraber çoğalan spor alternatifleri, tesis olanaklarının genişliği ve gelişmekte olan ekonomik ve kültürel yapısı nedeniyle tercih ettiğimiz bir il oldu. Mağazaya, Gaziantep, Adana, Şanlıurfa, Hatay ve çevre illerden de ilgi bekliyoruz” dedi.
Boualaoui, Türkiye’deki yatırım planları sorusuna ise şöyle cevap verdi: “Amacımız Türkiye’de yılda 4-5 mağaza açmak. Tüm büyükşehirlerde olmak istiyoruz. Şu an onaylanmış en yakın projemiz Bodrum’da, Mayıs sonunda açılacak. Daha sonra İstanbul’da üçüncü mağazamızı da açacağız” dedi.
Türkiye’de de üretim yapılıyor
Boumedienne Boualaoui, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de 2006 yılından beri üretim yapıyoruz. Decathlon’un pek çok ürün grubunun üretimi 50 mühendisin dahil olduğu Türkiye’deki üretim ofisimizde yapılıyor ve bir bölümü ihraç ediliyor. Türkiye’de üretilen ürünlerin dünya üretimindeki payı ise yüzde 4.2.”

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda